Stadswandelroute Kortrijk 7.7
© Stad Kortrijk

Stadswandelroute Kortrijk

Wandelen vanuit Kortrijk

7.7 km

7.7 km 1 uur 35 min
Kortrijk Leiestreek West-Vlaanderen

Wandel doorheen de eeuwen en zie hoe de stad Kortrijk is geëvolueerd. Met historische gebouwen als het Belfort, de Broeltorens en het Begijnhof heb je enkele oude kleppers op je route maar deze wandelroute staat niet enkel stil bij de geschiedenis van de stad. Zo word je ook geleid langsheen het Buda-eiland, de verlaagde Leieboorden en enkele andere hedendaagse architecturale standjes. Maar deze route zal je ook langsheen de winkelwandelbuurt en enkele rustgevende parken leiden.

Ontdek de Stad Kortrijk op een aangename manier met deze wandelroute.

7.7 km

1 uur 35 min

VERTREKPLAATS

Toeristische Dienst, Begijnhofpark, 8500 Kortrijk

GPS-COÖRDINATEN

N 50.829424° E 3.269801°

BEWEGWIJZERING

In de grond bevestigde klinknagels

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Langs deze route

Broeltorens

  © Westtoer

Broeltorens

De Broeltorens zijn de laatste getuigen van de middeleeuwse vestingwerken van Kortrijk. De zuidelijke 'Speytorre' uit 1385 controleerde de Leievaart en beschermde het grafelijk kasteel, terwijl de noordelijke 'Inghelburghtorre' uit 1415 diende als arsenaal en was uitgerust met kanonnen. Gemaakt van zand- en kalksteen, vormen deze torens samen met de oude Broelbrug een sfeervolle site. Geniet van het beste uitzicht vanaf de terrassen aan de oevers van de Leie.

Begijnhof Kortrijk

  © Jan D'Hondt (Ateljé D)

Begijnhof Kortrijk

Het Sint-Elisabethbegijnhof, opgenomen op de Unesco-Werelderfgoedlijst in 1998, is een historisch juweeltje in het hart van Kortrijk. Dit begijnhof, oorspronkelijk uit 1238, biedt een glimp van het verleden met zijn barokke huisjes en afgesloten voortuinen. Ontdek de betekenis van het begijnhof in de Sint-Annazaal, waar authentiek erfgoed en moderne technologie samenkomen. Hier woonde ook Marcella Pattyn, het laatste begijntje ter wereld, tot 2005.

Sint-Maartenskerk

  © Jan D'Hondt (Ateljé D)

Sint-Maartenskerk

De Sint-Maartenskerk, die teruggaat tot de 12e eeuw, herbergt een schat aan kunst en geschiedenis. Het meesterwerk van Bernard de Rijckere, de 'Triptiek van de Heilige Geest' uit 1587, is een must-see, net als de imposante 6,50 meter hoge sacramentstoren. Ontdek religieuze schatten in de Sint-Elooiskapel, ingericht als schatkamer. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de toren en reserveer gratis tickets voor een bezoek via de website.

Belfort Kortrijk

  © Westtoer

Belfort Kortrijk

Het Kortrijkse belfort, gelegen in het hart van de Grote Markt, is een intrigerende bezienswaardigheid doordrenkt van geschiedenis. Oorspronkelijk een toren van de vroegere lakenhalle, is het nu een imposante vierkante structuur die dateert uit 1520. Op de torenspits prijkt een verguld beeldje van Mercurius, terwijl Manten en Kalle, symbolen van het uurwerk, de voorzijde sieren. Ontdek dit UNESCO-werelderfgoed en bewonder het uitzicht over de stad vanaf deze historische toren.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Stadswandelroute Kortrijk? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Kortrijk.

Twee bekenwandelroute 12
12 km

Twee bekenwandelroute

Oude Leiewandelroute 10.8
10.8 km

Oude Leiewandelroute

Het Kortewagenpad 13
13 km

Het Kortewagenpad

Roland Garros wandelroute 10.4
10.4 km

Roland Garros wandelroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoning Trimaarzate
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Trimaarzate

Vossenhof
Vakantieverblijf

Vossenhof

B&B Herenhuis
B&B

B&B Herenhuis

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.