×
Geuzenwandelroute select_check_box

© Westtoer APB

directions_walk
Routebordje Geuzenwandelroute

Geuzenwandelroute

Wandelroute vanuit Nieuwkerke

Ontdek het heuvellandschap van Nieuwkerke via deze geuzenwandelroute. De wandeling is bijna negen kilomter lang en laat je genieten van de vergezichten over de Leievallei. Ontek tijdens deze route ook de Katsberg en de Kemmelberg. De naam van de wandelroute verwijst naar de opstand van de bosgeuzen tegen de katholieke kerk in de zestiende eeuw.

Bekijk meer wandelingen in Heuvelland (Nieuwkerke)

Hoe werkt een gpx?
straighten

9.1 km

timer

1 uur 45 minuten

start
Start- en eindpunt: Markt, 8950 Nieuwkerke
share_location
GPS: 50.745442 2.825838
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Westhoek
not_accessible
Niet mogelijk met rolstoel
no_stroller
Niet mogelijk met buggy
pets
Mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelnetwerk Heuvelland

De Geuzenwandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk Heuvelland. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 250 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Geuzenwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Nieuwkerke.

Wandelingen West-Vlaanderen

Thibeau · 2022-05-13 22:45:27

Was een prachtige route om langs te fietsen met enkele leuke gravelstukken en delen langs het water.

Christophe Odent - Ann De Cat · 2021-04-03 14:26:18

Start op de markplaats in Nieuwkerke, alwaar ruime parkeergelegenheid is. Deze wandeling is gewoonweg met één woord te omschrijven : PRACHTIG ! Je wandelt de kern van Nieuwkerke buiten, slaat rechtsaf in een smal onverhard paadje en je begint eraan : puur natuur. Nieuwkerke is een hoger gelegen deel van het Heuvelland en dit merk je over het ganse traject. Je wandelt op de "heuvelrug", je stijgt, je daalt, ... en dit met een constant zicht over het ganse Heuvelland en het Noorden van Frankrijk. De wandeling slingert zich doorheen de Vlaamse Velden over onverharde paadjes waarbij je enkel kan gestoord worden door een tractor of mountainbiker : puur genieten. Voor de wandelaars die er maar niet genoeg van kunnen krijgen, is een combinatie met de Kemmelberg Wandelroute (8 km) met start op de Dries van Kemmel, zeker een aanrader.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.