Stadswandelroute Poperinge 5.5
© Westtoer APB

Stadswandelroute Poperinge

Wandelen vanuit Poperinge

Routebordje Stadswandelroute Poperinge

5.5 km

5.5 km 1 uur Routebordje Stadswandelroute Poperinge
Poperinge Westhoek West-Vlaanderen

Deze stadswandelroute in Poperinge laat je de hopstad verkennen. Vroeger was Poperinge een lakenstad en dankzij deze lakennijverheid heeft het drie imposante gotische kerken. In de stad zal je veel hopmagazijnen en herenhuizen zien. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad gebruikt door de Britse soldaten om even op adem te komen. Doordat de stad ver van het front lag, was dit een ideale rustplaats voor de soldaten.

5.5 km

1 uur

VERTREKPLAATS

Toeristische Dienst, Grote Markt 1, 8970 Poperinge

GPS-COÖRDINATEN

N 50.855161° E 2.726904°

BEWEGWIJZERING

Klinknagels in de grond

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Bewegwijzerde stadswandeling Poperinge

Klinknagels Poperinge

Maak kennis met Poperinge

Op deze leuke wandeling laat je je leiden door de klinknagels in de grond die je onderweg langs de leukste plekjes van de binnenstad brengen. Onderweg passeer je niet enkel langs erfgoed waarbij je de sporen van het leven aan het front nog steeds kan zien. Je maakt ook kennis met de groene plekjes van Poperinge. Onderweg vind je ook enkele infotafels die je nog extra uitleg geven over de stad.

Talbot House

Talbot House

Talbot House, waar iedereen gelijk is

Tijdens de Eerste Wereldoorlog kon het Britse leger in Poperinge even op adem komen van alle waanzin aan het front. In die tijd was Poperinge, ook wel POP’s genoemd door de soldaten, een beetje ‘petit Paris’. Daarom werd er besloten door Padre Tubby Clayton het 'Talbot House' te openen. Hier vond iedereen, ongeacht rang of stand, een warm thuis weg van het front. Met humor, een prachtige tuin en concerten bood Talbot House welgekomen ontsnapping van de oorlog. De kapel op zolder bood moed voor de terugkeer naar het front. Vandaag kun je nog steeds de geschiedenis beleven en de interactieve tablet tour volgen. Ontdek de verhalen in de permanente tentoonstelling met 500 objecten. Geniet van thee en lach met een Happy Hoppers Concert Party uit 1917.

Hopmuseum Poperinge

Hopmuseum

Hop even binnen en proef de ziel van bier

Het Hopmuseum vormt jouw ideale vertrekpunt voor een boeiende ontdekkingstocht door de hop- en biercultuur van de Westhoek. In dit statige gebouw stond vroeger de stadsschaal, deze werd gebruikt voor het wegen en keuren van hop. De historische ambiance is behouden gebleven, maar heeft een hedendaagse facelift gekregen. In het museum duik je diep in de geschiedenis van hop, van de teelt en oogst tot de verwerking ervan, en krijg je inzicht via boeiende video's over hoe dit proces er vandaag de dag uitziet op de boerderijen en in de brouwerijen. Je kunt er ook de Belgische Biercollectie bewonderen, met meer dan 2.500 verzamelde bieren, gedigitaliseerd en toegankelijk via de 'biertafel'. Voor kinderen zijn er voor alle leeftijden aangepaste zoektochten.

Burggraaf Frimout Park

Burggraaf Frimout Park

Burggraaf Frimout Park

Ontdek de ruimte van Poperinge met Dirk Frimout

Het stadspark, dat de naam draagt van Burggraaf Dirk Frimout, de eerste Belg in de ruimte, fungeert als de groene oase in het hart van Poperinge. Het park strekt zich uit over een gebied van drie hectare en is onderverdeeld in drie zones: een demonstratiegebied met diverse tuinen, een ecologisch gedeelte en een recreatiegebied. Het is de ideale plek voor een aangename wandeling. Voor gezinnen met kinderen is er een speelplein aan het begin van het park waar kinderen van peuters tot tieners zich kunnen vermaken. Tijdens de lente- en zomermaanden wordt het park het toneel voor tal van optredens en openluchtevenementen.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Stadswandelroute Poperinge? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Poperinge.

We wanen ons in Parijs 6.2
6.2 km

We wanen ons in Parijs

Helleketelbos - lang 15.1
15.1 km

Helleketelbos - lang

Sint-Sixtuswandelroute 7.7
7.7 km

Sint-Sixtuswandelroute

Zevekotenpad - Reningelst 6.85
6.85 km

Zevekotenpad - Reningelst

Lindegoedpad 9.8
9.8 km

Lindegoedpad

Leuke plaatsjes in de buurt

Casa Querencia
B&B

Casa Querencia

Charmehotel Manoir Ogygia
Hotel

Charmehotel Manoir Ogygia

Vakantiewoning Predikherenhof
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Predikherenhof

De Groene Boomgaard
Vakantieverblijf

De Groene Boomgaard

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.