×
Ryckeveldewandelroute select_check_box

© Westtoer APB

directions_walk
Routebordje Ryckeveldewandelroute

Ryckeveldewandelroute

Wandelroute vanuit Sijsele

Ontdek de Ryckeveldwandelroute, gelegen tussen Brugge en Sijsele, met een lengte van zeven en een halve kilometer. Deze prachtige wandeling begint bij het Kasteel van Ryckevelde, gelegen in het centrum van het indrukwekkende 130 hectare grote bosdomein Ryckevelde. Het gevarieerde boslandschap kenmerkt zich door schrale zandgronden en heiderelicten, waardoorheen je wandelt via schilderachtige bosdreven.

Volg de zeshoekige bordjes langs de voormalige spoorwegbedding van Brugge naar Eeklo, die leiden naar het natuurreservaat De Schobbejakshoogte. Vanaf daar gaat de route verder langs landelijke wegen, door open velden en langs pittoreske, oude hoeven naar de Loweiden. Dit historische weidegebied, bekend om zijn eigen wapenschild, biedt een adembenemend uitzicht.

Geniet van de frisse, gezonde lucht in de bossen en laat je verrassen door de natuurlijke schoonheid van de omgeving. De terugweg brengt je opnieuw door het Domein Ryckevelde, waar je een bezoek kunt brengen aan de heemtuin, alvorens terug te keren naar het statige Kasteel van Ryckevelde, het start- en eindpunt van deze memorabele wandeling.

Bekijk meer wandelingen in Damme

Hoe werkt een gpx?
straighten

7.5 km

timer

1 uur 30 minuten

start
Start- en eindpunt: Kasteel Ryckevelde, Ryckeveldestraat, 8340 Sijsele (Damme)
share_location
GPS: 51.197519 3.295319
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
not_accessible
Niet mogelijk met rolstoel
no_stroller
Niet mogelijk met buggy
pets
Mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelnetwerk Velden en Meersen

De Ryckeveldewandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk Velden en Meersen. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 115 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Ryckeveldewandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Damme.

Wandelingen West-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.