Wandeltips en inspiratie

Sporthorloge kiezen

Een sporthorloge kopen?

Ben je opzoek naar een sporthorloge, maar weet je niet goed wat dit allemaal inhoudt en welke opties er allemaal op de markt zijn? Lees dan zeker verder, wij gaan proberen je het bos door de bomen te laten zien. Zodat jij het best passende horloge kan vinden om te gaan wandelen en/of fietsen.

Lees meer
Hoe wandelschoenen kiezen?

Hoe kies ik de juiste wandelschoen?

Een nieuw jaar, tijd voor een nieuw paar. Hierbij willen wij jullie toch enkele tips geven zodat jij de ideale schoenen kan kiezen voor jouw toekomstige wandelavonturen. In deze tekst overlopen we de soorten schoenen die er bestaan en waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Populairste wandelroutes 2021

De 7 populairste wandelroutes van 2021.

2021, het jaar waarin we opnieuw massaal gingen wandelen. Bekijk hier de meest gedownloade wandelroutes op routezoeker.com.

  1. Bronnenwandeling (Voeren) - 8.5 km
  2. Wildenburgwandelroute (Wingene) - 10.3 km
  3. Westhoekwandelroute (De Panne) - 10.4 km
  4. Duinbossenwandelroute (De Haan) - 10.3 km
  5. Wannenlappers Wandelroute (Kruisem) - 9.5 km
  6. Vlasroters Wandelroute Lus 3 (Gottem) - 8 km
  7. Ooidonk Wandelroute (Bachte-Maria-Leerne) - 7.5 km

Lees meer
Backpack inpakken

Hoe pak ik mijn backpack het beste in?

Het is belangrijk om jouw backpack zo goed en efficient mogelijk in te pakken. De belangrijkstre regel hier is: zorg dat jouw rugzak niet te zwaar voor jou is. Zorg daarnaast voor een goede verdeling van het gewicht in de tas. Bovendien is het prettig om een overzichtelijke indeling te hebben zodat je niet telkens alles erin of uit moet halen bij het nemen van een t-shirt. Hieronder kan je een afbeelding zien van hoe je het gewicht verdeeld over je rugzak.

Lees meer
Walking museum in Damme

Walking Museum Damme

Ben je opzoek naar een goede wandeling waar je kennis maakt met het verhaal van Damse Schrijver Tijl Uilenspiegel?
Dan moet je zeker eens naar Damme! Hier is er namelijk sinds 5 juni het Walking Museum. Dit unieke concept in België kwam tot stand door een crowdfunding ais uitgewerkt door de One Art Foundation en waarbij enkele kunstwerken van Pieter Bruegel de Oude het verhaal van Tijl Uilenspiegel helpen in beeld te brengen.

Lees meer

Top 5 wandelroutes Vlaams-Brabant

Doe hier je inspiratie op om de benen te strekken in het mooie Vlaams-Brabant. Wij hebben de mooiste vijf wandelingen geslecteerd voor jou.

Lees meer
Boeken over wandelen

Boeken over wandelen

Wandelen dat is tot rust komen, genieten, bezinnen en jezelf inspireren. Iedereen heeft zo wel zijn eigen gedachtegang tijdens een korte of lange wandeltocht. Soms kom je tot inzichten die je ervoor niet had andere keren heeft het gewoon deugd gedaan. De gedachtegang die men kan hebben op een wandeltocht is wild en soms zelf een beetje filosofisch. Om je in deze tijden te inspireren hebben wij een lijst gemaakt van verschillende boeken die je even laten meedrijven in het wandelgevoel en je kunnen aanzetten tot nieuwe uitdagingen.

Lees meer
Hoe een gpx gebruiken om te wandelen

Wat is een GPX-bestand en hoe gebruik je het?

Een GPX-bestand, ook wel een GPS-exchange format file genoemd, is simpelweg een tekstbestande met geografische information zoals routes, wegen en waypoints die hierin zijn opgeslagen. Een GPS-toestel wordt dan gebruikt om een GPX-bestand uit lezen en weer te geven op je scherm.

Een GPX-bestand kan je gebruiken als je gids op je smartphone wat het net een beetje gemakkelijker maakt wanneer je een route wandelt die niet of slecht bewegwijzerd is.

Lees meer
Erfgoedwandelourtes kust klinknagels

11 erfgoedwandelroutes aan de Belgische kust

Via een erfgoedwandelroute ontdek je de mooiste plaatjes en gebouwen in een stad. Deze routes zijn vaak minder dan vijf kilometer en ideaal om een korte wandeling te maken. Onze Belgische kust heeft ook een aantal van deze erfgoedwandelingen. Hieronder tonen we jou de 11 mooiste routes. Deze routes zijn aangeduid met klinknagels in de grond. LET OP: door wegenwerken kan er al eens een klinknagel tijdelijk weg zijn. Hou dus de wandelkaart bij de hand.

Lees meer
Blaren vermijden tijdens het wandelen

Hoe bleinen/blaren te vermijden?

Volgende tips komen aanbod in dit artikel:

  1. Hoe blaren vermijden?
  2. Hoe behandel je blaren het best?
  3. Welke schoenen en kousen kan je het best gebruiken om blaren te voorkomen?

Blaren zijn mogelijks de meest voorkomende wandelblessure, zo hebben zij er ook al enkel malen mee te maken gehad. Voor zij die zich afvragen hoe het komt dat blaren hebt laat het ons dan even kort uitleggen. Blaren ontstaan door de combinatie van wrijving, hitte en vochtigheid. Als je deze vervelende en soms pijnlijke blaren wil vermijden dan kunnen volgende truckjes misschien wel helpen.

Lees meer
Ontspannen wandelen

Wat zijn de voordelen van wandelen?

In de hedendaagse maatschappij is het steeds moeilijker om een moment te vinden om tot rust te komen en eens te ontstressen. Door de situatie waar we vandaag allemaal mee te maken hebben, hebben we allemaal net dat beetje meer tijd om op zoek te gaan naar wat ons nu juist tot rust brengt in deze onrustige tijden.

Velen onder jullie hebben de waarde van het wandelen alvast ontdekt. Maar laat ze ons hier toch even opsommen voor zij die net beginnen of opzoek gaan naar de reden waarom wandelen zo goed kan voelen.

Lees meer

Deze site gebruikt cookies. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Meer info