Fietstips en inspiratie

Laat je inspireren en ontdek de mooiste fietstochten

Unesco Geopark Schelde Delta

Unesco Geopark Schelde Delta

Ons landschap wordt reeds 50 miljoen jaar gevormd en omgevormd door de Schelde en de zee. Vroeger door deze beiden zelf, tegenwoordig dikwijls door mensenhanden (lees: machines). Om de unieke, prachtige en leerrijke geologie over de hele wereld te koesteren, heeft Unesco het internationale keurmerk ‘geopark’ opgericht. Ieder geopark is uniek in z’n soort. Wandel of fiets mee doorheen ons landschap dat we delen met Zeeland en Noord-Brabant: welkom in Unesco Global Geopark Schelde Delta!

Lees meer

Hoe zet ik een gpx op mijn Garmin?

Hoe zet ik een gpx op mijn Garmin?

Hoe zet je een gpx op je Garmintoestel?
Ondersteund jouw Garmintoestel koersen? (Dit kan je nakijken in de handleiding van je toestel) Heb je succesvol je Garmin en smartphone via bluetooth/wifi gekoppeld? Dan kan je eenvoudig routes op je Garmin-toestel zetten via je Garmin-account. We leggen het hier in eenvoudige stappen uit.

Lees meer

Tour du Canada: Een fietstocht door het hele land

Tour du Canada: Een fietstocht door het hele land

Ben je de het fietsen in Belgie een beetje zat en wil je op avontuur? Dan is De Tour du Canada misschien wel iets voor jou. Dit is een fietstocht van de westkust naar de oostkust van Canada. Deelnemers rijden meer dan 7.500 km en zijn 72 dagen onderweg door de prachtige landschappen van het Noord-Amerikaanse land.

Lees meer

Hoe kies je de juiste elektrische fiets?

Hoe kies je de juiste elektrische fiets?

Met de vlotte inburgering van de elektrische fiets, leek het ons goed om eens op een rijtje te zetten waar je op moet letten bij het aankopen van een elektrische fiets. Zoals je al weet is deze aankoop geen kleine investering meer en is het dus belangrijk dat je een fiets koopt die bij past. Daarom zetten wij vijf tips op een rijtje die je kunnen helpen bij het kopen van een elektrische fiets.

  1. Bepaal je doel
  2. Kies voor een recent model van elektrische fiets
  3. Bepaal je ondersteuning aan de hand van je regio
  4. Hou rekening met het gewicht
  5. Kies niet het goedkoopste model

Lees meer

Ik ga fietsen en ik neem mee...

Ik ga fietsen en ik neem mee...

Fietsen dat is pure gelukzaligheid! De vrijheid die het met zich meebrengt om de natuur ten volle te ontdekken. Is er iets beter dan erop uit trekken met de fiets? Toch is het belangrijk dat je dit goed voorbereid doet want onvoorbereid kan je wel eens in een onaangename situatie komen. Daarom lijsten wij hier kort eventjes neer wat je zoal moet meenemen op je tocht.

  1. Een reparatiekit
  2. Eten en drinken
  3. Geld
  4. Identiteitskaart
  5. Smartphone

Lees meer

Wat is een GPX-bestand en hoe gebruik je het?

Wat is een GPX-bestand en hoe gebruik je het?

Een GPX-bestand, ook wel een GPS-exchange format file genoemd, is simpelweg een tekstbestand met geografische informatie. Zoals routes, wegen en waypoints die hierin zijn opgeslagen. Een GPS-toestel wordt dan gebruikt om een GPX-bestand uit te lezen en weer te geven op je scherm.

Een GPX-bestand kan je gebruiken als je gids op je smartphone. Wat het net een beetje gemakkelijker maakt wanneer je een route wandelt die niet of slecht bewegwijzerd is.

Lees meer