×
Blotevoetenpad het zwin select_check_box

© Routezoeker

directions_walk

Blotevoetenpad het zwin

Wandelroute vanuit Knokke-Heist

Verken de wonderen van de natuur op een unieke en spannende manier met het Blotevoetenpad in het Zwinpark, gelegen in de schilderachtige omgeving van Knokke-Heist. Deze bijzondere wandelroute van 2 kilometer biedt een onvergetelijke ervaring waarbij je de aarde letterlijk onder je voeten voelt.

Het Blotevoetenpad in het Zwinpark is meer dan een wandeling; het is een avontuur dat je dichter bij de natuur brengt. Het is een perfecte activiteit voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring, weg van de drukte van het dagelijks leven. Bereid je voor op een dag vol plezier, natuurlijke schoonheid en onvergetelijke herinneringen.

Bekijk meer wandelingen in Knokke-heist

Hoe werkt een gpx?
straighten

2.1 km

timer

30 min

start
Start- en eindpunt: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist
share_location
GPS: 51.360065 3.351742
directions
Aanduiding: Houten paal met gekleurde kop
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Kust
not_accessible
Niet mogelijk met rolstoel
no_stroller
Niet mogelijk met buggy
pets
Niet mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Blotevoetenpad

© Westtoer

De Route:

Het Blotevoetenpad, een ideale mix van natuur en avontuur, nodigt je uit om blootsvoets de diversiteit van de natuurlijke bodems te ervaren. Van zacht gras en stevige aarde tot het prikkelende gevoel van kleine steentjes en uiteindelijk een avontuurlijk modderig stuk. Het is een reis die alle zintuigen prikkelt en een diepere verbinding met de natuur bevordert.

Het Modderige Hoogtepunt:

Een uniek kenmerk van deze route is het modderige deel tegen het einde. Hier kunnen wandelaars zich verwachten aan een glibberige en plakkerige ervaring, waarbij de voeten diep in de modder zinken. Dit biedt een speelse uitdaging en gegarandeerd een paar vuile voeten.

Verloren havens Zwin

© Westtoer

Faciliteiten en Voorzieningen:

Na de modderige uitdaging zijn er handige kraantjes beschikbaar om de voeten te spoelen. Dit zorgt ervoor dat je je pad in comfort kunt vervolgen of je klaar kunt maken voor de terugreis. Langs het pad zijn er ook verschillende rustpunten waar je kunt stoppen, ontspannen en genieten van de natuurlijke omgeving.

Toegang en Tickets:

Toegang tot het Blotevoetenpad vereist een entreeticket voor het Zwinpark. Het wordt aanbevolen om vooraf te controleren voor tickets en openingstijden, vooral tijdens het hoogseizoen of speciale evenementen.

Het Zwin

© Westtoer

Parkeren en Bereikbaarheid:

Parkeren is beschikbaar bij de ingang van het Zwinpark. Het park is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer vanuit Knokke-Heist en omliggende gebieden.

Horeca Langs de Route:

Aan het Zwinpark vind je een gezellige horecazaak. Of je nu zin hebt in een snelle snack of een uitgebreide maaltijd, er is voor elk wat wils. Geniet van een kop koffie of een lokaal gerecht terwijl je de schoonheid van het park in je opneemt.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Blotevoetenpad het zwin? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Knokke-Heist.

Wandelingen West-Vlaanderen

Thibeau · 2022-01-30 23:15:05

Echt tof om te doen, was wel een beetje koud aan de voeten maar ja dat krijg je zeker als je in Januari dit pad bewandeld.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.