Wandelroutes in Vlaanderen

Bekijk onze wandelingen

Wandelen in Vlaanderen

Ben je opzoek naar jouw volgende wandelroute om even te genieten van een deugddoende wanndeling? Wij hebben alle wandelignen van Vlaanderen in een overzichtelijke lijst gegoten. Bekijk de routes per provincie of ga op zoek naar jouw volgende tocht via onze kaart. We proberen de wandelroutes zo goed mogelijk te voorzien van de laatste informatie, foto's en gpx bestanden. Wil je ook bijdragen en ons helpen met onze verzameling te verbeteren? Neem dan contact op met ons. Je kan ook eenvoudig een review schrijven en zo andere wandelaars inspireren voor hun volgende tocht.

West-Vlaanderen

West-Vlaanderen

West-Vlaanderen heeft heel wat mooie wandelroutes in petto. Ontdek de Belgische kust of duik in het oorlogsverleden in de Westhoek. Vergeet ook niet het groene Brugse Ommeland.

Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Ontdek het groene Oost-Vlaanderen te voet en geniet van deze prachtige provincie. Ontdek de heuvelachtige Vlaamse Ardennen of de streek langs de Leie en de Schelde.

Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant

Vlaams- Brabant dat is wandelen doorheen de streken. Hier in het hartje van België kan je als wandelaar je uitleven en op ware ontdekkingstocht gaan in eigen land.

Antwerpen

Antwerpen

Welkom in Antwerpen de provincie van t’stad maar ook van de prachtige Kempen hier in Antwerpen ga je op ontdekking in de Heide waar de natuur toch altijd net iets anders is maar ook het erfgoed van de steden als Antwerpen en Mechelen is zeker de moeite om in je op te nemen tijdens je zaligmakende wandeltocht.

Limburg

Limburg

Ontdek het mooie Haspengouw, zeker in de voorjaar tijdens de bloemsems. Bewandel de Voerstreek of ga op stap in het noorden in de Limburgse Kempen met zijn mooie natuur.

Wallonië

Wallonië

Wallonië staat bekend om zijn prachtige natuur, bossen, heuvels en rivieren. Wandelen is de perfecte manier om de natuur en omgeving te verkennen en te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Er zijn tal van wandelroutes in Wallonië, variërend van korte wandelingen tot langeafstandsroutes.

Inspiratie

Laat je inspireren met onze tips

VRT Podwalks

VRT Podwalks

Stap buiten en ontdek de rijke geschiedenis van Vlaanderen met de nieuwe VRT PodWalks app. Beleef een unieke wandelervaring die cultuur, geschiedenis en beweging combineert. Samen met Arnout Hauben, je persoonlijke gids, verken je enkele van de meest pittoreske en historische plekken die Vlaanderen te bieden heeft. Van het statige Kasteel van Poeke tot de schilderachtige Sint-Godelieveabdij in Brugge, elke stap brengt een nieuw verhaal.

Lees meer

Unesco Geopark Schelde Delta

Unesco Geopark Schelde Delta

Ons landschap wordt reeds 50 miljoen jaar gevormd en omgevormd door de Schelde en de zee. Vroeger door deze beiden zelf, tegenwoordig dikwijls door mensenhanden (lees: machines). Om de unieke, prachtige en leerrijke geologie over de hele wereld te koesteren, heeft Unesco het internationale keurmerk ‘geopark’ opgericht. Ieder geopark is uniek in z’n soort. Wandel of fiets mee doorheen ons landschap dat we delen met Zeeland en Noord-Brabant: welkom in Unesco Global Geopark Schelde Delta!

Lees meer

Boswandelingen

Lees meer

De mooiste boswandelingen

Vlaanderen is niet alleen rijk aan levendig cultuurlandschap maar beschikt ook over een weelderige natuur. Elk Vlaams bos is weer anders en elke bos wandeling zorgt voor een unieke beleving. Fijne wandelingen, leuke uitspanningen en zelfs ook fraaie overnachtingsplekken.

Lees meer

Zwinwandelroute

Lees meer

Zwinwandelroute (13,3 km)

Geniet van de grote diversiteit aan natuurlandschappen. Vanuit het natuurpark Het Zwin vertrek je voor een tocht door de Zwinduinen en de polders. Verken een stukje geschiedenis van hoe de mens tegen de zee streed. Op deze route wandel je zelf tussen Schotse hooglanders, deze runderen zijn hier om te grazen in de natuur en bij te dragen aan de biodiversiteit.

Lees meer

>Wandelroutes knooppunten

Lees meer

Wandelroutes knooppunten

Vlaanderen heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het uitbouwen van wandelnetwerken. Ondertussen heeft elke provincie een aantal netwerken met knooppunten. Bekijk hier het overzicht van alle wandelnetwerken. We hebben telkens een overzicht gemaakt met de suggestieroutes langs de knooppunten

Lees meer