Boembekewandeling - rood 6
© Natuurpunt

Boembekewandeling - rood

Wandelen vanuit Brakel

6 km

6 km 1 uur 15 min
Brakel Vlaamse Ardennen Oost-Vlaanderen

De Boembekewandeling – Rood route biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en een rijke spoorweggeschiedenis. Gelegen in de Zwalmstreek, herinnert deze wandeling aan de tijd waarin het "Fosttreintje" mijnwerkers vervoerde naar de Henegouwse steenkoolmijnen, en vandaar ook de naam Mijnwerkerspad.

Je tocht begint bij de Boembekemolen, waar je gebruik kunt maken van de kleine parkeergelegenheid. Vanaf hier ontvouwt zich een prachtige route die je meeneemt door de serene landschappen van de streek. Een opvallend historisch element langs de route is de koebrug, een overblijfsel van het spoorwegverleden. Deze brug, die ooit door boeren werd gebruikt om hun vee over de spoorlijn naar de weides te leiden, is nu een pittoresk onderdeel van verschillende wandelroutes. De brug biedt een romantisch en sfeervol element aan je wandeling.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een vredige wandelervaring, deze route biedt een boeiende blik op het verleden terwijl je geniet van de rust en schoonheid van het huidige landschap. Trek je wandelschoenen aan en bereid je voor op een wandeling vol historische charme en natuurlijke pracht.

6 km

1 uur 15 min

VERTREKPLAATS

Boembekemolen, Boembeke 18, 9660 Brakel

GPS-COÖRDINATEN

N 50.845163° E 3.76334°

BEWEGWIJZERING

rood

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Boembekewandeling - rood? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Brakel.

Leuke plaatsjes in de buurt

Clayshoeve
Vakantieverblijf

Clayshoeve

La Porte Rouge
Vakantieverblijf

La Porte Rouge

In ’t Wiel
Vakantieverblijf

In ’t Wiel

Bosgat Deel 2
Vakantieverblijf

Bosgat Deel 2

Bosgat deel 1
Vakantieverblijf

Bosgat deel 1

Het Krullennest
Vakantieverblijf

Het Krullennest

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.