×

Wandelroutes in Damme

Damme, een pittoresk stadje gelegen in de buurt van Brugge in België, is een perfecte bestemming voor wandelaars. Het historische centrum van Damme biedt een charmante setting om te verkennen, met geplaveide straatjes, mooie pleinen en historische gebouwen. Buiten het centrum zijn er prachtige wandelroutes die je meenemen door het omliggende landschap.

Een populaire wandelroute in Damme is de Damse Vaart-wandeling. Deze route volgt de oevers van het kanaal en biedt een rustige en schilderachtige omgeving. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op het water, oude molens en groene weiden.

Een andere mooie wandelroute is de Stadswallen-wandeling. Deze route leidt je langs de oude stadswallen van Damme, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een geweldige manier om het historische erfgoed van de stad te ervaren terwijl je geniet van de natuurlijke omgeving.

Damme is ook omgeven door landelijke gebieden met talloze wandelmogelijkheden. Je kunt door rustige polderlandschappen wandelen, langs kronkelende dijken en langs schilderachtige boerderijen.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling door het historische centrum van Damme of een verkenning van het prachtige omliggende landschap, er is voor elk wat wils. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de betoverende wandelroutes die Damme te bieden heeft.

Wandelroutes Damme

© Westtoer APB - JAN D'HONDT

7 wandelingen in Damme

 1. Ryckeveldewandelroute
  7.5 km
 2. Stadswallen Damme
  9.8 km
 3. Damse Vaartwandelroute
  12 km
 4. Erfgoedwandelroute Damme
  3.2 km
 5. Wandelen in de Damse Polders
  11.6 km
 6. Romboutswervewandeling
  4.2 km
 7. Walking Museum Route (kort)
  3.4 km

Sijsele • 7.5 km

Ryckeveldewandelroute

Damme • 9.8 km

Stadswallen Damme

Damme • 12 km

Damse Vaartwandelroute

Damme • 3.2 km

Erfgoedwandelroute Damme

Oostkerke • 11.6 km

Wandelen in de Damse Polders

Damme • 4.2 km

Romboutswervewandeling

Bekijk meer routes in en rond Damme

Bekijk ze hier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.