×
Stadswandelroute Poperinge select_check_box

© Westtoer APB

directions_walk
Routebordje Stadswandelroute Poperinge

Stadswandelroute Poperinge

Wandelroute vanuit Poperinge

Deze stadswandelroute in Poperinge laat je de hopstad verkennen. Vroeger was Poperinge een lakenstad en dankzij deze lakennijverheid heeft het drie imposante gotische kerken. In de stad zal je veel hopmagazijnen en herenhuizen zien. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad gebruikt door de Britse soldaten om even op adem te komen. Doordat de stad ver van het front lag, was dit een ideale rustplaats voor de soldaten.

Bekijk meer wandelingen in Poperinge

Hoe werkt een gpx?
straighten

5.5 km

timer

1 uur

start
Start- en eindpunt: Toeristische Dienst, Grote Markt 1, 8970 Poperinge
share_location
GPS: 50.855161 2.726904
directions
Aanduiding: Klinknagels in de grond
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Westhoek
accessible
Mogelijk met rolstoel
stroller
Mogelijk met buggy
pets
Mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Bewegwijzerde stadswandeling Poperinge

Klinknagels Poperinge

Maak kennis met Poperinge

Op deze leuke wandeling laat je je leiden door de klinknagels in de grond die je onderweg langs de leukste plekjes van de binnenstad brengen. Onderweg passeer je niet enkel langs erfgoed waarbij je de sporen van het leven aan het front nog steeds kan zien. Je maakt ook kennis met de groene plekjes van Poperinge. Onderweg vind je ook enkele infotafels die je nog extra uitleg geven over de stad.

Talbot House

location_on Talbot House

Talbot House, waar iedereen gelijk is

Tijdens de Eerste Wereldoorlog kon het Britse leger in Poperinge even op adem komen van alle waanzin aan het front. In die tijd was Poperinge, ook wel POP’s genoemd door de soldaten, een beetje ‘petit Paris’. Daarom werd er besloten door Padre Tubby Clayton het 'Talbot House' te openen. Hier vond iedereen, ongeacht rang of stand, een warm thuis weg van het front. Met humor, een prachtige tuin en concerten bood Talbot House welgekomen ontsnapping van de oorlog. De kapel op zolder bood moed voor de terugkeer naar het front. Vandaag kun je nog steeds de geschiedenis beleven en de interactieve tablet tour volgen. Ontdek de verhalen in de permanente tentoonstelling met 500 objecten. Geniet van thee en lach met een Happy Hoppers Concert Party uit 1917.

Hopmuseum Poperinge

location_on Hopmuseum

Hop even binnen en proef de ziel van bier

Het Hopmuseum vormt jouw ideale vertrekpunt voor een boeiende ontdekkingstocht door de hop- en biercultuur van de Westhoek. In dit statige gebouw stond vroeger de stadsschaal, deze werd gebruikt voor het wegen en keuren van hop. De historische ambiance is behouden gebleven, maar heeft een hedendaagse facelift gekregen. In het museum duik je diep in de geschiedenis van hop, van de teelt en oogst tot de verwerking ervan, en krijg je inzicht via boeiende video's over hoe dit proces er vandaag de dag uitziet op de boerderijen en in de brouwerijen. Je kunt er ook de Belgische Biercollectie bewonderen, met meer dan 2.500 verzamelde bieren, gedigitaliseerd en toegankelijk via de 'biertafel'. Voor kinderen zijn er voor alle leeftijden aangepaste zoektochten.

Burggraaf Frimout Park

location_on Burggraaf Frimout Park

Burggraaf Frimout Park

Ontdek de ruimte van Poperinge met Dirk Frimout

Het stadspark, dat de naam draagt van Burggraaf Dirk Frimout, de eerste Belg in de ruimte, fungeert als de groene oase in het hart van Poperinge. Het park strekt zich uit over een gebied van drie hectare en is onderverdeeld in drie zones: een demonstratiegebied met diverse tuinen, een ecologisch gedeelte en een recreatiegebied. Het is de ideale plek voor een aangename wandeling. Voor gezinnen met kinderen is er een speelplein aan het begin van het park waar kinderen van peuters tot tieners zich kunnen vermaken. Tijdens de lente- en zomermaanden wordt het park het toneel voor tal van optredens en openluchtevenementen.

Leuke plaatsjes in de buurt

Hotel • Poperinge

Charmehotel Manoir Ogygia

B&B • Vleteren

Casa Querencia

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Stadswandelroute Poperinge? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Poperinge.

Wandelingen West-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.