×

Wandelroutes in Knokke-heist

Knokke-Heist heeft een 9 kilometer lange zeedijk, de ideale plaats om een uit te waaien aan de kust. Het is dan ook één van de gekendste kustgemeenten die België kent. Dit dankzij zijn vele strandbars en dat het de gemeente is voor de meer gegoede mensen. Maar waar Knokke-Heist minder voor gekend is, is dat het de groenste gemeente is van de Kust. Met bijna 25% van haar grondgebied als natuurzone is hier meer dan genoeg ruimte voor een gezellige dag in de natuur. Het leuke aan deze natuurzone is dat er een grote biodiversiteit is. Met stranden, duinen, polders, rietmoerassen, bossen en meer kom je steeds op een nieuw stukje natuur uit. Door deze grote diversiteit kan je steeds genieten van een afwisselende wandeling.

Wandelroutes Knokke-heist

© Westtoer APB

Natuurpark Het Zwin

Het Zwin Natuurpark is de bekendste groene zone waar je gedurende het gehele jaar kan genieten van de natuur en haar veranderende omgeving. Toegang tot het park is wel betalend maar biedt een leuke kijk op het leven dat zich hier gevestigd heeft en met de interactieve zone leren jong en oud ook nog iets bij. In het park zelf zie je hoe de ooievaar hier jaarlijks zich nestelt om jongen te broeden en op te voeden maar ook de vele kleine trekvogels die hier landen om te genieten van de rijke voedingsbodem en rust. Probeer zeker eens de Zwin wandelroute.

7 wandelingen in Knokke-heist

 1. Zwinwandelroute
  13.3 km
 2. Wandelen in de Zwinstreek
  6.6 km
 3. Blotevoetenpad het zwin
  2.1 km
 4. Erfgoedwandelroute Duinbergen
  3.2 km
 5. Wandelen in de Zwinregio
  13.4 km
 6. Beeodiversity Wandelparcours
  6.2 km
 7. Rond de hotondmolen
  4.3 km

Knokke-Heist • 13.3 km

Zwinwandelroute

Knokke-Heist • 6.6 km

Wandelen in de Zwinstreek

Knokke-Heist • 2.1 km

Blotevoetenpad het zwin

Knokke-Heist • 3.2 km

Erfgoedwandelroute Duinbergen

Knokke • 13.4 km

Wandelen in de Zwinregio

Knokke-Heist • 6.2 km

Beeodiversity Wandelparcours

Ronse • 4.3 km

Rond de hotondmolen

Bekijk meer routes in en rond Knokke-heist

Bekijk ze hier

Baai van Heist

Een minder gekend gebied maar daarom niet de mindere is de Baai van Heist samen met de Groene gordel van Heist-West. Deze natuurgebieden grenzend aan Zeebrugge zijn elk specifiek op hun eigen manier. De groene gordel kan je namelijk indelen in drie delen: de Vuurtorenweiden, Sashul en de Kleiputten van Heist. Zo zijn de Kleiputten door hun moerassen en weilanden het oord voor vogels en daardoor een paradijs voor vogelliefhebbers. De Sashul is wat zanderiger maar leuk door te trekken door de vogels maar ook de shetlandpony’s zijn een leuk zicht. In de Baai van Heist kom je dan weer in een uniek stukje natuur dat is ontstaan door de mens met de bouw van de haven van Zeebrugge. Deze kan je vlot bereiken door de brug over de Elizabethlaan als je van de Groene gordel komt.

Zwinwandelroute

Net buiten het Zwin Natuurpark is er de prachtige groene zone van de zwinbosjes, ideaal om te wandelen. Hierbij raden wij de Zwinwandelroute aan. Deze route van 12 kilometer is een tocht langs weides, duinen en bossen. In het midden kom je even in het centrum maar niet getreurd je kan hier eventjes voorpozen alvorens je tocht verder te zetten in het groen en enkele vlonderpaden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.