Tussen Brakelbos en Muziekbos wandelroute 22.4
© David Samyn

Tussen Brakelbos en Muziekbos wandelroute

Wandelen vanuit Brakel

Knooppunten Tussen Brakelbos en Muziekbos wandelroute

22.4 km

22.4 km 5 uur Knooppunten Tussen Brakelbos en Muziekbos wandelroute
Brakel Vlaamse Ardennen Oost-Vlaanderen

De wandelroute tussen Brakelbos en Muziekbos, met een lengte van 22.4 km, biedt een unieke kans om drie betoverende bossen te ontdekken: Brakelbos, Muziekbos en Bos Ter Rijst. Deze route in Brakel is volledig bewegwijzerd met knooppunten, wat een naadloze navigatie garandeert. Vooral in april wordt deze tocht een visueel spektakel, dankzij de bloei van paarse hyacinten die de bossen transformeren in een sprookjesachtig paars tapijt. Perfect voor natuur- en wandelliefhebbers, belooft deze route een volledige onderdompeling in de rust en schoonheid van Oost-Vlaanderens fijnste natuurlandschappen. Mis de kans niet om deze drie prachtige bossen van je wandelbucketlist te strepen.

Te volgen knooppunten

De Tussen Brakelbos en Muziekbos wandelroute maakt gebruik van een wandelnetwerk een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

51
0 km
5
2.7 km
14
3 km
9
4.1 km
7
5.3 km
93
8.3 km
32
8.8 km
92
9.9 km
91
10.5 km
35
11.4 km
36
11.6 km
36
11.7 km
37
12.1 km
39
14 km
40
17.9 km
52
18.9 km
6
21.1 km
51
22.3 km

22.4 km

5 uur

VERTREKPLAATS

Brakelbosstraat, Brakel

GPS-COÖRDINATEN

N 50.770833° E 3.723423°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs deze route

Het Muziekbos

  © David Samyn

Het Muziekbos

100 hectare op de Muziekberg

Ontdek het betoverende Muziekbos, een juweel in het hart van de Vlaamse Ardennen. Dit bos is beroemd om zijn mystieke sfeer en de rijke geschiedenis die terugklinkt tussen de eeuwenoude bomen. Wandel langs geurende hyacinten in de lente en bewonder de gouden herfsttinten. Een perfecte ontsnapping voor natuurliefhebbers en romantici, het Muziekbos belooft een symfonie van natuurlijke schoonheid en serene rust. Een must-visit voor elke toerist!

Brakelbos

  © Toerisme Oost-Vlaanderen

Brakelbos

Op de flank van de Mont de Rhode of Modderode

Het Brakelbos, gelegen op de flank van de 'Mont de Rhode' (Modderode), is een juweeltje in de Vlaamse Ardennen. Hier domineren beuk en hulst, waarvan sommige bomen wel 100 jaar oud zijn. De Sassegembeek slingert zich door steile ravijnen naar De Zwalm, een paradijs voor vissen en amfibieën. In het voorjaar bedekt de wilde hyacint het bos met een blauwpaars tapijt, een prachtig gezicht. Dit bos biedt een rijke biodiversiteit, waaronder zeldzame planten en dieren zoals de beekprik en rivierdonderpad. Met zijn geschiedenis en natuurlijke schoonheid is dit bos een trekpleister voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Bos-ter-Rijst

Bos-ter-Rijst

Ontdek Bos Ter Rijst, een verborgen parel in de Vlaamse Ardennen, bekend om zijn adembenemende blauwpaarse tapijt van wilde hyacinten elk voorjaar. Dit uitgestrekte gebied van 200 hectare biedt weelderige beukenbossen en levendige bronnen, rijk aan biodiversiteit. Perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers, het bos is ook de thuisbasis van de zeldzame vuursalamander. Een serene ontsnapping waar natuur en rust samenkomen.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Tussen Brakelbos en Muziekbos wandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Brakel.

Weerwolf wandelroute 12.1
12.1 km

Weerwolf wandelroute

Tweebossenpad 10
10 km

Tweebossenpad

Brakelbos Wandelroute 10.9
10.9 km

Brakelbos Wandelroute

Eikelmuisroute 11
11 km

Eikelmuisroute

Kabouter Wandelroute 14.2
14.2 km

Kabouter Wandelroute

Leuke plaatsjes in de buurt

La Porte Rouge
Vakantieverblijf

La Porte Rouge

Bosgat deel 1
Vakantieverblijf

Bosgat deel 1

Bosgat Deel 2
Vakantieverblijf

Bosgat Deel 2

Het Krullennest
Vakantieverblijf

Het Krullennest

KoppenHerberg
Vakantieverblijf

KoppenHerberg

Vakantiewoning La Quitapenas
Vakantieverblijf

Vakantiewoning La Quitapenas

Vakantiewoning EnjoyToday
Vakantieverblijf

Vakantiewoning EnjoyToday

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.