Bulskampveld

Ontdek het landschapspark Bulskampveld

© Westtoer

Ontdek het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen, Het Landschapspark Bulskampveld.

Ontdek het prachtige Landschapspark Bulskampveld, een natuurparel gelegen waar het Brugse Ommeland en Meetjesland elkaar ontmoeten. Dit weidse park van 90 km², verspreid over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter, staat bekend als het meest bosrijke gebied in West- en Oost-Vlaanderen.

Een perfecte bestemming voor wandelaars en fietsers die op zoek zijn naar een dag vol natuur en rust. Verlies jezelf in de schilderachtige paden die slingeren door dichte bossen, langs weelderige, bloeiende graslanden en open heidevelden, verrijkt met fascinerend erfgoed. Verken de spannende Expedities, bezoek het charmante kasteel dat nu dient als bezoekerscentrum, en ontdek verborgen juweeltjes in dit uitgestrekte park. Laat je verrassen door elk hoekje van Landschapspark Bulskampveld!

Ontdekkingstochten in Park Bulskampveld: Natuur, routes en avontuur voor iedereen

Ontdek de natuurlijke pracht van het uitgestrekte Park Bulskampveld, een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Met een rijkdom aan paden, biedt dit gebied volop mogelijkheden voor het samenstellen van je eigen unieke wandeltocht via het netwerk van paden van Bulskampveld. Voor wie op zoek is naar een beetje begeleiding, zijn er tal van aanbevolen routes om uit te proberen. En als je op avontuur gaat met jonge ontdekkingsreizigers, mis dan zeker de spannende Expedities niet, speciaal ontworpen om de jongste wandelaars te boeien!

Wandelnetwerk Bulskampveld
Wandelnetwerk Bulskampveld
Meer info
Parkwandeling
Parkwandeling (2,7 km)
Meer info
Bulskampveldwandelroute
Bulskampveldwandelroute (8,9 km)
Meer info
Kampveldwandelroute
Kampveldwandelroute (10,1 km)
Meer info
Parochieveldwandelroute
Parochieveldwandelroute (8,5 km)
Meer info
Wildenburgwandelroute
Wildenburgwandelroute (10,3 km)
Meer info
Bulskampveldfietsroute

© Wettoer

Fietsen

Bulskampveldfietsroute

Met een robuuste afstand van 56 kilometer leidt de Bulskampveldfietsroute je door betoverende lanen, weelderige bossen, levendige bloemrijke weiden en het gevarieerde agrarische en heidelandschap van Beernem, Oostkamp, Wingene, Ruiselede en Aalter. Tijdens je fietstocht krijg je ruimschoots de kans om de talloze boeiende verhalen te ontdekken die op de erfgoedhotspots tot leven komen. Door simpelweg de QR-code te scannen, ontvouwen zich informatieve video's of kun je waardevolle kennis vergaren uit het Landschapspark. Op de kaart kun je makkelijk de intrigerende verhalen en unieke locaties zien die je onderweg kunt verkennen. Meer info

Veel gestelde vragen

Wat is het adres van het Bulskampveld?

Het adres dat je best kiest in de GPS: Bulskampveld 9, 8730 Beernem (Bekijk wegbeschrijving)

Parkeren in provinciedomein Bulskampveld

Er zijn twee parkingen:

  • Parking Driekoningen: nabij cafetaria, bezoekerscentrum en kruidentuin
  • Parking Aanwijs: nabij de hondenloopweide