Een sporthorloge kopen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met inspiratie

Wij houden ook niet van teveel mails, dus we sturen maar af en toe inspiratie.

De beste sporthorloges voor wandelaars.

Sporthorloge kiezen

Ben je opzoek naar een sporthorloge, maar weet je niet goed wat dit allemaal inhoudt en welke opties er allemaal op de markt zijn? Lees dan zeker verder, wij gaan proberen je het bos door de bomen te laten zien. Zodat jij het best passende horloge kan vinden om te gaan wandelen en/of fietsen.


Wat is een sporthorloge?

Een sporthorloge is een veelzijdig gadget en natuurlijk ook een horloge. Dus hou er ook rekening mee dat deze comfortabel zit voor een alledaags gebruik. In het algemeen kan een sporthorloge hetzelfde als een ‘activity tracker’ met een extra uitbreiding in het pakket. Zo registreert deze niet enkel je stappen, bewegingsminuten en hartslag, maar ook je route en snelheid, in sommige gevallen zelf zijn er opties tot met voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en programeer functies.

Het is dan ook logisch dat een sporthorloge interessant is voor mensen die graag hun trainingen willen registreren zoals lopen, fietsen, wandelen en nog veel meer; afhankelijk van het horloge. De bekendste merken zijn Garmin en Polar.

Welke opties zijn er?

Naast de sporthorloges zijn er tegenwoordig ook de smartwatches en activity trackers. Deze hebben elk hun eigen kwaliteiten die misschien wel nog beter bij je passen dan een sporthorloge.

Smartwatch

Zo is een smartwatch eigenlijk een beetje als een smartphone om je pols en kan je hiermee je muziek afspelen, berichten lezen en beantwoorden, je telefoon opnemen en veel meer. Maar je kan hiermee ook de basissporten opmeten en via apps die je erop installeert soms nog meer. Allemaal handig zeker als je het horloge in je dagdagelijkse ook als fashion item wenst. De bekendere merken zijn Samsung en Apple.

Activity tracker

Een activity tracker daarentegen is veelal meer een soort van polsbandje waarop je berpekte informatie kan zien zoals je stappen en hartslag. Je kan hierop ook activiteiten opnemen. Tegenwoordig vind je de activity trackers ook als een echt horloge of in een vorm van bandje dat het als een armband lijkt. De meest bekende hier zijn Fitbit en de Xiaomi mi.

Die keuze is voor iedereen persoonlijk en afhankelijk van de noden, tegenwoordig is het verschil tussen de drie soorten minder merkbaar als een paar jaar terug maar er is natuurlijk nog steeds een verschil. Ben je iemand die graag gaat sporten en ook wil weten hoe het staat met zijn/haar conditie dan is een sporthorloge misschien wel iets voor jou. Ben je meer voor het dagdagelijkse gebruik zonder alle franjes maar wil je toch weten hoe je beweegt overweeg dan de activity tracker. Voor dagelijks gebruik met wat meer klasse dan is de smartwatch meer je ding.

Hieronder proberen we je toch een kort lijstje van enkele modellen te geven met elke hun eigen functionaliteit, hou er natuurlijk rekening mee dat hoe meer het horloge kan hoe duurder de prijs kan worden, waardoor het misschien beter is die ene leuke feature die je 1 keer gaat gebruiken weg te laten en te kiezen voor wat je echt nodig hebt.

1) Garmin Forerunner 55 (FR 55)

Het basic sporthorloge dat zoveel te bieden heeft en betaalbaar is. De Forerunner 55 is de opvolger van het zo geapprecieerde FR 45-model en is ideaal voor iedere beginnende tot semi-gevorderde loper en omni-sporter.

Garmin Forerunner 55 kleur aqua

Zo heb je toegang tot 18 sportprofielen, zoals fietsen, wandelen, cardio, zwemmen, Yoga etc., maar kan je ook je hartslag gedurende dag meten net als je stress levels, deze zorgen ervoor dat je je body battery kan zien waar je te zien krijgt hoe vermoeit je lichaam is.
Verder kan je je eigen work-outs inladen en gebruik maken van enkele trainingsprogramma’s om een 5k, 10k en halve marathon te lopen op allerlei niveaus.

Ook maakt dit horloge gebruik van GPS waardoor je een overzicht krijgt van je route maar ook gebruik kan maken van GPX die je kan inladen op het horloge om zo je weg te vinden. Nadeel bij deze basis versie is dat de navigatie zonder wegenkaart is en deze je enkel verteld of je op koers of van koers gaat en hoeveel je ervan afwijkt in welke richting. Op zich is dit best voldoende maar wanneer je op uitdagendere tochten gaat kan een kaartje toch wel handig zijn.

Nog een leuke plus is de batterij duur, je kan hier met een volle batterij in horloge modus tot wel twee weken voor je deze terug dient op te laden en in constant gebruik met GPS gaat deze tot 20 uur mee.

 • Lange levensduur
 • Bijna zo goed als het middensegment
 • Prijs voor net geen 200 euro is deze van je
 • Ideaal voor de recreatieve sporter
 • Incidentdetectie (als je ernstig zou vallen word je noodcontact gealarmeerd)
 • Door zijn plastieke omhulsel kan het goedkoop ogen

Interesse? Bekijk hem hier

2) Polar Ignite 2

Polar Ignite 2

Het ideale instapmodel van Polar voor mensen die graag sporten. Dit horloge maakt gebruik van een touchscreen en heeft een prachtig design. Voor mensen die belang hechten aan een stijlvol horloge is dit toch wel een goede keuze. Het horloge zelf is voor de prijs van rond de 249 euro zeer goed uitgerust met software. Zo krijg je je hartslag, gps, dagelijkse workout, trainingsanalyse, muziek controle en nog heel wat meer. Het touchscherm is een voor- en nadeel voor de gebruiker, op zich is een touchscherm aangenaam om mee te werk te gaan maar het nadeel hieraan is dat tijdens het sporten zelf je niet altijd goed contact hebt met het scherm.

 • Vol leuke features en gadgets
 • Scherp geprijsd
 • Ideaal voor de recreatieve sporter
 • Premium look
 • Scherm kwaliteit kan iets beter
 • The raise to wake functie kan beter werken

Interesse? Bekijk hem hier

3) Apple watch series 7

Apple watch series 7

Deze alom gekende smartwatch is natuurlijk geen 100% sporthorloge maar bezit zeker de mogelijkheden om de recreant te voorzien van data, GPS en natuurlijk de gemakken van een smartwatch. Zo kan je met dit horloge je berichten bekijken en beantwoorden maar ook je muziek opslaan, bellen en nog veel meer.
Voor je sportfunctionaliteiten heb je de standaardapps maar kan je je horloge nog sportiever maken door passende apps erop te installeren.

 • Design en veel kleuropties
 • Veel mogelijkheden qua apps
 • Het genot van een smartwatch
 • Ongeval detectie
 • Duurder in prijs
 • Batterijduur

Interesse? Bekijk hem hier

4) COROS pace 2

COROS pace 2

Dit meer onbekende sporthorloge merk is eentje die de laatste jaren enorm in de lift zit. Hun ontwikkelingsproces is indrukwekkend en met de COROS pace 2 brengen ze een absolute topper in zijn prijsklasse op de markt. Het horloge is naar nauwkeurigheid in GPS en hartslag uitermate accuraat en bezit een hele hoop features die je bij andere merken pas vindt in een hoger segment.

 • Beste prijs-kwaliteit
 • Nylonband is zeer goed
 • Vederlicht (29g)
 • Goed voor beginnende triatleet en sporter zot van features
 • De app kan beter (is recent wel geüpdatet)
 • Ziet er beetje goedkoop uit door plastieken case

Interesse? Bekijk hem hier

Deze site gebruikt cookies. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Meer info