×

Hoksent-Molhem in de vallei van de Dommel

Het wandelgebied Hoksent - Molhem ligt naast de stad Peer in de regio Bosland. Het is een uniek stukje natuurgebied in de vallei van de Dommel. Dit gebied staat bekend om zijn rust en stilte doordat het zo goed als onbewoond is. Er zijn zes wandellussen, van 3 kilomter tot 16,9 kilometer. Deze kan je hieronder bekijken.

Startplaats 1: Runn Inn

Burgemeester Voetslaan 6, Peer

  • Geel: 5,3 km
  • Oranje: 8,4 km
  • Rood: 16,9 km

Startplaats 2: Hoksentkapel

Sint Antoniusstraat 5, Eksel

  • Oranje: 8,4 km
  • Groen: 9,4 km
  • Paars: 11,9 km
  • Rood: 16,9 km

Startplaats 3: Het Dommelhuis

Steenweg Wijchmaal 66, Peer

  • Blauw: 2,5 km
  • Paars: 11,9 km
  • Rood: 16,9 km
Hoksent - Molhem wandelroute - Blauw

Hoksent - Molhem wandelroute - Blauw

Het Natuurpad "Mullemer Bemden" (1,9 kilometer) kronkelt langs de oevers van de Dommel en leert je, aan de hand van infoborden meer over waterzuivering en de oorspronkelijke loop van de beek. Je komt een grootschalige rioolwaterzuiveringsinstallatie tegen, maar ook kleine landschapselementen zoals poelen en houtkanten.

1,9 kilometer Bekijk de wandeling

Hoksent - Molhem wandelroute - Geel

Hoksent - Molhem wandelroute - Geel

Deze gele route neemt je mee door enkele mooie stukjes natuur in de Dommelvallei. De wandeling biedt een mooie afwisseling tussen bos- en landbouwlandschappen. Geniet van deze wandeling van 5,2 kilometer.

5,2 kilometer Bekijk de wandeling

Hoksent-Molhem - Oranje

Hoksent-Molhem - Oranje

Vanuit Kleine-Brogel wandel je door het kenmerkende landbouwlandschap van de streek, met haar typische, door houtkanten omzoomde weilanden. Via een brugje over de Dommel wandel je Hechtel-Eksel binnen, waar je de kapel van Hoksent tegenkomt. De oranje route is 8,2 kilometer lang in de regio Bosland. Tip: dit is een heel vochtig gebied, dus doe aangepast schoeisel aan.

8,3 kilometer Bekijk de wandeling

Hoksent-Molhem - Groen

Hoksent-Molhem - Groen

Langs deze groene route ontdek je ten volle de unieke, waardevolle natuur van de Dommelvallei. Geniet van deze wandeling van 9,4 kilometer door het wandelgebied Hoksent - Molhem. Deze wandeling toont je de unieke natuur van het Bosland.

9,4 kilometer Bekijk de wandeling

Hoksent-Molhem - Paars

Hoksent-Molhem - Paars

De paarse route is er een voor de stevige stappers met zo'n 11,9 kilometer. Je ontdekt de Dommelvallei in al haar facetten, met de typische houtkanten en beekdallandschap. Wandel langs de prehistorische grafheuvels en de langgevelhoeves.

11,9 kilometer Bekijk de wandeling

Hoksent-Molhem - Rood

Hoksent-Molhem - Rood

Deze rode route loodst je langs het kleinschalige landschap met weilanden en houtkanten. De 'Kempen in volle glorie' is 16,8 kilometer lang en dus een stevige wandeling. Onderweg kom je grafheuvels en langgevelhoeves tegen. Maar ook de Dommelvallei zal je niet onberoerd laten! Geniet van dit mooie stukje natuur in het Bosland.

16,8 kilometer Bekijk de wandeling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.