×

Heuvelse Heide: Wandelen nabij Lommel

Kom de heide, naaldbossen en het zand ontdekken in de Heuvelse Heide, een natuurparel nabij Lommel. Het is één van de vier heidegebieden die Lommel te bieden heeft. Wandelen kan je hier doen aan de hand van drie uitgestippele wandelroutes. De wandelingen starten aan de gezellige jachthaven De Meerpaal. De naam van dit wandelgebied ontdek je al snel door de heuvelachtige bospaadjes te bewandelen. Tijdens de routes ga je ook een stukje langs het kanaal.

Naast de Heuvelse Heide is het natuurgebied De Watering een belangrijk deel van Lommel-Kolonie. Het Heidegebied heeft ook een waterplas, ontstaan door de zandontginning van vroeger.

Heuvelse Heide groen

Heuvelse Heide groen

Deze korte wandelening van 3,3 kilometer start aan de mooie jachthaven De Meerpaal. Via de zandwinning ga je door de Heuvelse Heide en ontdek je de helderblauwe waterplas. Geniet van deze korte, maar prachtige wandeling.

3,3 kilometer Bekijk de wandeling

Heuvelse Heide rood

Heuvelse Heide rood

Deze wandelening van 9,2 kilometer start aan de mooie jachthaven De Meerpaal. Via de zandwinning ga je door de Heuvelse Heide en ontdek je de helderblauwe waterplas. Geniet van deze rustige wandeling. Deze route leidt je langs de mooiste plekjes in Heuvelse Heide: door het naaldbos, langs de waterplas, langs het kanaal en de kleine wateringen.

9,2 kilometer Bekijk de wandeling

Heuvelse Heide oranje

Heuvelse Heide oranje

Deze wandelening van 7,1 kilometer start aan de mooie jachthaven De Meerpaal. Via de zandwinning ga je door de Heuvelse Heide en ontdek je de helderblauwe waterplas. Geniet van deze rustige wandeling.

7,1 kilometer Bekijk de wandeling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.