Blotevoetenpad het zwin 2.1
© Routezoeker

Blotevoetenpad het zwin

Wandelen vanuit Knokke-Heist

2.1 km

2.1 km 30 min
Knokke-heist Kust West-Vlaanderen

Verken de wonderen van de natuur op een unieke en spannende manier met het Blotevoetenpad in het Zwinpark, gelegen in de schilderachtige omgeving van Knokke-Heist. Deze bijzondere wandelroute van 2 kilometer biedt een onvergetelijke ervaring waarbij je de aarde letterlijk onder je voeten voelt.

Het Blotevoetenpad in het Zwinpark is meer dan een wandeling; het is een avontuur dat je dichter bij de natuur brengt. Het is een perfecte activiteit voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring, weg van de drukte van het dagelijks leven. Bereid je voor op een dag vol plezier, natuurlijke schoonheid en onvergetelijke herinneringen.

2.1 km

30 min

VERTREKPLAATS

Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist

GPS-COÖRDINATEN

N 51.360065° E 3.351742°

BEWEGWIJZERING

Houten paal met gekleurde kop

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX
Blotevoetenpad

© Westtoer

De Route:

Het Blotevoetenpad, een ideale mix van natuur en avontuur, nodigt je uit om blootsvoets de diversiteit van de natuurlijke bodems te ervaren. Van zacht gras en stevige aarde tot het prikkelende gevoel van kleine steentjes en uiteindelijk een avontuurlijk modderig stuk. Het is een reis die alle zintuigen prikkelt en een diepere verbinding met de natuur bevordert.

Het Modderige Hoogtepunt:

Een uniek kenmerk van deze route is het modderige deel tegen het einde. Hier kunnen wandelaars zich verwachten aan een glibberige en plakkerige ervaring, waarbij de voeten diep in de modder zinken. Dit biedt een speelse uitdaging en gegarandeerd een paar vuile voeten.

Verloren havens Zwin

© Westtoer

Faciliteiten en Voorzieningen:

Na de modderige uitdaging zijn er handige kraantjes beschikbaar om de voeten te spoelen. Dit zorgt ervoor dat je je pad in comfort kunt vervolgen of je klaar kunt maken voor de terugreis. Langs het pad zijn er ook verschillende rustpunten waar je kunt stoppen, ontspannen en genieten van de natuurlijke omgeving.

Toegang en Tickets:

Toegang tot het Blotevoetenpad vereist een entreeticket voor het Zwinpark. Het wordt aanbevolen om vooraf te controleren voor tickets en openingstijden, vooral tijdens het hoogseizoen of speciale evenementen.

Het Zwin

© Westtoer

Parkeren en Bereikbaarheid:

Parkeren is beschikbaar bij de ingang van het Zwinpark. Het park is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer vanuit Knokke-Heist en omliggende gebieden.

Horeca Langs de Route:

Aan het Zwinpark vind je een gezellige horecazaak. Of je nu zin hebt in een snelle snack of een uitgebreide maaltijd, er is voor elk wat wils. Geniet van een kop koffie of een lokaal gerecht terwijl je de schoonheid van het park in je opneemt.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Blotevoetenpad het zwin? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Knokke-Heist.

Zwinwandelroute 13.3
13.3 km

Zwinwandelroute

Wandelen in de Zwinregio 13.4
13.4 km

Wandelen in de Zwinregio

Wandelen in de Zwinstreek 6.6
6.6 km

Wandelen in de Zwinstreek

Beeodiversity Wandelparcours 6.2
6.2 km

Beeodiversity Wandelparcours

Erfgoedwandelroute Duinbergen 3.2
3.2 km

Erfgoedwandelroute Duinbergen

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiehuis Gaarlem
Vakantieverblijf

Vakantiehuis Gaarlem

Beoordeling(en) van deze route

  1. Thibeau

    Echt tof om te doen, was wel een beetje koud aan de voeten maar ja dat krijg je zeker als je in Januari dit pad bewandeld.

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.