×
Oude Leiewandelroute select_check_box

© Westtoer APB - Jonas Vandecasteele

directions_walk

Oude Leiewandelroute

Wandelroute vanuit Bavikhove

Deze wandeling van meer dan tien kilometer toont jou het mooi dorp Bavikhove. De route start op het dorpsplein, waarna je door de vallei van de Plaatsebeek wandelt naar de eerste oude Leiearm. Onderweg kan je nog enkele sporen van het vlasverleden ontdekken. Na enkele weidepaden kom je in het bosrijke gebied terecht. Via een jaagpad komt je aan de drietrapssluis van Ooigem. De tweede oude Leiearm op de wandelroute brengt je naar het kasteel van Ooigem en hofstede Munkenhof. 

Hoe werkt een gpx?
straighten

10.8 km

timer

2 uur 10 min

start
Start- en eindpunt: Parking dorpsplein, Bavikhovedorp Bruyelstraat, 8531 Bavikhove
share_location
GPS: 50.875663 3.311061
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Leiestreek
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Leuke plaatsjes in de buurt

B&B • Izegem

B&B Herenhuis

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Oude Leiewandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Bavikhove.

Wandelingen West-Vlaanderen

Christophe Odent - Ann De Cat · 2021-07-27 18:07:47

Heel mooie natuurwandeling met een combinatie van verhard en onverhard. Eenmaal je Bavikhovedorp verlaten hebt, is het met volle teugen genieten van de Leie en de Oude Leie. De Oude Leiearm is een stukje puur natuur. Via dit stukje bereik je het Ooigembos die je verder brengt naar de Leie en de sluizen aan het Kanaal Roeselare-Leie. Op de terugweg neem je nog een deel van de Oude Leiearm om zo de Leie te bereiken. Het wandelpad/fietspad kan gemeden worden door aan de linkerkant naast de oever van de Leie te wandelen. PS : de wandeling kan ook gestart worden aan de parking Munkenhofdreef te 8792 Desselgem, maar door wegwerkzaamheden is de brug over de Leie afgesloten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.