×

Wandelroutes in Vlaanderen

Ben je opzoek naar jouw volgende wandelroute om even te genieten van een deugddoende wanndeling? Wij hebben alle wandelignen van Vlaanderen in een overzichtelijke lijst gegoten. Bekijk de routes per provincie of ga op zoek naar jouw volgende tocht via onze kaart. We proberen de wandelroutes zo goed mogelijk te voorzien van de laatste informatie, foto's en gpx bestanden. Wil je ook bijdragen en ons helpen met onze verzameling te verbeteren? Neem dan contact op met ons. Je kan ook eenvoudig een review schrijven en zo andere wandelaars inspireren voor hun volgende tocht.

West-Vlaanderen

West-Vlaanderen heeft heel wat mooie wandelroutes in petto. Ontdek de Belgische kust of duik in het oorlogsverleden in de Westhoek. Vergeet ook niet het groene Brugse Ommeland.

165 routes

Oost-Vlaanderen

Ontdek het groene Oost-Vlaanderen te voet en geniet van deze prachtige provincie. Ontdek de heuvelachtige Vlaamse Ardennen of de streek langs de Leie en de Schelde.

190 routes

Vlaams-Brabant

Vlaams- Brabant dat is wandelen doorheen de streken. Hier in het hartje van België kan je als wandelaar je uitleven en op ware ontdekkingstocht gaan in eigen land. Deze provincie biedt voor iedere wandelaar wel wat. Nu is het aan jou om deze te ontdekken.

237 routes

Limburg

Ontdek het mooie Haspengouw, zeker in de voorjaar tijdens de bloemsems. Bewandel de Voerstreek of ga op stap in het noorden in de Limburgse Kempen met zijn mooie natuur.

187 routes • © Peter Baas

Antwerpen

Welkom in Antwerpen de provincie van t’stad maar ook van de prachtige Kempen hier in Antwerpen ga je op ontdekking in de Heide waar de natuur toch altijd net iets anders is maar ook het erfgoed van de steden als Antwerpen en Mechelen is zeker de moeite om in je op te nemen tijdens je zaligmakende wandeltocht.

136 routes

Wandelinspiratie


Dwaallicht Wandelroute in Schorisse - 16,6 km

De Dwaallicht wandelroute is een stevige knooppunter van maar liefst 16,6 kilometer. Je wandelt op de rand van de taalgrens door de prachtige bossen van de Vlaamse Ardennen. De route start aan de kerk in Schorisse, een deelgemeente van Maarkedal. Op knooppunt 14 kom je onder andere de kapel van de ronde tegen. Neem zeker de tijd om te genieten van het Brakelbs die in het voorjaar vol staat met de bekende blauwpaarse boshyacinten.

routeGPX

Hoe kan ik een gpx gebruiken?

Lees meer

location_on Knooppunten

Wat zijn knooppunten precies?

Lees meer

share_locationWandelnetwerken

Waar kan je ze vinden?

Bekijk ze

Top 10 wandelingen in Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.