×

Wandelroutes in Waasland

Met het Waasland heb je als wandelaar een prachtige regio gekozen. Hier beleef je de schoonheid en de rust van het landschap en voel je je oprecht vrij. Deze streek tussen Antwerpen, Brussel, Gent en Nederland is een stukje prachig Vlaanderen. De Schelde, Durme en Moervaart zorgen voor mooie wandelpaden langs water. Wie graag stevig wandelt zal hier zeker aan zijn trekken komen op de lange paden doorheen al het groen. Puur natuur is prachtig verscholen in het Waasland en het is aan jou om het te verkennen op een van de vele prachtige routes die hier te vinden zijn.

Wandelroutes Waasland

© somsookheimwee.be

Leuke plaatsjes in de Waasland

B&B • Sinaai-Waas

B&B De Vlierbeek

Waaslands rijke natuurgebieden

Waasland is een prachtige regio om eens lekker te gaan wandelen in Oost-Vlaanderen. Waasland strekt zich uit tussen Nederland, Antwerpen, Gent en Brussel, waar je als wandelaar je kunt gaan vergapen aan de schoonheid van prachtige wandelpaden langs de Schelde, Moervaart en Durme. Ook hier kun je genieten van uitgestrekte polders, zoals de Polders van Kruibeke. Hier zorgen de prachtige natuurgebieden langs de Schelde voor de mooiste watertaferelen. Zowel de slikken en de schorren, als de Elzenbroekbossen zorgen voor een rijke vegetatie en gevarieerde landschappen. Ook hier kan menig vogelliefhebber zijn hart ophalen in het weidevogelgebied.

De Polders van Kruibeke

In deze regio krijgt de Schelde heel wat ruimte om buiten zijn oevers te treden. Deze polders zorgen voor een prachtig natuugebied die heel wat wandelaars en fietsers aantrekt. Dit stukje in het Waasland is zeker een bezoekeje waard!

Stropersbos

Het Stropersbos is een uniek stukje natuurgebied op de grens met Nederland. Dit stukje groen heeft heel wat te bieden: dreven, elzenbroekbossen, open plekken en weiden! Het is één van de grootste natuurgebieden in Oost-Vlaanderen. Dit zorgt ervoor dat het een paradijs is voor de fervente wandelaar. Voor de kinderen is er een fantastische speelzone voorzien.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.