Erfgoedwandeling Izegem 6.5
© Westtoer APB

Erfgoedwandeling Izegem

Wandelen vanuit Izegem

6.5 km

6.5 km 1 uur 15 minuten
Izegem Leiestreek West-Vlaanderen

Ontdek hoe 'skoen' Izegem is en wandel doorheen haar straten. Starten doe je bij de prachtige art-deco site Eperon d’Or, een voormalige schoenfabriek, en laat je via de metalen klinknagels door het interessante stadscentrum leiden.  Onderweg passeer je dan langs het museum Stoom en Stroom en het leuke Sint-Pietersstraatje.

6.5 km

1 uur 15 minuten

VERTREKPLAATS

Toerisme Izegem, Eperon d’Or, Prins Albertlaan 5, 8870 Izegem

GPS-COÖRDINATEN

N 50.921508° E 3.211955°

BEWEGWIJZERING

Klinknagels in de grond

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Langs deze route

Kasteel Blauwhuis

  © David Samyn

Kasteel Blauwhuis

Kasteel Blauwhuis is het imposantste gebouw van Izegem, samen met het 11,2 ha grote park geklasseerd als stadszicht. Het neoclassicistische kasteel, in zijn huidige vorm sinds de jaren 1880, heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1544. Sinds 1981 is het beschermd als monument. Het park, aangelegd in Engelse landschapsstijl, herbergt een kolonie blauwe reigers. Het domein is dagelijks toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang voor wandelaars en fietsers.

Lees meer

Stoom en stroom

Stoom en stroom

Wist je dat de grootste bewaarde stoommachine van België in Izegem staat? Eind 19de eeuw bouwde het stadsbestuur een centrale om Izegem van stroom te voorzien, ingehuldigd door prins Albert in 1901. In 1936 werd een imposante stoommachine van 110 ton toegevoegd, die nog steeds bewonderd kan worden. Deze machine, onderhouden door de 'Stoomvrienden', biedt een unieke inkijk in de wereld van stoom en stroom en is te bezichtigen op afspraak.

Lees meer

Bierkasteel Izegem

  © Westtoer

Bierkasteel Izegem

Het Bierkasteel in Izegem, onderdeel van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, biedt een unieke bierervaring in een imposant, modern brouwerijcomplex. Hier kun je genieten, ontdekken en feesten in een hightech omgeving. Tijdens een brouwerijbezoek krijg je een kijkje achter de schermen van de modernste brouwerij van Europa, met video's en headsets in vijf talen. Sluit af met een bierproeverij van Kasteelbier en Filou in de prachtige degustatieruimte van de Bierboetiek.

Lees meer

Eperon d'Or

  © Westtoer

Eperon d'Or

Museum Eperon d’Or in Izegem is een art-deco-parel uit de jaren 1930, minutieus gerestaureerd. Het herbergt de schoen- en borstelcollecties van de stad, waardoor je het rijke industriële verleden van Izegem kunt beleven. Het bezoekerscentrum biedt toeristische info over de Leiestreek. Daarnaast maakt het Museum voor Stoom en Stroom deel uit van de Eperon d’Or-site, met de oudste nog draaiende stoommachine van België, een indrukwekkende kolos van 110 ton.

Lees meer

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Erfgoedwandeling Izegem? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Izegem.

Pekkerswandeling 4
4 km

Pekkerswandeling

Kotjesmolenpad Izegem 7
7 km

Kotjesmolenpad Izegem

Sint-Janswandeling 7
7 km

Sint-Janswandeling

Kerelspad Izegem 8
8 km

Kerelspad Izegem

Kastelenwandeling Izegem 8
8 km

Kastelenwandeling Izegem

Ardooieveldwandelroute 8.2
8.2 km

Ardooieveldwandelroute

Leuke plaatsjes in de buurt

B&B Herenhuis
B&B

B&B Herenhuis

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.