De 7 populairste wandelroutes van 2021

Wandeltip

De mooiste wandelingen van 2021

2021, het jaar waarin we opnieuw massaal gingen wandelen. Bekijk hier de meest gedownloade wandelroutes op routezoeker.com.

  1. Bronnenwandeling (Voeren) - 8.5 km
  2. Wildenburgwandelroute (Wingene) - 10.3 km
  3. Westhoekwandelroute (De Panne) - 10.4 km
  4. Duinbossenwandelroute (De Haan) - 10.3 km
  5. Wannenlappers Wandelroute (Kruisem) - 9.5 km
  6. Vlasroters Wandelroute Lus 3 (Gottem) - 8 km
  7. Ooidonk Wandelroute (Bachte-Maria-Leerne) - 7.5 km

Bronnenwandeling in voeren

Ga voor één van Vlaanderens mooiste wandelingen, zoniet de mooiste. Deze wandelroute werd in 2012 door Vlaanderen Vakantieland verkozen tot de mooiste wandelroute van Vlaanderen. De bronnenwandeling ligt in een prachtig stukje afgelegen Vlaanderen: de Voerstreek. Voor de wandeling is het belangrijk om goed schoeisel te hebben die tegen wat water kan. Op je weg zal je tal van interessante zaken vinden zoals een dassenburcht.

8,5
kilometer
90
minuten
Sint-Martens-Voeren
Het Veltmanshuis, Kwinten 3
Ontdek de route

Wildenburgwandelroute

De Wildenburgwandelroute is een populaire wandelroute in de gemeente Wingene, gelegen in de provincie West-Vlaanderen, België. De route is ongeveer 9 kilometer lang en voert je door het prachtige landelijke landschap rondom Wingene. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende bezienswaardigheden en natuurgebieden. Een van de hoogtepunten is het Kasteel van Wildenburg, een historisch kasteel uit de 17e eeuw dat dienst doet als gemeentehuis van Wingene.

10,3
kilometer
2
uur
Wingene
Sint-Joriskerkje, Beernemsteenweg
Ontdek de route

Westhoekwandelroute

Ga voor een wandeling in het grootste duinmassief van onze kust. Hier in het Vlaams natuurreservaat De Westhoek zal je wandelen doorheen prachtige decors en in aanraking komen met de unieke biotopen die leven in de duinen. Starten doe je aan het Bezoekerscentrum Duinpanne waarna je langs een groot duinbos, Calmeynbos, richting het stand stapt. Volg de kustlijn en ontdek waarom dit landschap beschermd is.

10,4
kilometer
2
uur
De Panne
Bezoekerscentrum Duinpanne, Olmendreef 2
Ontdek de route

Duinbossenwandelroute

Verken de Duinbossen in De Haan, hier wandel je in een 157ha groot natuurgebied dat geliefd is bij wandelaars. Het start- en eindpunt is het pittoreske tramstation van De Haan. Waarna we langsheen 'de Concessie', een prachtige villawijk, richting het parkdomein wandelen. Om vandaar uit richting Wenduine te gaan om zo ten volle te profiteren van de frisse zeelucht. Eenmaal op de terugweg duik je de duinbossen in.

10,3
kilometer
2
uur
De Haan
Tramstation, Tramlijn Oost
Ontdek de route

Wannenlappers Wandelroute

Welkom in het epicentrum van de mandenvlechters ook wel wannenlappers genoemd. Hier in deze streek maakten en herstelden ze de beste manden. In deze themaroute wandel doorheen een wilgenplantage waarvan men dan vroeger de twijgen gebruikte om de manden te maken.

Verder zal je op route ook kennismaken met één van Oost-Vlaanderens kleinste molens en zal je voldoende vogels kunnen spotten om na 9.5km voldaan te kunnen genieten van de horeca in Zingem.

9,5
kilometer
2
uur
Kruisem
Alfred Amelotstraat
Ontdek de route

Vlasroters Wandelroute Lus 3

Geniet van een prachtig stukje in de vallei van de Leie. Op deze route wandel je eigenlijk door een stukje geschiedenis waar de vlasindustrie vroeger de regio regeerde. Deze landelijke wandeling zal je langs de huisbrouwerij van Sint-Canarus brengen in het kleine dorpje van Gottem en een Oude Leiearm waar je tot rust kan komen. De Oude Leiearm is een zijtak van de Leie, een belangrijke rivier die door België en Frankrijk stroomt. De Oude Leiearm bevindt zich in de regio van de Leiestreek, die bekend staat om zijn schilderachtige landschap, charmante dorpjes en historische erfgoed.

8
kilometer
100
minuten
Gottem
De Vlasschuur, Ardense Jagersstraat
Ontdek de route

Ooidonk Wandelroute

Wandel langs de oevers van de Oude Leie, kom in contact met een van de mooiste renaissancekastelen in de regio en nog zoveel meer. De Ooidonk wandelroute dankt zijn naam aan het prachtige kasteel van Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne, maar de route heeft meer te bieden dan enkel een kasteel. Onderweg vind je ook een oud scheepsmuseum en nog enkele andere leuke verassingen. Geniet van deze wandelroute vol mooie uitzichten in het landelijke Bachte-Maria-Leerne.

7,5
kilometer
90
minuten
Bachte-Maria-Leerne
Ooidonkdreef
Ontdek de route

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.