Walking Museum Damme

Wandeling

Interactieve wandeling in Damme

Ben je opzoek naar een goede wandeling waar je kennis maakt met het verhaal van Damse Schrijver Tijl Uilenspiegel?
Dan moet je zeker eens naar Damme! Hier is er namelijk sinds 5 juni het Walking Museum. Dit unieke concept in België kwam tot stand door een crowdfunding ais uitgewerkt door de One Art Foundation en waarbij enkele kunstwerken van Pieter Bruegel de Oude het verhaal van Tijl Uilenspiegel helpen in beeld te brengen.

Dankzij het Walking Museum kun je op ieder moment kennismaken met de kunst en de geschiedenis van Vlaanderen in de 16de eeuw. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is je smartphone en de app van het Walking Museum. Dankzij deze app lijkt het even alsof je in het schilderij kunt stappen. Dat is mogelijk doordat de app gebruikt maakt van de technologie “Augemented reality” en het verhaal van Uilenspiegel dat hoor je erbij.

Zo zegt Stefanie De Regel “Wie met zijn smartphone over het paneel beweegt, zal letterlijk de geschilderde personages zien bewegen. Zij zullen ook effectief hun verhaal vertellen. We willen kunst en cultuur op die manier toegankelijker maken voor het grote publiek. Het is voor ons dan ook belangrijk dat we zo ook kinderen en jongeren kunnen aanspreken.”

De panelen kan je zelf vinden in de Jacob van Maerlantstraat (gevel Huyse de Grote Sterre), in de Burgstraat en op het Kerkplein. Ondertussen hebben wij van Routezoeker ook niet stil gezeten en er een korte en lange wandeling aangekoppeld die laat kennismaken met alles in en rondom Damme. Zo ervaar je de kunst en Damme nog beter.

In de toekomst is het de bedoeling van het Walking Museum om nog meer panelen te hangen over de stad zodat je nog meer te weten kan komen over de legende van Tijl Uilenspiegel.

App Walking Museum Damme

Walking museum app
app WM DammeDownload voor Android:Google playDownload voor IOS:App store

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.