Zeventiendorpenroute
Routezoeker
Zeventiendorpenroute

Wandeling in Astene

(2)

De 7EVENT1ENDORPENROUTE van Astene, Deinze, start aan de kerk van Astene. Daar zal je na het oversteken van de kortrijksesteenweg, de eerste 1,5 kilometer doorheen een rustige wijk wandelen om zo aan Astene SAS uit te komen hier vind je een iconische brug en 't Sashuis. Hierna is het een heerlijk stukje genieten langs de Leie en een Oude Leie. Dit stuk is echt tot rust komen dankzij het wandelen doorheen de velden langs het water waar je af en toe getrakteerd wordt op een feeëriek uitzicht op het water.

Aan het overzetbrugje kan je eventjes verpauzen voor een picknick of een spelletje te spelen met de kindjes. Halverwege is het dan tijd om aan Vosselare Put te genieten van een hapje of drankje, dit is ook een ideale plek om tijdens de warme dagen af te koelen voor een frissende duik in de Oude Leie, perfect voor open water zwemmen. Na deze toffe pauze is het tijd om terug te wandelen langs rustige wegen langs het water tot aan 't Sashuis om daarna in een lusje langsheen wijken terug naar de kerk van Astene te gaan. 

Ontdek ook de Filiersroute, deze is gelijkaardig aan deze route maar wel mogelijk voor buggies en rolstoelgebruikers.

8.5 km 2 uur Witte pijltjes

 • Provincie: Oost-Vlaanderen
 • Regio: Leiestreek
 • Start- en eindpunt: Sint-Amanduskerk, Nieuwstraat 3, Astene
 • GPS: 50.9832795 3.561159
 • Afstand: 8.5 km
 • Tijd: 2 uur
 • Aanduiding: Witte pijltjes
 • Niet mogelijk met rolstoel

 • Niet mogelijk met buggy

 • Mogelijk met hond

Foto's

ZeventiendorpenrouteFoto 2 RoutezoekerFoto 3 RoutezoekerFoto 4 RoutezoekerFoto 5 RoutezoekerFoto 6 RoutezoekerFoto 7 RoutezoekerFoto 8 RoutezoekerFoto 9 RoutezoekerFoto 10 RoutezoekerFoto 11 RoutezoekerFoto 12 RoutezoekerFoto 13 Routezoeker


Kaart (PDF)

Print onze handige overzichtskaart uit met de belangrijkste gevens en een kaart van deze wandelroute.

GPX

Download de gpx Zeventiendorpenroute hier en zet hem op jouw gsm. Meer info gpx en hoe te gebruiken.

 1. Thibeau
  Thibeau2021-06-15 21:48:29

  Toffe route waar je na een kort inloopstuk uitkomt aan prachtige natuur, het stuk wandelen door de weide langs de Leie en het overzetbrugje waar je jezelf over het water brengt. Heerlijk kunnen genieten van een drankje in Vosselare Put waar het echt wel leuk zitten is. Hierna is het tot aan het Sashuis nog leuk wandelen, maar het laatste stuk langs de wijken was toch iets minder voor ons.

 2. Jan C.
  Jan C.2021-06-15 21:45:28

  Mooie route langs de Leie en Oude Leie doorheen het gras op de oevers. Jammer genoeg niet mogelijk met een buggy. Twee leuke plaatsjes om iets te drinken aan het water. De overzet halfweg de wandeling is in perfecte staat. Toffe wandeling!

Schrijf een review

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Zeventiendorpenroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Astene.

Wandelingen Oost-Vlaanderen