Tussen Zwalm en Dender wandelnetwerk

© Toerisme Oost-Vlaanderen
Wandelroutes in Tussen Zwalm En Dender

Wandelen in het wandelnetwerk Tussen Zwalm en Dender

Op de grens van Scheldeland en de Vlaamse Ardennen ligt een waar wandelparadijs verscholen dat je dankzij de gloednieuwe wandelknooppunten van het netwerk Tussen Zwalm en Dender aan je favoriete wandelbestemmingen kan toevoegen. Of je nu een fervente hiker of rustige stapper bent: de pittoreske dorpskernen, adembenemende vergezichten en glooiende veldwegen voorzien je dicht bij huis van een vakantiegevoel.

Voor meer dan 170 kilometer aan nieuwe bewegwijzerde wandelpaden, moet je in de groene rand van de Vlaamse Ardennen zijn. Daar bezorgen de wandelknooppunten van het wandelnetwerk Tussen Zwalm en Dender je, ver weg van de platgetreden paden, eindeloos veel wandelplezier in Sint-Lievens-Houtem, Oosterzele, Zottegem, Herzele, Erpe-Mere, Lede en Haaltert. Dat meer dan 50 % van de knooppunten je via onverharde paden stuurt, maakt het wandelen er des te aangenamer. Aarde- en grasweggetjes voeren je er dwars door veld en bos: ideaal voor wie nog écht de natuur wil induiken.

Ook wie graag langer wandelt dan een dag of namiddag, zit hier goed. Het nieuwe wandelnetwerk sluit namelijk naadloos aan op de wandelnetwerken Zwalmvallei, Dendervallei Noord en Scheldevallei Oost, wat het mogelijk maakt om met onze wandelrouteplanner stevige tochten uit te stippelen, al dan niet met een overnachting erbij. Aan horecazaken en logies onderweg alleszins geen gebrek.

Opgelet: het wandelnetwerk wordt momenteel nog volop uitgerold. Stippel je een route uit langs de nieuwe knooppunten, download dan voor de zekerheid ook het gpx-bestandje!

1 wandelroutes in dit wandelnetwerk

Cotthem en Oude Heerweg wandelroute 10.8
10.8 km

Cotthem en Oude Heerweg wandelroute