Stadswandeling Ieper 6.6
© Westtoer APB

Stadswandeling Ieper

Wandelen vanuit Ieper

Routebordje Stadswandeling Ieper

6.6 km

6.6 km 1 uur 20 minuten Routebordje Stadswandeling Ieper
Ieper Westhoek West-Vlaanderen

De stadswandelroute in Ieper is zes kilometer en zes honder meter lang en start aan de Lakenhalle. De route is aangeduid met klinknagels in de grond. De kattenstad heeft heel wat prachtigs te bieden, zoals de historische gebouwen, gezellige steegjes en de groene Vaubanvestingen. Via de brouwerij Kazematten en de Menenpoort eindig je op de Grote Markt waar je in de musea nog meer te weten komt over Ieper.

6.6 km

1 uur 20 minuten

VERTREKPLAATS

Toeristische Dienst - Lakenhalle, Grote Markt 34, 8900 Ieper

GPS-COÖRDINATEN

N 50.851316° E 2.887115°

BEWEGWIJZERING

Klinknagels in de grond

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Langs deze route

Belforttoren Ieper

  © David Samyn

Belforttoren Ieper

Ontdek de pracht van de 13e-eeuwse Lakenhallen en het machtige belfort van Ieper. De hallen, voltooid in 1304, waren destijds indrukwekkende handels- en opslagruimtes voor laken. Het 70 meter hoge belfort symboliseert de welvaart en veiligheid van de stad, dienend als opslagplaats voor waardevolle documenten en wapens. Verken ook de eeuwenoude Donkerpoort, een zeldzaam overblijfsel van middeleeuwse bouwkunst.

In Flanders Fields Museum

  © David Samyn

In Flanders Fields Museum

Het In Flanders Fields Museum in Ieper, een cruciale halte voor wie de frontstreek wil verkennen, biedt een indringende introductie tot de Eerste Wereldoorlog. Ontdek via persoonlijke verhalen en nieuwe perspectieven het verleden. De belforttoren verbindt het binnen- en buitenverhaal, waar bezoekers het landschap als stille getuige van de oorlog ervaren. Met een identificatiearmband kies je zelf welke verhalen je wilt verkennen. Audiogidsen en kindvriendelijke parcours zijn beschikbaar. Let op de openingsuren voor je bezoek!

Menenpoort

Menenpoort

De Menenpoort in Ieper is niet alleen een symbool van de Eerste Wereldoorlog, maar ook een eerbetoon aan de vermisten. De namen van ongeveer 55.000 Commonwealth soldaten die voor 15 augustus 1917 als vermist werden opgegeven, zijn hier gegraveerd. Elke avond vindt onder de poort de indrukwekkende Last Post ceremonie plaats, waarbij gesneuvelde soldaten worden herdacht. Bezoekers kunnen dagelijks gratis het monument bezoeken en de ceremonie bijwonen.

Brouwerij Kazematten

  © David Samyn

Brouwerij Kazematten

Ontdek de smaak van Ieper in Brouwerij Kazematten, gelegen binnen de historische vestingmuren van de stad. Hier worden ambachtelijke bieren gebrouwen, waaronder de karaktervolle Wipers Times en Grotten Santé. Proef de unieke blend van hop, mout en exotische kruiden die zorgen voor een onvergetelijke smaakervaring. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door de brouwerij en proeverijen van deze 100% West-Vlaamse streekproducten.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Stadswandeling Ieper? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Ieper.

Vestingroute 4.5
4.5 km

Vestingroute

Palingbeek wandelroute 12.2
12.2 km

Palingbeek wandelroute

Gasthuisbossenwandelroute 10.6
10.6 km

Gasthuisbossenwandelroute

Wandelen in de Palingbeek 7.4
7.4 km

Wandelen in de Palingbeek

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoning Predikherenhof
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Predikherenhof

Charmehotel Manoir Ogygia
Hotel

Charmehotel Manoir Ogygia

Beoordeling(en) van deze route

  1. Casier Claudine

    Zeer mooie route langs heel wat bezienswaardigheden. Ze is echter niet haalbaar om te doen met een buggy of rolwagen omwille van nogal wat trappen en hobbelige kasseistroken! De klinknagels zijn op grindstroken soms moeilijk te onderscheiden en na de vismarkt komt men niet terecht in de burchtstraat maar op de kiekenmarkt. De rijkeklarenstraat was ook niet terug te vinden. Wij hebben de route afgelegd aan de hand van een kaart aangeschaft in de dienst voor toerisme. Afgezien van deze enkele minpuntjes zeker doen!

  2. Vermeulen

    mooie route , gevolgd via de klinknagels op de grond , maar boven aan de Menenpoort verder geen aanduidingen gevonden. Dan maar terug naar de markt geweest.

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.