×
Erfgoedwandelroute De Haan select_check_box

© Routezoeker

directions_walk

Erfgoedwandelroute De Haan

Wandelroute vanuit De Haan

Een korte wandeling van 3 kilometer doorheen de straatjes van De Haan. Langs mooie erfgoed gebouwen en een klein stukje over de dijk van De Haan. Genoeg om drie kwartiertjes te genieten van de gezonde zeelucht en even de benen te strekken. Deze erfgoedwandeling kan je volgen aan de hand van klinknagels in de grond. De wandeling start aan de mooie tramhalte op het Koninklijk plein. Let op: deze wandeling is doenbaar met een buggy, maar je moet wel op een bepaald stuk een trap af. 

Bekijk meer wandelingen in De haan

Hoe werkt een gpx?
straighten

3 km

timer

45 min

start
Start- en eindpunt: Tramstation, Koninklijk Plein, 8420 De Haan
share_location
GPS: 51.272799 3.033264
directions
Aanduiding: Klinknagels in de grond
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Kust
not_accessible
Niet mogelijk met rolstoel
stroller
Mogelijk met buggy
pets
Mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Start Erfgoedwandeling De Haan

location_onTramstation De Haan

Start Erfgoedwandeling De Haan

De Haan is gebouwd volgens de princiepes van Joseph Stübben. Hierdoor zijn er geen hoge gebouwen, mooiie kronkellende straten en hellende vlakten. De wandeling van drie kilometer start op het Koninklijk Plein, aan de historisch tramstaionnetje. Het gebouw heeft een Engels-Normandische en heeft de typische belle-époque stijl van de kust. In dit gebouw werd de ontwikkeling gedaan van de eerste kusttram. In 2002 is het gebouwtje volledig gerestaureerd naar aanleiding van het honderdjarig bestaan.
Aan de start van de wandeling staat een informatiebord.

Klinknagels

location_onKlinknagels

Klinknagels

Een van de beste manieren om de rijke geschiedenis van De Haan te ontdekken, is door deze erfgoedwandeling te volgen. Je kan dit doen aan de hand van de klinknagels in de grond. Het pijltje toont in welke richting je moet wandelen. De erfgoedwandeling neemt je mee door het centrum van De Haan en laat je kennismaken met de historische gebouwen en bezienswaardigheden van de stad. Tijdens de wandeling zie je prachtige villa's met elegante gevels, sierlijke balkons en mooie tuinen. Deze architecturale stijl geeft De Haan een uniek karakter en maakt het een van de meest pittoreske badplaatsen in België.

Zeedijk De Haan

location_onZeedijk De Haan

De zeedijk van De Haan

De zeedijk van De Haan is vrij uniek, doordat er hier geen hoge flatgebouwen staan. De Haan is een populaire badplaats die bekend staat om zijn architecturale schoonheid, met veel gebouwen in Belle Époque-stijl. Wandel langs de witte huisjes met rode daken. Langs de zeedijk vind je verschillende hotels, restaurants, cafés en winkels, waar bezoekers kunnen genieten van de sfeer en het prachtige uitzicht op zee.

Een hoogtepunt van de erfgoedwandeling is het bezoek aan het Grand Hotel Belle Vue, een iconisch gebouw dat dateert uit 1911. Het hotel is prachtig gerestaureerd en biedt een glimp van het luxueuze leven aan de kust in vroegere tijden.

Kiosken De Haan

location_onKiosken De Haan

Einde Erfgoedwandeling

Tip: Geniet nog even na van deze prachtige wandeling met een oester en een glaasje champagne aan de kiosken op het plein.

flag

Tramstation De Haan

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Erfgoedwandelroute De Haan? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond De Haan.

Wandelingen West-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.