Langs Charmante Dorpen Wandelroute 11.1
© Foto Toerisme Oost-Vlaanderen

Langs Charmante Dorpen Wandelroute

Wandelen vanuit Zwalm

Knooppunten Langs Charmante Dorpen Wandelroute

11.1 km

11.1 km 2 uur 5 minuten Knooppunten Langs Charmante Dorpen Wandelroute
Zwalm Vlaamse Ardennen Oost-Vlaanderen

Verken de schilderachtige "Dorpjes van de Zwalmvallei" wandelroute van 11,1 km, die begint bij De Kaaihoeve in de serene Scheldevallei. Deze route voert je door het noordelijk deel van het wandelnetwerk Zwalmvallei en biedt een mix van charmante dorpsgezichten zoals Beerlegem, Dikkele en Paulatem. Onderweg onthullen zich verhalen van vroege nederzettingen en middeleeuwse avonturen. Hoewel grotendeels verhard, is het pad omgeven door rustige natuur en gelegenheid tot rust bij lokale cafés zoals Café de Casino. Niet te missen is het pittoreske, maar ontoegankelijke Kasteel Ten Bieze, dat een romantisch decor biedt. Sluit je wandeling af waar je begonnen bent, bij De Kaaihoeve, en duik dieper in de lokale natuur en cultuur.

Te volgen knooppunten

De Langs Charmante Dorpen Wandelroute maakt gebruik van het wandelnetwerk Zwalmvallei een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Zwalmvallei

De Langs Charmante Dorpen Wandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk Zwalmvallei. Deze suggestie route is aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 200 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

96
0 km
95
0.8 km
93
1.7 km
94
2.4 km
83
4 km
82
4 km
80
4.6 km
79
5 km
84
5.5 km
85
7 km
89
7.6 km
93
8.5 km
92
9.6 km
99
10.4 km
98
10.7 km
96
10.9 km

11.1 km

2 uur 5 minuten

VERTREKPLAATS

Oude Scheldestraat, 9630 Zwalm

GPS-COÖRDINATEN

N 50.904005° E 3.689168°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ONDERGROND

71% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs deze route

Zwalmvallei

Zwalmvallei

Verken de prachtige Zwalmvallei in de Vlaamse Ardennen, een parel van natuurlijke schoonheid langs het wandelnetwerk. Deze vallei volgt de loop van het riviertje de Zwalm en biedt een landschap met een steile oostelijke valleiflank en een geleidelijke westelijke helling. Ontdek de weilanden, bosrestanten en kwelzones die samen een rijke biologische diversiteit vormen. Veel van deze elementen zijn beschermd binnen de Europese Natura 2000-gebieden, zoals Middenloop Zwalm en Bovenlopen Zwalm, onderdeel van het Vlaams Ecologisch Netwerk, perfect voor een verrijkende wandeling.

Lees meer

De Kaaihoeve

  © Toerisme Oost-Vlaanderen

De Kaaihoeve

Provinciaal Natuureducatief Centrum

Ontdek De Kaaihoeve, genesteld in de weelderige Scheldevallei. Dit natuur- en milieu-educatief centrum biedt inzicht in de regionale fauna en flora met een permanente expo, een rijk documentatiecentrum, een kindvriendelijke natuurtuin, en een vogelkijkhut voor natuurliefhebbers. Een ideale bestemming voor jong en oud om de natuur te verkennen en te leren waarderen.

Lees meer

Kasteel Ten Bieze

  © Toerisme Oost-Vlaanderen

Kasteel Ten Bieze

Bezoek Kasteel Ten Bieze, een juweel uit de 18de eeuw, verborgen bij Beerlegem. Hoewel het kasteel zelf niet toegankelijk is, nodigt het omringende park van 40 hectare met sierlijke slotgrachten en vijvers uit tot verkenning. Geniet van betoverende uitzichtpunten tijdens een wandeling rond dit historische domein, ooit het thuis van de markies van Rode. Een perfecte pitstop voor liefhebbers van geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Langs Charmante Dorpen Wandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Zwalm.

Onthaasten in het noorden - Zwalm 10.51
10.51 km

Onthaasten in het noorden - Zwalm

Wispinkel wandeling 6
6 km

Wispinkel wandeling

Wannenlappers Wandelroute 9.5
9.5 km

Wannenlappers Wandelroute

Natuurleerpad Zingem 9
9 km

Natuurleerpad Zingem

Leuke plaatsjes in de buurt

In ’t Wiel
Vakantieverblijf

In ’t Wiel

Het Krullennest
Vakantieverblijf

Het Krullennest

Bosgat deel 1
Vakantieverblijf

Bosgat deel 1

B&B Villa Parkbos
B&B

B&B Villa Parkbos

La Porte Rouge
Vakantieverblijf

La Porte Rouge

Clayshoeve
Vakantieverblijf

Clayshoeve

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.