×

Wandelroutes in Vlaamse Ardennen

Het prachtige bosrijke heuvellandschap van de Vlaamse Ardennen spreekt iedere natuurliefhebber aan dankzij haar brede valleien en vele hellingen kan je genieten van prachtige panorama’s. Maar de Vlaamse Ardennen heeft zoveel meer dan enkel een hellend landschap te bieden, kom tot rust in een van de vele bossen of laat je gedachten dwalen langsheen de Dender. Hier in de Vlaamse Ardennen komt elke wandelaar aan zijn trekken. Verder kan je hier ook genieten van heerlijke streekproducten en de prachtige molens die deze regio te bieden heeft.

De steden Oudenaarde en Ronse zijn absolute toppers om te bezoeken. In beide steden is ligt alles op wandelafstand. Ronse heeft heel wat mooie architectuur te bieden. Een bezoektip is de Ijsmolenhoeve. Dit domein is de ideale plaats voor wie op zoek is naar wat adrenaline. Je kan hier een safaririt doen, klimmen, mountainbiken, op een vespa rijden, slapen in luxe tenten... en nog zoveel meer. Vanop het terras van de brasserie is een prachtig zicht op het Muziekbos. De ideale plek om in de zomer te genieten van een ijsje.

Wandelroutes Vlaamse Ardennen

© VISITFLANDERS

Als bosliefhebber en boswandelaar kom je flink aan je trekken in de Vlaamse Ardennen, want hier kan je naar hartenlust dwalen in de adembenemende heuvellandschappen. Door het heuvelachtige boslandschap kun je uitgebreid genieten van de prachtige valleien en verbluffende panorama's. Wij hebben meer dan 60 verschillende wandelroutes ter beschikking die je echt gewandeld moet hebben! Vooral wanneer de herfst haar intrede doet, kun je de meest schilderachtige uitzichten verwachten en word je magisch bevangen door de kleurenpracht die Moeder Natuur laat zien. In de Vlaamse Ardennen kun je als wandelaar ook heerlijk cultuur snuiven door te genieten van de rijke historie die plaatjes als Oudenaarde en Ronse te bieden hebben. De plaatselijke molens voorzien je ook van de heerlijkste streekproducten. Zo worden al jouw zintuigen tijdens het wandelen heerlijk verwend.

Leuke plaatsjes in de Vlaamse Ardennen

Vakantiewoning • Kluisbergen

Landhuis de kluis

Vakantiewoning • Schorisse

Bosgat Deel 2

Vakantiewoning • Ronse

Vakantiewoning La Quitapenas

Vakantiewoning • Oudenaarde

KoppenHerberg

Vakantiewoning • Schorisse

Bosgat deel 1

Wandelparadijs 'De Vlaamse Ardennen'

Geniet van de talrijke panoramische vergezichten, beklim de getuigenheuves, wandel langs kabbelende beekjes of geniet in een typisch cafeetje in de streek. Het kan allemaal in deze bosrijke omgeving. Eén van de toppers is de Hotondberg, het hoogste punt van de provincie Oost-Vlaanderen. Deze getuigenheuvel is zo'n 150 meter hoog. Na de beklimming van deze heuvel kan je genieten van een drankje in het Hotond Café. Naast het café staat er een grote witte molen die je kan beklimmen. Van hierop heb je een prachtig panoramisch uitzicht.
De Vlaamse Ardennen heeft drie wandelnetwerken: Zwalmvallei, Bronbossen en Getuigenheuvels. Via deze wandelnetwerken kan je deze regio verkennen aan de hand van knooppunten. Stel zelf je wandeling samen of bekijk op de website de suggestieroutes.

Waar wandelen in de Vlaamse Ardennen?

De 11 mooiste wandelroutes in de Vlaamse Ardennen.

 1. Langs De Zwalmbeek Wandelroute - 13,2 km
 2. Heksen Wandelroute - 14 km
 3. Gourmand Wandelroute - 15,4 km
 4. Wandelen door het Raspaillebos - 14,6 km
 5. Muziekbos Wandelroute - 10 km
 6. Kluisbos Wandelroute - 6,4 km
 7. Stilte Wandelroute - 13,2 km
 8. Panorama Wandelroute - 16 km
 9. Dwaallicht Wandelroute - 16,6 km
 10. Dauwtrip wandelroute - 24,6
 11. Langs Molens En Geuzen Wandelroute - 11,8 km

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.