Duinbossenwandelroute 11.2
© Westtoer APB

Duinbossenwandelroute

Wandelen vanuit De Haan

11.2 km

11.2 km 2 uur 15 min
De haan Kust West-Vlaanderen

Verken de Duinbossen in De Haan, hier wandel je in een 157ha groot natuurgebied dat geliefd is bij wandelaars. Het start- en eindpunt is het pittoreske tramstation van De Haan. Waarna we langsheen 'de Concessie', een prachtige villawijk, richting het parkdomein wandelen. Om vandaar uit richting Wenduine te gaan om zo ten volle te profiteren van de frisse zeelucht. Eenmaal op de terugweg duik je de duinbossen in.

Voor de kinderen is er een mogelijkheid om naar hartenlust te ravotten op ‘De Slierberg’ en in ‘Het Wonderbos’.

Meer informatie over de Duinbossen in de Haan.

11.2 km

2 uur 15 min

VERTREKPLAATS

Tramstation, Tramlijn Oost, 8420 De Haan

GPS-COÖRDINATEN

N 51.27261° E 3.033401°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX
Duinbossen De Haan

© Westtoer

Ideale wandeling aan de kust

Met een wandeling door de Duinbossen ga je voor een gevarieerde wandelroute van bijna 11 kilometer. Het landschap wisselt steeds van dennenbossen naar strand en duinen, maar ook delen loofbos.
Deze wandeling, gelegen aan de Belgische kust tussen de De Haan en Wenduine, is er eentje voor mensen die van de kust houden, maar ook graag in een bos vertoeven. Naar onze mening is dit een enig mooie combinatie. De wandeling is ook geschikt om met kinderen te doen. Zorg dat je goede wandelschoenen aan hebt voor enkele stevige klimmetjes, maar ook om het zand en de eventuele modder te weren.

Tramstation De Haan

Tramstation De Haan © Hedwig Moernaut

Start aan het oude tramstation

Deze relatief makkelijke wandeling vertrekt aan het mooie oude tramstation van De Haan. Hier word je direct geïntroduceerd aan de Belle-Epoque die hier stand heeft gehouden en haar pracht etaleert.
Na een kort stukje geproefd te hebben van deze geschiedenis is het tijd om het bos in te duiken. Hier zal je al snel geconfronteerd worden met een steile helling die naar een uitzicht brengt over de zee. Vanaf hier wandel je langs de kustlijn richting Wenduine. Hier kom je in een boogje in het groene terecht.

Wenduinse Spioenkop

Wenduinse Spioenkop © Hedwig Moernaut

Uitkijkpunt Wenduinse Spioenkop

In de duinen passeer je enkele kunstwerken en kan je de Wenduinse Spioenkop bezoeken. Dit uitkijkpunt heeft een mooi overzicht over het wandeltraject dat je aflegde. Na het uitkijkpunt wandel je even door om zo terug in de duinbossen te komen. Hier wandel je over een asfaltpad terug naar De Haan. Beschut door de dennenbossen kom je meer mensen en honden tegen. Want ja, deze wandeling is hond vriendelijk en in de duinbossen is er een speelzone voor deze trouwe viervoeters. Ook voor kinderen valt hier veel te beleven. Het bos bevat namelijk 3 speelzones voor kinderen waar ze zich kunnen uitleven en ravotten.

Tramstation De Haan

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Duinbossenwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond De Haan.

De vos... in het bos! 4.65
4.65 km

De vos... in het bos!

Wandelen in De Haan-Wenduine 10.7
10.7 km

Wandelen in De Haan-Wenduine

Erfgoedwandelroute Bredene 4.1
4.1 km

Erfgoedwandelroute Bredene

Waterkantpad Bredene 11.5
11.5 km

Waterkantpad Bredene

Leuke plaatsjes in de buurt

Casa La Vista
Vakantieverblijf

Casa La Vista

Boutique Hotel Azur
Hotel

Boutique Hotel Azur

De kwetshage
Vakantieverblijf

De kwetshage

Vakantiehuis Gaarlem
Vakantieverblijf

Vakantiehuis Gaarlem

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.