×

Vlaanderen

Icoonfietsroutes Vlaanderen

De icoonfietsroutes zijn een serie van negen langeafstandsfietsroutes in Vlaanderen. Ze zijn ontworpen om fietsers een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden, door hen te laten kennismaken met de verschillende landschappen, culturen en geschiedenis van Vlaanderen.

Ontdek de routes

Limburg

National Park Hoge Kempen Trail

Deze trekking van 110 kilometer doorheen het park kan je doen op 5 dagen tijd als verspreid over 4 etappes van ongeveer 24 kilometer en eentje van 11 kilometer.

Ontdek de trail

Oost- en West-Vlaanderen

Vive le Vélo fietsroutes

Ontdek de 10 Vive le Vélo fietsroutes in Diksmuide en Deinze. Elke van de fietsroutes is gemarkeerd met een unieke kleur en biedt onderweg video's over de streek en de wielergeschiedenis.

Ontdek de routes

Oost-Vlaanderen

7 Boswandelingen Oost-Vlaanderen

Ontdek de 7 mooiste boswandelingen in Oost-Vlaanderen. Van het Kluisbos in de Vlaamse Ardennen, tot het Buggenhout bos in de Brabantse Kouters.

Lees meer

Oost-Vlaanderen

Vlasroters wandelroutes

De vlasroters, 4 lussen langs de kleine vlasdorpen van Deinze, waar vroeger vlas werd geroot. Roten is het het blootstellen van de plant aan water zodat de vezels loskomen...

Lees meer

Limburg

Pijnven in het Bosland

In het Provenciaal Domein het Pijnven kan je heerlijk genieten van een boswandeling. Er zijn drie aangeduide wandelroutes die je meenemen door de 2.000 hectare bos...

Lees meer

West-Vlaanderen

Zwinwandelroute

Geniet van de grote diversiteit aan natuurlandschappen. Vanuit het natuurpark Het Zwin vertrek je voor een tocht door de Zwinduinen en de polders.

Lees meer

Vlaams-Brabant

Meerdaalwoud en Heverleebos

In het zuidwesten van Bierbeek ligt er met het Meerdaalwoud nog een echt oerbos. Doorheen de jaren van ontbossing is dit stukje bewaard gebleven. Dat maakt het één van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar het bos, bebost is gebleven sinds de laatste ijstijd.

Lees meer

West-Vlaanderen

Duinbossen De Haan

De Duinbossen van De Haan dat is een groene oase aan de kust. Tussen het strand en de bebouwde wereld is hier met de Duinbossen een gebied van 152 hectare aan groen te vinden. Een typische duinlandschap en haar typische fauna en flora, maar met uitgestrekte delen van bos.

Lees meer

Limburg

Sahara in Lommel

Dit gebied heeft zijn naam te danken aan de grote zandvlakte die lijkt op een kleine woestijn. Naast het vele zand zijn er ook mooie blauwe meertjes, naald- en loofbossen en heides. Heel mooie landschappen om door te wandelen.

Lees meer

Limburg

Hoksent - Molhem

Het wandelgebied Hoksent - Molhem ligt naast de stad Peer in de regio Bosland. Het is een uniek stukje natuurgebied in de vallei van de Dommel. Dit gebied staat bekend om zijn rust en stilte doordat het zo goed als onbewoond is. Er zijn zes wandellussen, van 3 kilomter tot 16,9 kilometer.

Lees meer

Limburg

Heuvelse Heide

Kom de heide, naaldbossen en het zand ontdekken in de Heuvelse Heide, een natuurparel nabij Lommel. Het is één van de vier heidegebieden die Lommel te bieden heeft. Wandelen kan je hier doen aan de hand van drie uitgestippele wandelroutes.

Lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.