Zeventiendorpenroute 8.5
© Routezoeker

Zeventiendorpenroute

Wandelen vanuit Astene

8.5 km

8.5 km 2 uur
Deinze(Astene) Leiestreek Oost-Vlaanderen

De 7EVENT1ENDORPENROUTE van Astene, Deinze, start aan de kerk van Astene. Daar zal je na het oversteken van de kortrijksesteenweg, de eerste 1,5 kilometer doorheen een rustige wijk wandelen om zo aan Astene SAS uit te komen hier vind je een iconische brug en 't Sashuis. Hierna is het een heerlijk stukje genieten langs de Leie en een Oude Leie. Dit stuk is echt tot rust komen dankzij het wandelen doorheen de velden langs het water waar je af en toe getrakteerd wordt op een feeëriek uitzicht op het water.

Aan het overzetbrugje kan je eventjes verpauzen voor een picknick of een spelletje te spelen met de kindjes. Halverwege is het dan tijd om aan Vosselare Put te genieten van een hapje of drankje, dit is ook een ideale plek om tijdens de warme dagen af te koelen voor een frissende duik in de Oude Leie, perfect voor open water zwemmen. Na deze toffe pauze is het tijd om terug te wandelen langs rustige wegen langs het water tot aan 't Sashuis om daarna in een lusje langsheen wijken terug naar de kerk van Astene te gaan. 

Ontdek ook de Filiersroute, deze is gelijkaardig aan deze route maar wel mogelijk voor buggies en rolstoelgebruikers.

Deze route werd tijdelijk bewegwijzerd door witte pijltjes maar deze zijn ondertussen verdwenen.

8.5 km

2 uur

VERTREKPLAATS

Sint-Amanduskerk, Nieuwstraat 3, Astene

GPS-COÖRDINATEN

N 50.98328° E 3.561159°

BEWEGWIJZERING

GPS

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Zeventiendorpenroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Astene.

Filliers wandelroute 7.6
7.6 km

Filliers wandelroute

Ooidonk Wandelroute 7.5
7.5 km

Ooidonk Wandelroute

Gust De Smetwandelroute 6.5
6.5 km

Gust De Smetwandelroute

Wandelroute Meigem 7.22
7.22 km

Wandelroute Meigem

Wandelroute Vosselare 6.95
6.95 km

Wandelroute Vosselare

Leuke plaatsjes in de buurt

In ’t Wiel
Vakantieverblijf

In ’t Wiel

T Groen Beleven
Camping

T Groen Beleven

B&B Villa Parkbos
B&B

B&B Villa Parkbos

Café De Vischmijn
Café

Café De Vischmijn

Hotel Torenhof
Hotel

Hotel Torenhof

Beoordeling(en) van deze route

 1. Jan C.

  Mooie route langs de Leie en Oude Leie doorheen het gras op de oevers. Jammer genoeg niet mogelijk met een buggy. Twee leuke plaatsjes om iets te drinken aan het water. De overzet halfweg de wandeling is in perfecte staat. Toffe wandeling!

 2. Thibeau

  Toffe route waar je na een kort inloopstuk uitkomt aan prachtige natuur, het stuk wandelen door de weide langs de Leie en het overzetbrugje waar je jezelf over het water brengt. Heerlijk kunnen genieten van een drankje in Vosselare Put waar het echt wel leuk zitten is. Hierna is het tot aan het Sashuis nog leuk wandelen, maar het laatste stuk langs de wijken was toch iets minder voor ons.

 3. Emiel

  Inderdaad mooie route ( gedaan op 6 januari 2022) als je de kaart bij hebt want geen enkel pijltje gezien hoor !!!! Toch wel een minpunt :( ook nog andere wandelaars ontmoet die dit bevestigden .

 4. Martine

  We hebben gisteren onze wagen geparkeerd aan de kerk in Astene , en op zoek gegaan naar een witte pijl. Niet te vinden. Als alternatief hebben we de wandeling gedaan van de gezind bond. Deze was goed bewegwijzerd.

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.