Sint-Sixtuswandelroute
8 km
Westtoer APB
Sint-Sixtuswandelroute

Wandeling in Vleteren (Westvleteren)

(1)

De Sint-Sixtuswandelroute is zeven kilometer lang en is aangeduid met zeshoekige bordjes. De wandeling start aan het ontmoetingscentrum De Vrede, bekend voor de trappist Westvleteren. Ontdek het landbouwgebied rond Poperinge en de hoppestreek. Geniet van de variatie tussen velden en bossen. Op de wandeling kom je ook langs een Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. Breng zeker een bezoekje aan de Sint-Sixtusabdij en geniet van een lekkere trappist.

8 km 1 uur 40 minuten Zeshoekige bordjes

 • Afstand: 8 km
 • Tijd: 1 uur 40 minuten
 • Provincie: West-Vlaanderen
 • Regio: Westhoek
 • Start- en eindpunt: Ontmoetingscentrum In De Vrede, Donkerstraat 13, 8640 Westvleteren
 • Aanduiding: Zeshoekige bordjes
 • GPS: 50.894903 2.72149
 • Mogelijk met hond
 • Hoogste punt: 0
 • Laagste punt: 0
 • Totale stijging: 0
 • Totale daling: 0

Foto's

Sint-SixtuswandelrouteSint-SixtuswandelingFoto 3 Westtoer APBFoto 4 Westtoer APBFoto 5 Christophe Odent & Ann De CatFoto 6 Christophe Odent & Ann De CatFoto 7 Christophe Odent & Ann De CatFoto 8 Christophe Odent & Ann De CatFoto 9 Christophe Odent & Ann De CatFoto 10 Christophe Odent & Ann De CatFoto 11 Christophe Odent & Ann De CatFoto 12 Christophe Odent & Ann De CatFoto 13 Christophe Odent & Ann De CatFoto 14 Christophe Odent & Ann De CatFoto 15 Christophe Odent & Ann De CatFoto 16 Christophe Odent & Ann De CatFoto 17 Christophe Odent & Ann De CatFoto 18 Christophe Odent & Ann De CatFoto 19 Christophe Odent & Ann De Cat


Sint-Sixtuswandelroute getest door onze wandelexperts

Review wandeling Sint-Sixtuswandelroute
Christophe Odent - Ann De Cat

De start is aan het Ontmoetingscentrum “in de Vrede”, recht tegenover de abdij van Sint-Sixtus, alwaar een heel ruime parking voorzien is. Bijna onmiddellijk verlaat je de openbare weg om in een recht bospad doorheen het Sint-Sixtusbos richting de Lourdesgrot te wandelen (deze werd in 1921 gebouwd met bergstenen uit de bossen rond de trappistenabdij van Rochefort). De wandeling loopt verder door het bos en via een ééntegelpad doorheen de velden. Aan de linkerkant passeer je B&B Pahilleke (misschien een gedacht om er meteen een weekendje op uit te trekken). Daarna loopt de wandeling verder over een gedeelte openbare weg waarbij je kan genieten van het landschap en de rust die de Westhoek uitstraalt. Eenmaal je de openbare weg verlaat via een traktorpad is het puur genieten van de natuur. De bospaadjes slingeren doorheen het landschap richting het Dozinghembos, waar je onverwacht “Dozinghem Military Cemetery” ziet opduiken : Britse Militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Je verkent verder het bos en wandelt tot tegen het Canadabos. (Voor de liefhebbers kan het traject eventueel verlaten worden om de best bewaarde V1-basis in West-Vlaanderen te gaan bekijken : te vinden ongeveer 500 meter de Canadaweg in). Via een kleine speelzone gaat de wandeling verder tot aan de Krombeekseweg die gedwarst dient te worden. (Hier kan eventueel nog eens van de wandelroute afgeweken worden om het Kasteelpark De Lovie te gaan bezichtigen : paar honderd meter rechtshouden op de Krombeekseweg). Via een smal pad wandel je langsheen de hoppevelden. Van dan af aan loopt de wandeling grotendeels verder op de (rustige) openbare weg, terwijl je kan genieten van het landschap, met in de verte reeds zicht op de Sint-Sixtusabdij, alwaar het startpunt van de wandeling is. Nagenieten kan in “in de Vrede” alwaar het assortiment Westvleteren Trappist ontdekt kan worden.

Kaart PDF


Print onze handige overzichtskaart uit van deze wandelroute en neem hem mee op jouw tocht.

GPX


Download de gpx hier en zet hem op jouw gsm.
Meer info gpx en hoe te gebruiken.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Sint-Sixtuswandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Vleteren.

Wandelingen West-Vlaanderen