Wandelen in de Palingbeek 7.4
© Westtoer APB - Jan D'Hondt

Wandelen in de Palingbeek

Wandelen vanuit Zillebeke

Knooppunten Wandelen in de Palingbeek

7.4 km

7.4 km 1 uur 30 minuten Knooppunten Wandelen in de Palingbeek
Ieper Westhoek West-Vlaanderen

Wandelen in de Palingbeek biedt een betoverende ervaring in het hart van de regio Ieper. De schilderachtige wandelroute, met een afstand van 7,4 kilometer, neemt de wandelaar mee door een weelderig, glooiend landschap in de nabijheid van Ieper en het Provinciedomein de Palingbeek.  Ontdek ook de langere wandeling van 12,2 kilometer.


Het Provinciedomein de Palingbeek, gelegen nabij Ieper, herbergt een schat aan historische verhalen. Onder deze vertellingen bevindt zich het boeiende verhaal van de Oude Vaart, een ambitieuze poging om een kanaal te graven tussen Ieper en de IJzer. De Eerste Wereldoorlog heeft eveneens zijn stempel gedrukt op het heuvelachtige landschap. Na periodes van intense bouwactiviteiten en verwoesting heeft de natuur dit gebied heroverd. Tijdens de wandeling door dit heuvelachtige, bosrijke gebied wordt men begeleid langs serene vijvers en moerassen, schilderachtige boomgaarden, bossen van verschillende leeftijden en kleurrijke weilanden.


Het gekozen traject, aangeduid door knooppunten, gidst de wandelaar naar idyllische plekjes, waar elk punt een nieuw stukje natuurlijke schoonheid onthult. Terwijl men zich voortbeweegt door het Provinciedomein de Palingbeek, komt men in aanraking met de rijke historie en de veerkracht van de natuur, die na tijden van menselijke activiteit en conflict haar eigen weg heeft gevonden.


Deze wandelervaring is niet alleen een reis door de prachtige natuur, maar ook een ontdekkingstocht langs de geschiedenis van de streek. De betoverende mix van vijvers, weelderige bossen en bloemrijke weilanden creëert een harmonieus palet van kleuren en texturen. Elk element van de Palingbeek vertelt een verhaal, of het nu gaat om de Oude Vaart, de overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, of de voortdurende evolutie van het landschap.


Wandelen in de Palingbeek is niet alleen een fysieke activiteit, maar een reis door de tijd en de natuurlijke pracht van de regio Ieper. De wandelroutes, doordrenkt met geschiedenis en omgeven door weelderige groenheid, bieden een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de rust van de natuur en de betekenisvolle verhalen van het verleden wil ontdekken.

Te volgen knooppunten

De Wandelen in de Palingbeek maakt gebruik van het wandelnetwerk Ieperboog een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Ieperboog

De Wandelen in de Palingbeek maakt deel uit van het wandelnetwerk Ieperboog. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 100 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

15
16
17
18
19
21
22
23
24
28
27
12
13
15

7.4 km

1 uur 30 minuten

VERTREKPLAATS

provinciedomein De Palingbeek, Palingbeekstraat 18, 8900 Zillebeke

GPS-COÖRDINATEN

N 50.813976° E 2.92022°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Wandelen in de Palingbeek? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Ieper.

Palingbeek wandelroute 12.2
12.2 km

Palingbeek wandelroute

Gasthuisbossenwandelroute 10.6
10.6 km

Gasthuisbossenwandelroute

Kraters en Mijnenwandelroute 7.1
7.1 km

Kraters en Mijnenwandelroute

Vestingroute 4.5
4.5 km

Vestingroute

Stadswandeling Ieper 6.6
6.6 km

Stadswandeling Ieper

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoning Predikherenhof
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Predikherenhof

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.