Wandelroutes

Bekijk onze 908 wandelingen
Zwitserland

Walkers Haute Route

Deze spannende en prachtige route, die twee wereldberoemde bergen met elkaar verbindt, voert de wandelaar door het meest spectaculaire landschap dat de Alpen te bieden heeft. De Walker’s Haute Route gaat langs talrijke toppen van 4000 meter, maar zelf nooit echt boven de 3000 meter. Met een lengte van meer dan 180 km, en met elf hoge passen om over te steken, weeft het zijn weg van Chamonix in Frankrijk naar Zermatt in Zwitserland.

Walkers Haute Route

Meer info over deze route

Overzicht verschillende wandelingen

Wandelen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de mentale rust. Met deze website willen we jou helpen de perfecte wandeling te vinden. Ben je op zoek naar een wandelroute? Wij hebben ondertusen 908 beschreven wandelroutes in Vlaanderen op onze website staan. De wandelingen zijn ingedeeld per provincie, regio en gemeenten. Alle routes zijn voorzien van een gpx bestand die je kan downloaden. Daarnaast is er een interatief mapje voorzien. Bij knooppuntroutes is er telkens een handig overzichtje te vinden van de te volgen knooppunten. Ontbreekt er nog een wandeling? Laat het ons graag weten, dan plaatsen we de ontbrekende route online.

Wandelroutes knooppunten

Vlaanderen heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het uitbouwen van wandelnetwerken. Ondertussen heeft elke provincie een aantal netwerken met knooppunten. Bekijk hier het overzicht van alle wandelnetwerken. We hebben telkens een overzicht gemaakt met de suggestieroutes langs de knooppunten.

Wandelroutes in de buurt

Ben je op zoek naar een leuke wandeling in de buurt van jouw huis? Of ben je een weekendje weg en zoek je een route in de buurt van het B&B of vakantiehuisje? Vlaanderen is een echt wandelparadijs en heeft heel wat te bieden. Lees hier meer over routes in de buurt.

Wandelinspiratie

Ontspannen wandelen

Wat zijn de voordelen van wandelen?

In de hedendaagse maatschappij is het steeds moeilijker om een moment te vinden om tot rust te komen en eens te ontstressen. Door de situatie waar we vandaag allemaal mee te maken hebben, hebben we allemaal net dat beetje meer tijd om op zoek te gaan naar wat ons nu juist tot rust brengt in deze onrustige tijden.

Velen onder jullie hebben de waarde van het wandelen alvast ontdekt. Maar laat ze ons hier toch even opsommen voor zij die net beginnen of opzoek gaan naar de reden waarom wandelen zo goed kan voelen.

Lees meer
Hoe een gpx gebruiken om te wandelen

Wat is een GPX-bestand en hoe gebruik je het?

Een GPX-bestand, ook wel een GPS-exchange format file genoemd, is simpelweg een tekstbestand met geografische informatie. Zoals routes, wegen en waypoints die hierin zijn opgeslagen. Een GPS-toestel wordt dan gebruikt om een GPX-bestand uit te lezen en weer te geven op je scherm.

Een GPX-bestand kan je gebruiken als je gids op je smartphone. Wat het net een beetje gemakkelijker maakt wanneer je een route wandelt die niet of slecht bewegwijzerd is.

Lees meer
Sporthorloge kiezen

Een sporthorloge kopen? Welke opties zijn er?

Ben je o pzoek naar een sporthorloge? Maar weet je niet goed wat dit allemaal inhoudt en welke opties er allemaal op de markt zijn? Lees dan zeker verder. Wij gaan proberen je het bos door de bomen te laten zien. Zo kan jij het best passende horloge vinden.

Lees meer

Deze site gebruikt cookies. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Meer info