Wandelroutes in de buurt

Wandelen in de buurt

Ben je op zoek naar een leuke wandeling in de buurt van jouw huis? Of ben je een weekendje weg en zoek je een route in de buurt van het B&B of vakantiehuisje? Vlaanderen is een echt wandelparadijs en heeft heel wat te bieden. In alle provincies zijn verschillende wandelregio's en wandelnetwerken. Stuk voor stuk zijn deze goed uitgewerkt en onderhouden. Wij hebben ondertusen honderden wandelroutes op onze website staan om jullie een overzicht te bieden.
Heel wat mensen weten niet welke wandelingen in hun buurt liggen. Door Corona zijn we massaal onze eigen buurt gaan verkennen en verschieten we vaak hoe mooi het rondom je eigen huis is. Je hoeft in Vlaanderen geen hinderden kilometers te rijden om een mooie wandeling te vinden. Je kan deze zoeken op provincie, regio, wandelnetwerk of via deze handig zoekfunctie.

Zoek in jouw buurt

Wandeling zoeken op gemeente

10.000 stapper per dag, dat is het aantal dat we volgens de Wereldgezondheids Organisatie nodig hebben om gezond en fit te blijven. Bovendien zou het ook helpen om ons gelukkig in ons vel te voelen. Wie een actieve job heeft, zal dit gemiddeld wel halen. Maar iemand met een zittende job geraakt amper aan 2.000 stappen overdag. Ikzelf probeer dan 's avonds nog een ommetje te doen, maar betrap mezelf vaak op hetzelfde rondje. Daarom is deze website handig om nieuwe wandelroutes in de buurt te ontdekken en te bewandelen. Via deze handige zoekfunctie kan je gemakkelijk zoek op jouw gemeente en zo een lijst vinden van routes in jouw buurt.

Ben jij klaar om aan jouw 10.000 stappen per dag te beginnen? Ga snel opzoek en geniet van het wandelen!

West-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Ontdek hier de mooiste wandelroutes in West-Vlaanderen. Geniet in de Westhoek, aan de kust of in het Brugse Ommeland van de mooie natuur die deze provincie te bieiden heeft.

Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Wil je wandelen in Oost-Vlaanderen en meer van deze groene provcincie ontdekken? Op deze pagina kan je onze volledige verzameling van wandelingen en routes in Oost-Vlaanderen nagegaan en zo de beste wandelroutes in de regio ontdekken. Bekijk de tips en foto’s van andere gebruikers om jouw ideale route te vinden.

Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant

Wil je een korte wandeling van enkele kilometers of liever een lange afstandswandeling in Vlaams-Brabant? Bekijk hier onze complete lijst van routes in Vlaams-Brabant. Zo ontdek je de mooiste wandelingen in de buurt waar je kan genieten van deze prachtige regio.

Antwerpen

Antwerpen

Ontdek de mooie omgeving van Antwerpen via een van onze talrijke wandelingen. In Antwerpen zijn er verschillende natuurgebieden met bossen, heidevlaktes valleien en rivieren. Zoek een wandeing in de buurt van Antwerpen met het aantal kilometers je het liefste stapt.

Limburg

Limburg

Limburg is een stukje prachtige natuur in België. Heel mooi en divers, voor elk wat wils. Heel wat mensen vinden dit de wandelprovincie bij uitstek. Tijdens een deugddoende wandeltocht kan je op een rustige manier deze mooie provincie ontdekken. Of je nu houdt van een korte wandeling of liever toch meer dan 20 kilometer, er is voor iedere wandelaar een goede optie.

Wallonië

Wallonië

Wallonië is beroemd om zijn adembenemende natuur, met weelderige bossen, glooiende heuvels en kronkelende rivieren. Het verkennen van deze prachtige omgeving door te wandelen is de ideale manier om te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Gelukkig zijn er talloze wandelroutes in Wallonië, variërend van korte ontdekkingstochten tot uitdagende langeafstandsroutes.