Oude Leiewandelroute
10.8 km
Westtoer APB - Jonas Vandecasteele
Oude Leiewandelroute

Wandeling in Bavikhove

(1)

Deze wandeling van meer dan tien kilometer toont jou het mooi dorp Bavikhove. De route start op het dorpsplein, waarna je door de vallei van de Plaatsebeek wandelt naar de eerste oude Leiearm. Onderweg kan je nog enkele sporen van het vlasverleden ontdekken. Na enkele weidepaden kom je in het bosrijke gebied terecht. Via een jaagpad komt je aan de drietrapssluis van Ooigem. De tweede oude Leiearm op de wandelroute brengt je naar het kasteel van Ooigem en hofstede Munkenhof. 

10.8 km 2 uur 10 min Zeshoekige bordjes

 • Afstand: 10.8 km
 • Tijd: 2 uur 10 min
 • Provincie: West-Vlaanderen
 • Regio: Leiestreek
 • Start- en eindpunt: Parking dorpsplein, Bavikhovedorp Bruyelstraat, 8531 Bavikhove
 • Aanduiding: Zeshoekige bordjes
 • GPS: 50.875663 3.311061
 • Hoogste punt: 0
 • Laagste punt: 0
 • Totale stijging: 0
 • Totale daling: 0
Foto's

Oude LeiewandelrouteFoto 2 Jan VarrewaereFoto 3 Jan VarrewaereFoto 4 Jan VarrewaereFoto 5 Jan VarrewaereFoto 6 Jan VarrewaereFoto 7 Jan VarrewaereFoto 8 Jan VarrewaereFoto 9 Jan VarrewaereFoto 10 Jan VarrewaereFoto 11 Jan VarrewaereFoto 12 Jan VarrewaereFoto 13 Jan VarrewaereFoto 14 Christophe Odent - Ann De CatFoto 15 Christophe Odent - Ann De CatFoto 16 Christophe Odent - Ann De CatFoto 17 Christophe Odent - Ann De CatFoto 18 Christophe Odent - Ann De CatFoto 19 Christophe Odent - Ann De CatFoto 20 Christophe Odent - Ann De CatFoto 21 Christophe Odent - Ann De CatFoto 22 Christophe Odent - Ann De CatFoto 23 Christophe Odent - Ann De CatFoto 24 Christophe Odent - Ann De CatFoto 25 Christophe Odent - Ann De CatFoto 26 Christophe Odent - Ann De CatFoto 27 Christophe Odent - Ann De CatFoto 28 Christophe Odent - Ann De CatFoto 29 Christophe Odent - Ann De CatFoto 30 Christophe Odent - Ann De CatFoto 31 Christophe Odent - Ann De CatFoto 32 Christophe Odent - Ann De Cat


Oude Leiewandelroute getest door onze wandelexperts

Review wandeling Oude Leiewandelroute
Christophe Odent - Ann De Cat

Heel mooie natuurwandeling met een combinatie van verhard en onverhard. Eenmaal je Bavikhovedorp verlaten hebt, is het met volle teugen genieten van de Leie en de Oude Leie. De Oude Leiearm is een stukje puur natuur. Via dit stukje bereik je het Ooigembos die je verder brengt naar de Leie en de sluizen aan het Kanaal Roeselare-Leie. Op de terugweg neem je nog een deel van de Oude Leiearm om zo de Leie te bereiken. Het wandelpad/fietspad kan gemeden worden door aan de linkerkant naast de oever van de Leie te wandelen. PS : de wandeling kan ook gestart worden aan de parking Munkenhofdreef te 8792 Desselgem, maar door wegwerkzaamheden is de brug over de Leie afgesloten.

Kaart PDF


Print onze handige overzichtskaart uit van deze wandelroute en neem hem mee op jouw tocht.

GPX


Download de gpx hier en zet hem op jouw gsm.
Meer info gpx en hoe te gebruiken.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Oude Leiewandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Bavikhove.

Wandelingen West-Vlaanderen