Wispinkel wandeling 6
© Toerisme Zwalmstreek

Wispinkel wandeling

Wandeling vanuit Zwalm

6 km

6 km 1 uur 30 min

Deze prachtige tragewegenwandeling in de westelijke hoek van Zwalm biedt een unieke kans om een sereen en authentiek stukje natuur te verkennen. Deze route, die een verlengstuk vormt van het bekende Zwalmbeekpad, dompelt je onder in een oase van rust en streekeigenheid.

Tijdens de wandeling word je meegenomen tot aan de monding van de Zwalmbeek. Hier kun je genieten van het vredige tafereel van grazende schapen langs de oeverzones, wat bijdraagt aan de landelijke charme van de omgeving. Het pad biedt een harmonieuze combinatie van natuurlijke schoonheid en landelijke rust.

Halverwege de route vind je een rustpunt met een bankje, ideaal om even te pauzeren en de natuurlijke pracht van Zwalm in je op te nemen. Dit nieuwe stuk onverhard tragewegentraject is tot stand gekomen door een samenwerking van diverse organisaties en lokale groepen, waaronder VMM, VLM, ANB, Heemkring Zwalm, MOW, Natuurpunt, Vliegvissers Zwalm, RLVA, Riviercontract, vzw Trage Wegen, de lokale werkgroep, de scouts en de gemeente. Deze samenwerking benadrukt het belang en de waardering van de lokale gemeenschap voor deze prachtige natuurlijke omgeving.

De tragewegenwandeling in Zwalm is een perfecte keuze voor wandelaars die op zoek zijn naar een kalme en authentieke wandelervaring. Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door de verborgen schoonheid van Zwalm's westelijke hoek.

Bekijk meer wandelingen in Zwalm

6 km

1 uur 30 min

VERTREKPLAATS

Biestmolenstraat 9, 9636 Zwalm

GPS-COÖRDINATEN

N 50.883949° E 3.690403°

BEWEGWIJZERING

GPS of kaart

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Wispinkel wandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Zwalm.
Wandelingen Oost-VlaanderenWandelingen Vlaamse Ardennen

Onthaasten in het noorden - Zwalm 10.51
10.51 km

Onthaasten in het noorden - Zwalm

Gourmand Wandelroute 15.4
15.4 km

Gourmand Wandelroute

Geuzenhoek wandelroute 11.8
11.8 km

Geuzenhoek wandelroute

Wannenlappers Wandelroute 9.5
9.5 km

Wannenlappers Wandelroute

Natuurleerpad Zingem 9
9 km

Natuurleerpad Zingem

Langs De Zwalmbeek Wandelroute 13.2
13.2 km

Langs De Zwalmbeek Wandelroute

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.