×
Brabanthoekwandelroute select_check_box

© Westtoer apb

directions_walk
Routebordje Brabanthoekwandelroute

Brabanthoekwandelroute

Wandelroute vanuit Oostvleteren

Verken de omgeving van Oostvleteren langs landelijke wegen en wandelpaden. Onderweg zal je kennis maken met het natuurreservaat Brabanthoek, de charmante Boezingegracht en restanten van WO I. 

Hoe werkt een gpx?
straighten

6.6 km

timer

1 uur 20 min

start
Start- en eindpunt: Kerk, Kasteelstraat, 8640 Oostvleteren
share_location
GPS: 50.935269 2.742549
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Westhoek
not_accessible
Niet mogelijk met rolstoel
no_stroller
Niet mogelijk met buggy
pets
Mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelnetwerk IJzervallei

De Brabanthoekwandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk IJzervallei. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 200 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

Leuke plaatsjes in de buurt

B&B • Vleteren

Casa Querencia

Hotel • Poperinge

Charmehotel Manoir Ogygia

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Brabanthoekwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Vleteren.

Wandelingen West-Vlaanderen

Christophe Odent - Ann De Cat · 2021-03-23 15:36:18

De wandelroute start in Oostvleterendorp nabij de kerk, waar er voldoende parkeergelegenheid aanwezig is. Na een paar honderd meter verlaat je de bewoonde wereld en kan je onmiddellijk genieten van de natuur. Het traject is deels verhard en niet verhard, maar vooral grotendeels autovrij, wat een zeer groot pluspunt is in dit natuurgebied. Eenmaal in de Brabanthoek (in de volksmond de Brandhoek genoemd) zelf aangekomen is het puur genieten : prachtige vergezichten, stilte, ... en dit allemaal op een paar honderd meter van de drukke baan richting de Kust. Tijdens de wandeling kom je ook langs het Dierenpark "De Zonnegloed", wat ook wel een bezoekje waard is. Iets verder kan de innerlijke mens verwend worden in "Schraevenacker", terwijl de kinderen naar hartenlust kunnen genieten van het buitenspeelplein. Eenmaal terug in beweging gaat het traject verder over een verhard, niet autovrij gedeelte (rustige landweg) om nadien terug over te gaan naar autovrij en zo je weg te banen richting het startpunt waar je eventueel nog kan denken aan de innerlijke mens en nagenieten van de tocht. Een mooie, rustgevende wandeling met als enig minpunt de laatste kilometer die zich slingert doorheen een nieuwe woonwijk (waarschijnlijk bestaat de wandelroute al langer dan de woonwijk).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.