Pompeschitterswandelroute
8.7 km
Toerisme Leiestreek - Jonas Vandecasteele
Pompeschitterswandelroute

Wandeling in Dadizele

(3)

Deze provinciaal erkende wandelroute start bij het gemeentelijk domein 't Torreke in Dadizele. De naam verwijst naar de spotnaam van de inwoners van Dadizele. Het traject brengt je langs glooiende akkers, groene weiden, authentieke kapelletjes, talloze boerenslagen en oude hoeves. Je kan genieten van de talrijke kerktorens die elke dorkpskern markeert. Nu en dan duikt ook de bekende basiliek op in één van de weidse vergezichten. De route wordt afgerond met een wandeling in het Rosarium en het Kasteelpark.

Bekijk meer wandelingen in Moorslede (Dadizele)

8.7 km 1 uur 40 minuten Zeshoekige bordjes

 • Afstand: 8.7 km
 • Tijd: 1 uur 40 minuten
 • Provincie: West-Vlaanderen
 • Regio: Leiestreek
 • Start- en eindpunt: Gemeentelijk Domein 't Torreke, Plaats 6, 8890 Dadizele
 • Aanduiding: Zeshoekige bordjes
 • GPS: 50.851707 3.096205
 • Hoogste punt: 0
 • Laagste punt: 0
 • Totale stijging: 0
 • Totale daling: 0

Foto's

PompeschitterswandelrouteFoto 2 Christophe Odent & Ann De CatFoto 3 Christophe Odent & Ann De CatFoto 4 Christophe Odent & Ann De CatFoto 5 Christophe Odent & Ann De CatFoto 6 Christophe Odent & Ann De CatFoto 7 Christophe Odent & Ann De CatFoto 8 Christophe Odent & Ann De CatFoto 9 Christophe Odent & Ann De CatFoto 10 Christophe Odent & Ann De CatFoto 11 Christophe Odent & Ann De CatFoto 12 Christophe Odent & Ann De CatFoto 13 Christophe Odent & Ann De CatFoto 14 Christophe Odent & Ann De Cat


Pompeschitterswandelroute getest door onze wandelexperts

Review wandeling Pompeschitterswandelroute
Christophe Odent - Ann De Cat

De wandeling begint met een mooie start in Domein het Torreke juist naast de Basiliek in het centrum van Dadizele. Voor de echte natuurliefhebbers zal deze wandeling misschien iets minder zijn, doordat het afwisselend verhard (openbare weg) en niet verhard is. Toch waren wij eigenlijk aangenaam verrast : de wandeling slingert zich tussen de landbouwbedrijven en de open velden rond Dadizele. In ieder geval is het een rustige wandeling waarbij genoten kan worden van het landschap en de vergezichten. De wandeling heeft een mooie afsluiter doorheen het park.

Kaart PDF


Print onze handige overzichtskaart uit van deze wandelroute en neem hem mee op jouw tocht.

GPX


Download de gpx hier en zet hem op jouw gsm.
Meer info gpx en hoe te gebruiken.

 1. Avatar Thibeau
  Thibeau2021-03-04 07:09:31

  De route begint prachtig in het domein 't Torreke en loopt daarna langs mooie stukjes groen. wij hebben plezier gehad op deze wandeling

 2. Avatar Jan
  Jan2021-03-03 09:16:36

  Mooie wandeling. Goed aangeduid met de bordjes langs de route. Mooie natuurwandelinig in de buurt van Dadizele.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Pompeschitterswandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Dadizele.

Wandelingen West-Vlaanderen