Legacy of Passchendaelewandelroute 17.6
© David Samyn

Legacy of Passchendaelewandelroute

Wandelen vanuit Zonnebeke

17.6 km

17.6 km 3 uur 30 min
Zonnebeke Westhoek West-Vlaanderen

Verken de Legacy of Passchendaele-wandelroute in Zonnebeke, een indrukwekkende route van 17,6 km die het verhaal vertelt van de Eerste Wereldoorlog. Deze lusvormige route voert je door de glooiende landschappen en beekvalleien, langs wijngaarden op zuidgerichte heuvels en historische WO I-monumenten zoals het Polygoonbos en Tyne Cot Cemetery. Vanaf de kerktoren in Zonnebeke heb je een prachtig uitzicht over de hele route, terwijl het bezoekerscentrum bij Tyne Cot Cemetery een panoramisch zicht biedt op de slagvelden. Voor wie de volledige tocht te lang vindt, zijn er kortere lussen van 8,7 km en 9,5 km beschikbaar.

17.6 km

3 uur 30 min

VERTREKPLAATS

Toerisme Zonnebeke, Berten Pilstraat 5A, 8980 Zonnebeke

GPS-COÖRDINATEN

N 50.870831° E 2.988845°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Langs deze route

Memorial Passchendaele Museum 1917

  © Toerisme West-Vlaanderen

Memorial Passchendaele Museum 1917

Het Passchendaele Museum in Zonnebeke biedt een diepgaand inzicht in de Eerste Wereldoorlog, met speciale focus op de beruchte Slag bij Passendale uit 1917. Dit interactieve museum presenteert authentieke voorwerpen, uniformen en multimediafragmenten die het leven en de gruwel van de oorlog aanschouwelijk maken. Bezoekers kunnen ook de Dugout Experience en een nauwkeurige reconstructie van de loopgraven ervaren, die de harde realiteit van de oorlog tastbaar maken.

Kasteelpark Zonnebeke

  © David Samyn

Kasteelpark Zonnebeke

Het historische Kasteeldomein van Zonnebeke is het kloppende hart van het dorp, en biedt meer dan alleen groen. Het is de thuisbasis van het Passchendaele Museum en dient als vertrekpunt voor diverse wandel- en fietsroutes. Dit dynamische park huisvest eveneens eetgelegenheid Koklikoo en nodigt avontuurlijke zielen uit om het Avonturenpad te verkennen. De rustige omgeving combineert recreatie met educatie, perfect voor een dagje uit.

Tyne Cot Cemetery

Tyne Cot Cemetery

Tyne Cot Cemetery, gelegen in Passendale, is de grootste Commonwealth begraafplaats op het vasteland en een gedenkwaardig monument voor de Slag van Passendale. Hier rusten ongeveer 12.000 soldaten, terwijl het Tyne Cot Memorial nog eens 35.000 namen van vermiste soldaten eert. Bezoekers kunnen het aangrijpende verhaal van deze begraafplaats ontdekken vanuit het nabijgelegen bezoekerscentrum en genieten van een uniek uitzicht over de oude slagvelden. De toegang is gratis, en het terrein is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Polygoonbos / Doelbos

  © David Samyn

Polygoonbos / Doelbos

Het Polygoonbos, ook bekend als Doelbos, is het meest iconische bos in Zonnebeke en strekt zich uit over 68 hectare. Met meer dan 5 kilometer aan wandelpaden door voornamelijk dennenbossen en aangevulde loofhoutpercelen, biedt het een serene natuurervaring. De aanwezigheid van twee Commonwealth begraafplaatsen en bunkerrestanten herinneren bezoekers aan de tragische gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog. Nabijgelegen horecagelegenheden maken het een aangename bestemming voor een daguitstap.

Brothers in Arms

  © Jan D'Hondt

Brothers in Arms

Het monument "Brothers in Arms" in Zonnebeke herdenkt de tragische lotgevallen van soldaten die samen met familieleden in oorlogen streden. Het werd opgericht na de ontdekking van vijf Australische soldaten uit de Eerste Wereldoorlog tijdens graafwerken in 2006. Het monument bevat elementen zoals drie "standing stones" uit Belgische blauwsteen, ingegraveerd met teksten die de waanzin van oorlog en de band tussen strijdende broers benadrukken. Dit herdenkingspark vereeuwigt hun zielen en bevordert de boodschap van vrede.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Legacy of Passchendaelewandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Zonnebeke.

Pionier Wandelroute 11.7
11.7 km

Pionier Wandelroute

Vallei van de Passendalebeek 9.1
9.1 km

Vallei van de Passendalebeek

Pater Lievenswandelpad 10
10 km

Pater Lievenswandelpad

Boerenkrijgwandelroute 7.8
7.8 km

Boerenkrijgwandelroute

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.