Erfgoedwandelroute De Haan 3
© Routezoeker

Erfgoedwandelroute De Haan

Wandelen vanuit De Haan

3 km

3 km 45 min
De haan Kust West-Vlaanderen

Een korte wandeling van 3 kilometer doorheen de straatjes van De Haan. Langs mooie erfgoed gebouwen en een klein stukje over de dijk van De Haan. Genoeg om drie kwartiertjes te genieten van de gezonde zeelucht en even de benen te strekken. Deze erfgoedwandeling kan je volgen aan de hand van klinknagels in de grond. De wandeling start aan de mooie tramhalte op het Koninklijk plein. Let op: deze wandeling is doenbaar met een buggy, maar je moet wel op een bepaald stuk een trap af.

3 km

45 min

VERTREKPLAATS

Tramstation, Koninklijk Plein, 8420 De Haan

GPS-COÖRDINATEN

N 51.272799° E 3.033264°

BEWEGWIJZERING

Klinknagels in de grond

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX
Start Erfgoedwandeling De Haan

Tramstation De Haan

Start Erfgoedwandeling De Haan

De Haan is gebouwd volgens de princiepes van Joseph Stübben. Hierdoor zijn er geen hoge gebouwen, mooiie kronkellende straten en hellende vlakten. De wandeling van drie kilometer start op het Koninklijk Plein, aan de historisch tramstaionnetje. Het gebouw heeft een Engels-Normandische en heeft de typische belle-époque stijl van de kust. In dit gebouw werd de ontwikkeling gedaan van de eerste kusttram. In 2002 is het gebouwtje volledig gerestaureerd naar aanleiding van het honderdjarig bestaan.
Aan de start van de wandeling staat een informatiebord.

Klinknagels

Klinknagels

Klinknagels

Een van de beste manieren om de rijke geschiedenis van De Haan te ontdekken, is door deze erfgoedwandeling te volgen. Je kan dit doen aan de hand van de klinknagels in de grond. Het pijltje toont in welke richting je moet wandelen. De erfgoedwandeling neemt je mee door het centrum van De Haan en laat je kennismaken met de historische gebouwen en bezienswaardigheden van de stad. Tijdens de wandeling zie je prachtige villa's met elegante gevels, sierlijke balkons en mooie tuinen. Deze architecturale stijl geeft De Haan een uniek karakter en maakt het een van de meest pittoreske badplaatsen in België.

Zeedijk De Haan

Zeedijk De Haan

De zeedijk van De Haan

De zeedijk van De Haan is vrij uniek, doordat er hier geen hoge flatgebouwen staan. De Haan is een populaire badplaats die bekend staat om zijn architecturale schoonheid, met veel gebouwen in Belle Époque-stijl. Wandel langs de witte huisjes met rode daken. Langs de zeedijk vind je verschillende hotels, restaurants, cafés en winkels, waar bezoekers kunnen genieten van de sfeer en het prachtige uitzicht op zee.

Een hoogtepunt van de erfgoedwandeling is het bezoek aan het Grand Hotel Belle Vue, een iconisch gebouw dat dateert uit 1911. Het hotel is prachtig gerestaureerd en biedt een glimp van het luxueuze leven aan de kust in vroegere tijden.

Kiosken De Haan

Kiosken De Haan

Einde Erfgoedwandeling

Tip: Geniet nog even na van deze prachtige wandeling met een oester en een glaasje champagne aan de kiosken op het plein.

Tramstation De Haan

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Erfgoedwandelroute De Haan? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond De Haan.

De vos... in het bos! 4.65
4.65 km

De vos... in het bos!

Duinbossenwandelroute 11.2
11.2 km

Duinbossenwandelroute

Wandelen in De Haan-Wenduine 10.7
10.7 km

Wandelen in De Haan-Wenduine

Erfgoedwandelroute Bredene 4.1
4.1 km

Erfgoedwandelroute Bredene

Waterkantpad Bredene 11.5
11.5 km

Waterkantpad Bredene

Leuke plaatsjes in de buurt

De kwetshage
Vakantieverblijf

De kwetshage

Vakantiehuis Gaarlem
Vakantieverblijf

Vakantiehuis Gaarlem

Boutique Hotel Azur
Hotel

Boutique Hotel Azur

Casa La Vista
Vakantieverblijf

Casa La Vista

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.