Palingbeek wandelroute 12.2
© Westtoer APB

Palingbeek wandelroute

Wandelen vanuit Zillebeke

Routebordje Palingbeek wandelroute

12.2 km

12.2 km 2 uur 15 minuten Routebordje Palingbeek wandelroute
Ieper(Zillebeke) Westhoek West-Vlaanderen

Ontdek het provinciedomein de Palingbeek via deze wandelroute van twaalf kilomter. De route is duidelijk aangeduid met zeshoekige bordjes. De palingbeekwandelroute ligt niet ver van Ieper en neemt je mee door een bosrijk en glooiend landschap. Je komt langs verschillende bossen, moerassen en graslanden.

12.2 km

2 uur 15 minuten

VERTREKPLAATS

De Palingbeek, Vaartstraat 7, 8902 Zillebeke

GPS-COÖRDINATEN

N 50.822472° E 2.906688°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Langs deze route

Provinciedomein Palingbeek

  © Westtoer

Provinciedomein Palingbeek

Domein in Ieper

Ontdek het idyllische provinciedomein Palingbeek, een oase van rust nabij Ieper. Laat je betoveren door de diversiteit aan landschappen, van poelen en moerassen tot boomgaarden en bloemrijke graslanden. Breng een bezoek aan het bezoekerscentrum voor meer informatie over de omgeving. Verken de prachtige omgeving met de Palingbeekwandelroute. Gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang voor een onvergetelijke dag in de natuur.

Lees meer

Caterpillar Krater

  © Jan D'Hondt

Caterpillar Krater

Mijnkrater Zillebeke

De Caterpillar, een mijnkrater in de regio, getuigt van de vernietigende kracht van de Eerste Wereldoorlog. Met zijn opmerkelijke vorm, die doet denken aan de segmenten van een rups, trekt het de aandacht van bezoekers langs het wandelpad tussen Ieper en Kortrijk. Deze indrukwekkende krater heeft een diameter van 79,2 meter en een diepte van 15,5 meter, waardoor het zowel een historisch als natuurlijk monument is dat nieuwsgierige ontdekkingsreizigers fascineert.

Hill 60

  © Jan D'Hondt (Ateljé D)

Hill 60

Oorlogssite in Zillebeke

Ontdek de rijke geschiedenis van Hill 60, een strategische heuvel tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met een hoogte van 60 meter boven zeeniveau biedt deze locatie niet alleen een prachtig uitzicht op het omliggende landschap, maar ook een fascinerend inzicht in de oorlogsvoering van weleer. Wandel langs informatieborden en monumenten die het verhaal van deze historische plek vertellen, en ervaar de mix van natuurlijke schoonheid en diepgaande geschiedenis die Hill 60 zo uniek maakt.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Palingbeek wandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Zillebeke.

Wandelen in de Palingbeek 7.4
7.4 km

Wandelen in de Palingbeek

Gasthuisbossenwandelroute 10.6
10.6 km

Gasthuisbossenwandelroute

Vestingroute 4.5
4.5 km

Vestingroute

Stadswandeling Ieper 6.6
6.6 km

Stadswandeling Ieper

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoning Predikherenhof
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Predikherenhof

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.