Zwalmvallei wandelnetwerk

© David Samyn
Wandelroutes in Zwalmvallei

Wandelen in het wandelnetwerk Zwalmvallei

Het wandelnetwerk Zwalmvallei is een prachtig wandelgebied gelegen in de Zwalmstreek in Oost-Vlaanderen, België. Het netwerk strekt zich uit over meer dan 200 kilometer aan wandelpaden en biedt wandelaars de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid en landelijke charme van de regio.

De Zwalmvallei staat bekend om zijn idyllische landschappen, glooiende heuvels, kabbelende beekjes en pittoreske dorpjes. Het wandelnetwerk is ontworpen met knooppunten, waardoor wandelaars hun eigen routes kunnen plannen en de afstand en moeilijkheidsgraad kunnen aanpassen aan hun voorkeuren.

Tijdens het verkennen van het wandelnetwerk Zwalmvallei kom je langs historische molens, kastelen en authentieke boerderijen. Je kunt genieten van panoramische uitzichten, wandelen langs de oevers van de rivier de Zwalm en door betoverende bossen.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een stevige trektocht, het wandelnetwerk Zwalmvallei biedt voor elk wat wils. Trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door de prachtige natuur en charmante dorpen die deze regio te bieden heeft.

Gourmand Wandelroute 15.4
15.4 km

Gourmand Wandelroute

Langs de Zwalmbeek wandelroute 13.6
13.6 km

Langs de Zwalmbeek wandelroute

Bos 't Ename 4.5
4.5 km

Bos 't Ename

Geuzenhoek wandelroute 11.8
11.8 km

Geuzenhoek wandelroute

Natuur wandelroute 9.4
9.4 km

Natuur wandelroute

Rond de Steenbergse bossen wandelroute 5.8
5.8 km

Rond de Steenbergse bossen wandelroute

Berendries wandelroute 12.7
12.7 km

Berendries wandelroute