Wandelingen in HeuvellandWandelroutes heuvelland

Foto: © Westtoer APB - Jan D_Hondt
Locre Hospice CemeteryWandelroutes in Heuvelland

De gemeente Heuvelland is genoemd naar wat de streek ook is, een regio vol heuvels. Met de misschien wel bekendste en bevreesde heuvel van al, de Kemmelberg. Deze is de hoogste van de streek met zijn 156m. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere heuvels zoals de Vidaigneberg (136 m), de Rodeberg (129 m) en de Scherpenberg (125 m). Door het landschap is de streek een paradijs voor fietsers en wandelaars waar je na iedere beklimming wordt beloond met een prachtig uitzicht. Oorspronkelijk was dit gebied een heel bosrijke zone. Maar door de vele akkerbouw en de Eerste Wereldoorlog is het landschap wat veranderd. Toch probeert de gemeente hier wat aan te doen en worden de bossen stilaan weer uitgebreid.


Foto bovenaan: © Westtoer APB

Het Heuvelland is gelegen in de Westhoek en grenst pal aan Frankrijk. Je kan gerust eens de grens oversteken om het Belgenland eventjes te verlaten.

Het Provinciaal Domein Kemmelberg is een mooie plaats om een wandeling te maken en eventjes tot rust te komen. Let wel op, bepaalde delen zijn afgesloten om de natuur terug tot leven te laten komen. Verder zijn er ook nog enkele bossen om heerlijk in te vertoeven. Zoals het Hellegatbos op de Rodeberg. Dit is een typisch bronbos. Een plaats die door de zompige, moerassige bodem, doorkruist met vele beekjes, niet werd ontgonnen en aan de natuur werd toevertrouwd. In het voorjaar kleuren de boshyacinten de flanken van de heuvels purper

6 wandelingen in Heuvelland

  1. De slag om de Kemmelberg - 5 km
  2. Kraters en Mijnenwandelroute - 7 km
  3. Tweebergenwandelroute - 7.2 km
  4. Kemmelbergwandelroute - 8 km
  5. Geuzenwandelroute - 8.9 km
  6. Stiltepad - 12.9 km

Lijst met wandelingen in en rond Heuvelland

De slag om de Kemmelberg

De slag om de Kemmelberg

Tweebergenwandelroute

Tweebergenwandelroute

Kemmelbergwandelroute

Kemmelbergwandelroute

Geuzenwandelroute

Geuzenwandelroute

Stiltepad

Stiltepad

Meer routes in de buurt?

Bekijk alle wandelroutes in de buurt van Heuvelland