Boembekewandeling - blauw 6.3
© David Samyn

Boembekewandeling - blauw

Wandelen vanuit Brakel

6.3 km

6.3 km 1 uur 30 min
Brakel Vlaamse Ardennen Oost-Vlaanderen

De Boembekewandeling – Blauw is een prachtige route die start bij de Boembekemolen in de Zwalmstreek, waar je je auto op de kleine parkeerplaats kunt achterlaten. Deze wandeling is bijzonder omdat het pad, het Mijnwerkerspad, zijn naam dankt aan het historische treintje dat arbeiders uit deze streek vervoerde naar de mijnen in Henegouwen.

Tijdens deze tocht kom je langs diverse bostypes, elk met hun unieke karakter en flora. Vooral in het voorjaar is de wandeling een ware belevenis, waarbij je kunt genieten van een rijke variëteit aan wilde bloemen en planten. De bosanemoon, daslook, eenbes, salomonszegel, muskuskruid, wrangwortel en boshyacint vormen een prachtig natuurlijk tapijt dat de bodem van het bos bedekt.

Deze wandeling is niet alleen een kans om te genieten van de rust en schoonheid van de natuur, maar ook om meer te leren over de lokale flora. Het is de perfecte route voor natuurliefhebbers en wandelaars die geïnteresseerd zijn in de botanische diversiteit van het gebied.

6.3 km

1 uur 30 min

VERTREKPLAATS

Boembekemolen, Boembeke 18, 9660 Brakel

GPS-COÖRDINATEN

N 50.845163° E 3.76331°

BEWEGWIJZERING

blauw bordje

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Boembekewandeling - blauw? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Brakel.

Leuke plaatsjes in de buurt

La Porte Rouge
Vakantieverblijf

La Porte Rouge

Bosgat deel 1
Vakantieverblijf

Bosgat deel 1

Het Krullennest
Vakantieverblijf

Het Krullennest

Bosgat Deel 2
Vakantieverblijf

Bosgat Deel 2

Clayshoeve
Vakantieverblijf

Clayshoeve

In ’t Wiel
Vakantieverblijf

In ’t Wiel

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.