Langs Meetjeslandse Kreken Wandelroute 13
© Foto Toerisme Oost-Vlaanderen

Langs Meetjeslandse Kreken Wandelroute

Wandelen vanuit Sint-Laureins

Knooppunten Langs Meetjeslandse Kreken Wandelroute

13 km

13 km 2 uur 40 minuten Knooppunten Langs Meetjeslandse Kreken Wandelroute
Sint-laureins Meetjesland Oost-Vlaanderen

Deze prachtige knooppunter is 13 kilomter lang en neemt jou mee door de kreken in het Meetjesland. De wandeling start aan het Godshuis en via het voetveertje trek je het Leopoldskanaal over. Geniet van het landschap langs de verschillende kreken. In de winter zitten hier heel wat watervogels, dus vergeet jouw verrekijker niet mee te nemen op de tocht.

Te volgen knooppunten

De Langs Meetjeslandse Kreken Wandelroute maakt gebruik van het wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken

De Langs Meetjeslandse Kreken Wandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 260 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

11
0 km
10
0.5 km
12
0.9 km
51
1.1 km
50
1.9 km
99
3.5 km
97
4.6 km
96
5.1 km
87
5.5 km
86
7.2 km
85
8.5 km
98
10.2 km
50
11.2 km
51
12 km
12
12.2 km
10
12.6 km
11
13.1 km

13 km

2 uur 40 minuten

VERTREKPLAATS

Het Godshuis, Leemweg 11, 9980 Sint-Laureins

GPS-COÖRDINATEN

N 51.241284° E 3.521275°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs Meetjeslandse Kreken Sint-Laureins

De start ligt aan het godshuis bij knooppunt 11, hier is er een ruime parking waar je je auto gemakkelijk kwijt kan. Van hieruit trek je richting het jaagpad wandelt om zo na ongeveer 1km in de route via het voetveer over te steken. Als het water te laag staat en het voetveer buiten dienst is, kan je de alternatieve route doen.

Eenmaal het water over wandel je langs open velden en akkers richting de vrouwkenshoekkreek. Deze is sinds 2012 dankzij het werk van natuurpunt weer in ere hersteld. Hier is de krekenwandeling echt begonnen en ga je verder tussen de velden van kreek naar kreek. Op deze wandeling merk je snel op dat de rust hier overheerst en combineer dit met de weidsheid van het landschap op deze route en het totaalplaatje zorgt voor een heerlijk vrij gevoel.

De "Langs Meetjeslandse Kreken Wandelroute" is buiten het jaagpad over verharde autoluwe wegen en dus doenbaar met een buggy. Je kan aan de meeste kreken een bankje vinden om te genieten van het uitzicht.

Godshuis Sint-Laureins

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Langs Meetjeslandse Kreken Wandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Sint-Laureins.

Mindful Wandelroute 9.4
9.4 km

Mindful Wandelroute

Rond Sint-Margriete Wandelroute 11.4
11.4 km

Rond Sint-Margriete Wandelroute

Middeleeuws Middelburg Wandelroute 6.7
6.7 km

Middeleeuws Middelburg Wandelroute

Cuesta wandelroute 11.7
11.7 km

Cuesta wandelroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoningen Wilgenwind
Vakantieverblijf

Vakantiewoningen Wilgenwind

Beoordeling(en) van deze route

  1. Thibeau

    Prachtige wandeling, je loopt steeds tussen de open velden van kreek naar kreek. Ook bijna geen auto's tegengekomen onderweg. De gehele route loopt over verharde wegen maar zo rustig dat je echt kan genieten van de natuur en het geluid van de vogels. Route gedaan op de gpx en was echt perfect. Het kaartje of steeds op de gsm kijken naar waar nu was niet nodig, tof wandelen zo.

  2. Diana

    Een prachtige wandeling

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.