Wandelen in Damme

© Pieter D'Hoop
Wandelroutes in Damme

Wandelen in Damme

Zin in een deugddoende wandelingen in of rond Damme of de omliggende regio in West-Vlaanderen te ontdekken? Ontdek en verken de mooiste wandelroutes die deze regio te bieden heeft. Bekijk de details en de kaart van de route en ontdek zo het ideale volgende avontuur.

© Westtoer APB - JAN D'HONDT

Damme, een pittoresk stadje gelegen in de buurt van Brugge in België, is een perfecte bestemming voor wandelaars. Het historische centrum van Damme biedt een charmante setting om te verkennen, met geplaveide straatjes, mooie pleinen en historische gebouwen. Buiten het centrum zijn er prachtige wandelroutes die je meenemen door het omliggende landschap.
Een populaire wandelroute in Damme is de Damse Vaart-wandeling. Deze route volgt de oevers van het kanaal en biedt een rustige en schilderachtige omgeving. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op het water, oude molens en groene weiden.

Een andere mooie wandelroute is de Stadswallen-wandeling. Deze route leidt je langs de oude stadswallen van Damme, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een geweldige manier om het historische erfgoed van de stad te ervaren terwijl je geniet van de natuurlijke omgeving.

Bekijk ook de mooiste fietsroutes in en rond Damme

Damme is ook omgeven door landelijke gebieden met talloze wandelmogelijkheden. Je kunt door rustige polderlandschappen wandelen, langs kronkelende dijken en langs schilderachtige boerderijen.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling door het historische centrum van Damme of een verkenning van het prachtige omliggende landschap, er is voor elk wat wils. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de betoverende wandelroutes die Damme te bieden heeft.

Damme: Een Historisch Juweel in West-Vlaanderen

Damme is een klein stadje met een grote geschiedenis. Het werd gesticht in de 12e eeuw en is omgeven door goed bewaarde stadsmuren en grachten. De middeleeuwse architectuur, met zijn geplaveide straten en historische gebouwen, geeft Damme een unieke en charmante uitstraling. Het is dan ook geen verrassing dat Damme een populaire bestemming is voor wandelaars die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur, evenals natuurliefhebbers.

Damse Vaartwandelroute 12
12 km

Damse Vaartwandelroute

Erfgoedwandelroute Damme 3.2
3.2 km

Erfgoedwandelroute Damme

Ryckeveldewandelroute 7.5
7.5 km

Ryckeveldewandelroute

Walking Museum Route (kort) 3.4
3.4 km

Walking Museum Route (kort)

Stadswallen Damme 9.8
9.8 km

Stadswallen Damme

Wandelen in de Damse Polders 11.6
11.6 km

Wandelen in de Damse Polders

Romboutswervewandeling 4.2
4.2 km

Romboutswervewandeling


Ontdek leuke zaken in de buurt van Damme.

Geniet van een wandel- of fietsvakantie in West-Vlaanderen in één van deze B&B's, hotels of vakantiewoningen.

Bekijk alle logies
Vakantiewoningen Wilgenwind

Vakantiewoningen Wilgenwind

Vakantieverblijf

Sijsele-Damme

Loweide Seminar & Event Farm

Loweide Seminar & Event Farm

Vakantieverblijf

Oostkamp

Vakantiehuis Lappersfort - loft André

Vakantiehuis Lappersfort - loft André

Vakantieverblijf

Leke (Diksmuide)

Hotel Torenhof

Hotel Torenhof

Hotel

Sint-Martens-Latem

B&B Villa Parkbos

B&B Villa Parkbos

B&B

De Pinte

B&B Herenhuis

B&B Herenhuis

B&B

Izegem

B&B Birdy’s

B&B Birdy’s

B&B

Knokke-Heist