×

Wandelroutes in Gent

Gent, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur, biedt een schat aan fascinerende wandelroutes die zowel inwoners als bezoekers betoveren. De Gentse Graffiti Wandeling, met 6,6 kilometer aan kleurrijke kunstwerken die de stad sieren, is een must voor kunstliefhebbers en biedt een levendige kijk op de straten van Gent.

Voor wie de rust van de natuur verkiest, is de Afsnee-Keuze Wandelroute van 9 kilometer een uitstekende optie. Deze route voert je langs groene oevers en schilderachtige paden langs de Leie.

De historische pracht van Gent komt tot leven in de Middeleeuws Gent Wandelroute, een tocht van 6,2 kilometer door de eeuwenoude straten en langs imposante gebouwen. Voor degenen die wat verder willen verkennen, biedt het Tweekerkenpad een uitgebreidere ervaring, met 11,7 kilometer aan prachtige landschappen en charmante dorpjes.

En voor wie van verrassingen houdt, is er de 10 vree wijze stops Gent route, die je 10 kilometer lang meeneemt langs verborgen juweeltjes en lokale hotspots. Wat je interesse ook mag zijn, Gent's wandelroutes beloven een betoverende ontdekkingsreis door deze historische stad.

Wandelroutes Gent

© VisitFlanders

8 wandelingen in Gent

 1. Gentse Graffiti Wandeling
  6.6 km
 2. Afsnee-Keuze Wandelroute
  9 km
 3. Assels Wandelroute
  6 km
 4. 10 vree wijze stops Gent
  10 km
 5. Middeleeuws Gent Wandelroute
  6.2 km
 6. Tweekerkenpad
  11.7 km
 7. Lekker Gents Wandelroute
  7.5 km
 8. Gentse Goeste Wandelroute
  5 km

Afsnee • 9 km

Afsnee-Keuze Wandelroute

Drongen • 6 km

Assels Wandelroute

Drongen • 11.7 km

Tweekerkenpad

Gent • 7.5 km

Lekker Gents Wandelroute

Bekijk meer routes in en rond Gent

Bekijk ze hier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.