×

Vlaanderen

Icoonfietsroutes Vlaanderen

De icoonfietsroutes zijn een serie van negen langeafstandsfietsroutes in Vlaanderen. Ze zijn ontworpen om fietsers een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden, door hen te laten kennismaken met de verschillende landschappen, culturen en geschiedenis van Vlaanderen.

Ontdek de routes

Oost- en West-Vlaanderen

Vive le Vélo fietsroutes

Ontdek de 10 Vive le Vélo fietsroutes in Diksmuide en Deinze. Elke van de fietsroutes is gemarkeerd met een unieke kleur en biedt onderweg video's over de streek en de wielergeschiedenis.

Ontdek de routes

Hoe zet ik een gpx op mijn Garmin?

Hoe zet je een gpx op je Garmintoestel?
Ondersteund jouw Garmintoestel koersen? (Dit kan je nakijken in de handleiding van je toestel) Heb je succesvol je Garmin en smartphone via bluetooth/wifi gekoppeld? Dan kan je eenvoudig routes op je Garmin-toestel zetten via je Garmin-account. We leggen het hier in eenvoudige stappen uit.

Lees meer

Fietsen door Canada

Tour du Canada: Een fietstocht door het hele land

Ben je de het fietsen in Belgie een beetje zat en wil je op avontuur? Dan is De Tour du Canada misschien wel iets voor jou. Dit is een fietstocht van de westkust naar de oostkust van Canada. Deelnemers rijden meer dan 7.500 km en zijn 72 dagen onderweg door de prachtige landschappen van het Noord-Amerikaanse land.

Lees meer

Elektrische fiets icoon

Hoe kies je de juiste elektrische fiets?

Met de vlotte inburgering van de elektrische fiets, leek het ons goed om eens op een rijtje te zetten waar je op moet letten bij het aankopen van een elektrische fiets. Zoals je al weet is deze aankoop geen kleine investering meer en is het dus belangrijk dat je een fiets koopt die bij past. Daarom zetten wij vijf tips op een rijtje die je kunnen helpen bij het kopen van een elektrische fiets.

  1. Bepaal je doel
  2. Kies voor een recent model van elektrische fiets
  3. Bepaal je ondersteuning aan de hand van je regio
  4. Hou rekening met het gewicht
  5. Kies niet het goedkoopste model

Lees meer

Fiets reparatiekit

Ik ga fietsen en ik neem mee...

Fietsen dat is pure gelukzaligheid! De vrijheid die het met zich meebrengt om de natuur ten volle te ontdekken. Is er iets beter dan erop uit trekken met de fiets? Toch is het belangrijk dat je dit goed voorbereid doet want onvoorbereid kan je wel eens in een onaangename situatie komen. Daarom lijsten wij hier kort eventjes neer wat je zoal moet meenemen op je tocht.

  1. Een reparatiekit
  2. Eten en drinken
  3. Geld
  4. Identiteitskaart
  5. Smartphone

Lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.