Wandelen Knokke-Heist

© Westtoer APB
Wandelroutes in Knokke-heist

Wandelen in Knokke-heist

Zin in een deugddoende wandelingen in of rond Knokke-heist of de omliggende regio in West-Vlaanderen te ontdekken? Ontdek en verken de mooiste wandelroutes die deze regio te bieden heeft. Bekijk de details en de kaart van de route en ontdek zo het ideale volgende avontuur.

© Westtoer APB

Knokke-Heist heeft een 9 kilometer lange zeedijk, de ideale plaats om een uit te waaien aan de kust. Het is dan ook één van de gekendste kustgemeenten die België kent. Dit dankzij zijn vele strandbars en dat het de gemeente is voor de meer gegoede mensen. Maar waar Knokke-Heist minder voor gekend is, is dat het de groenste gemeente is van de Kust. Met bijna 25% van haar grondgebied als natuurzone is hier meer dan genoeg ruimte voor een gezellige dag in de natuur. Het leuke aan deze natuurzone is dat er een grote biodiversiteit is. Met stranden, duinen, polders, rietmoerassen, bossen en meer kom je steeds op een nieuw stukje natuur uit. Door deze grote diversiteit kan je steeds genieten van een afwisselende wandeling.

Natuurpark Het Zwin

Het Zwin Natuurpark is de bekendste groene zone waar je gedurende het gehele jaar kan genieten van de natuur en haar veranderende omgeving. Toegang tot het park is wel betalend maar biedt een leuke kijk op het leven dat zich hier gevestigd heeft en met de interactieve zone leren jong en oud ook nog iets bij. In het park zelf zie je hoe de ooievaar hier jaarlijks zich nestelt om jongen te broeden en op te voeden maar ook de vele kleine trekvogels die hier landen om te genieten van de rijke voedingsbodem en rust. Probeer zeker eens de Zwin wandelroute.

Erfgoedwandelroute Duinbergen 3.2
3.2 km

Erfgoedwandelroute Duinbergen

Wandelen in de Zwinstreek 6.6
6.6 km

Wandelen in de Zwinstreek

Zwinwandelroute 13.3
13.3 km

Zwinwandelroute

Blotevoetenpad het zwin 2.1
2.1 km

Blotevoetenpad het zwin

Wandelen in de Zwinregio 13.4
13.4 km

Wandelen in de Zwinregio

Beeodiversity Wandelparcours 6.2
6.2 km

Beeodiversity Wandelparcours

Baai van Heist

Een minder gekend gebied maar daarom niet de mindere is de Baai van Heist samen met de Groene gordel van Heist-West. Deze natuurgebieden grenzend aan Zeebrugge zijn elk specifiek op hun eigen manier. De groene gordel kan je namelijk indelen in drie delen: de Vuurtorenweiden, Sashul en de Kleiputten van Heist. Zo zijn de Kleiputten door hun moerassen en weilanden het oord voor vogels en daardoor een paradijs voor vogelliefhebbers. De Sashul is wat zanderiger maar leuk door te trekken door de vogels maar ook de shetlandpony’s zijn een leuk zicht. In de Baai van Heist kom je dan weer in een uniek stukje natuur dat is ontstaan door de mens met de bouw van de haven van Zeebrugge. Deze kan je vlot bereiken door de brug over de Elizabethlaan als je van de Groene gordel komt.

Zwinwandelroute

Net buiten het Zwin Natuurpark is er de prachtige groene zone van de zwinbosjes, ideaal om te wandelen. Hierbij raden wij de Zwinwandelroute aan. Deze route van 12 kilometer is een tocht langs weides, duinen en bossen. In het midden kom je even in het centrum maar niet getreurd je kan hier eventjes voorpozen alvorens je tocht verder te zetten in het groen en enkele vlonderpaden.

Ontdek leuke zaken in de buurt van Knokke-heist.

Geniet van een wandel- of fietsvakantie in West-Vlaanderen in één van deze B&B's, hotels of vakantiewoningen.

Bekijk alle logies
Vakantiehuis Gaarlem

Vakantiehuis Gaarlem

Vakantieverblijf

Lissewege

Casa La Vista

Casa La Vista

Vakantieverblijf

Blankenberge

Vakantiewoningen Wilgenwind

Vakantiewoningen Wilgenwind

Vakantieverblijf

Sijsele-Damme

Boutique Hotel Azur

Boutique Hotel Azur

Hotel

De Haan

De kwetshage

De kwetshage

Vakantieverblijf

Jabbeke

Hoeve Westdijk

Hoeve Westdijk

B&B

Oostkamp

Loweide Seminar & Event Farm

Loweide Seminar & Event Farm

Vakantieverblijf

Oostkamp

Vakantiehuis De Geestigaard

Vakantiehuis De Geestigaard

Vakantieverblijf

Kortemark