Wandelen in Aalter

© Toerisme Oost-Vlaanderen
Wandelroutes in Aalter

Wandelen in Aalter

Zin in een deugddoende wandelingen in of rond Aalter of de omliggende regio in Oost-Vlaanderen te ontdekken? Ontdek en verken de mooiste wandelroutes die deze regio te bieden heeft. Bekijk de details en de kaart van de route en ontdek zo het ideale volgende avontuur.

© David Samyn

Aalter biedt talloze mogelijkheden voor wandelliefhebbers. Met zijn schilderachtige landschappen en charmante dorpjes is het de ideale plek om te verkennen. De regio heeft een gevarieerd netwerk van wandelroutes, variërend van korte en gemakkelijke paden tot langeafstandswandelingen. Of je nu wilt genieten van een ontspannende wandeling door het bos, langs de rivier of door het glooiende platteland, Aalter heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om de prachtige Kasteeldomeinen van Poeke en Maria-Aalter te verkennen, waar je wordt beloond met adembenemende uitzichten. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek de schoonheid van Aalter te voet!

Drongengoedbos wandelroute 13.6
13.6 km

Drongengoedbos wandelroute

Rondje Ursel Wandelroute 10.2
10.2 km

Rondje Ursel Wandelroute

Wandellus Bellem 10.7
10.7 km

Wandellus Bellem

Kabouterpad Drongengoed 1.5
1.5 km

Kabouterpad Drongengoed

Luchtvaartroute 11.2
11.2 km

Luchtvaartroute

Wandelingen in Aalter

Hier op de grens met West-Vlaanderen kan je in een landschap van bossen, natuurgebieden en water, Aalter vinden. Deze gemeente kan bestaande uit 8 bruisende kernen heeft veel troeven te bieden aan zijn/haar bezoekers. Met bosgebieden als het Drongengoed en Bulskampveld kom je terecht in een nog onontgonnen wandelgebied waar je echt kan genieten. Kom je tot rust van een wandeling langs het water dan vind je met de Bellemse Kraenepoel en het kanaal Gent-Oostende 2 leuke waterplekken. Kan je al eens genieten van een kasteel dan ben je met een bezoekje aan Aalter op de juiste plaats. Met zijn 9 kastelen, waarvan het Poekekasteel misschien wel het pronkstuk is zal je uitermate tevreden zijn. Voor zij die na een wandeling graag eens genieten van een drankje dan kan je heerlijk zomers terrassen in het pittoreske Poeke maar ook in de andere kernen zal je zeker kunnen genieten van de horeca want hier in Aalter kan je heel leuke adresjes vinden.

Ontdek leuke zaken in de buurt van Aalter.

Geniet van een wandel- of fietsvakantie in Oost-Vlaanderen in één van deze B&B's, hotels of vakantiewoningen.

Bekijk alle logies
T Groen Beleven

T Groen Beleven

Camping

Deinze

Loweide Seminar & Event Farm

Loweide Seminar & Event Farm

Vakantieverblijf

Oostkamp

Vakantiewoningen Wilgenwind

Vakantiewoningen Wilgenwind

Vakantieverblijf

Sijsele-Damme

Hoeve Westdijk

Hoeve Westdijk

B&B

Oostkamp

Hotel Torenhof

Hotel Torenhof

Hotel

Sint-Martens-Latem

B&B Villa Parkbos

B&B Villa Parkbos

B&B

De Pinte

B&B Herenhuis

B&B Herenhuis

B&B

Izegem

De Driepikkel

De Driepikkel

Vakantieverblijf

Aalter