×

Wandelroutes in Kortrijk

Kortrijk, gelegen in West-Vlaanderen, België, is een bruisende stad met een mix van historische en moderne bezienswaardigheden. Hoewel het vooral bekend staat om zijn architectuur en cultuur, biedt Kortrijk ook verschillende wandelmogelijkheden voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Een populaire wandelroute is het Begijnhofpad. Deze route neemt je mee door het prachtige Begijnhof, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je kunt genieten van de rustige sfeer terwijl je wandelt langs historische gebouwen en door schilderachtige straatjes.

Een andere interessante wandeling is de Leieboordenroute. Deze route volgt de oevers van de rivier de Leie en biedt een ontspannen wandelervaring met prachtige uitzichten op het water en de omliggende natuur. Je kunt ook historische sites, zoals de Broeltorens, onderweg bewonderen.

Voor een groenere omgeving kun je het Kortrijkse Groene Gordel-pad verkennen. Deze route leidt je door parken, bossen en groene gebieden in en rondom Kortrijk, waardoor je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio.

Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis of natuur, Kortrijk biedt diverse wandelmogelijkheden voor iedereen. Trek je wandelschoenen aan en verken de prachtige wandelroutes die deze stad te bieden heeft.

Bekijk ook de fietsroutes in Kortrijk.

Wandelroutes Kortrijk

© Westtoer APB

7 wandelingen in Kortrijk

 1. Stadswandelroute Kortrijk
  7.7 km
 2. Wandelroute Brouwerij Omer Vander Ghinste
  8.8 km
 3. Twee bekenwandelroute
  12 km
 4. Op stap bij de Schelde in het land van Mortagne
  50.1 km
 5. Argendaalwandelroute
  13.4 km
 6. Bevergemroute in Kooigem
  9.1 km
 7. Rond de hotondmolen
  4.3 km

Kortrijk • 7.7 km

Stadswandelroute Kortrijk

Marke • 12 km

Twee bekenwandelroute

Bellegem • 13.4 km

Argendaalwandelroute

Kooigem • 9.1 km

Bevergemroute in Kooigem

Ronse • 4.3 km

Rond de hotondmolen

Bekijk meer routes in en rond Kortrijk

Bekijk ze hier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.