×

Wandelroutes in Brugge

Brugge, de charmante historische stad in België, biedt verschillende prachtige wandelroutes die je kunt verkennen. Hier zijn enkele van de mooiste wandelingen in Brugge:

 1. Historisch Centrum: Verken de betoverende straten, pleinen en grachten van het historische centrum van Brugge, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de Grote Markt, het Belfort, de Burg en de vele prachtige middeleeuwse gebouwen die de stad te bieden heeft.
 2. Minnewater en Begijnhof: Maak een wandeling rond het schilderachtige Minnewater (het "Meer van de Liefde") en ontdek het nabijgelegen Begijnhof, een serene oase van rust met charmante witgekalkte huisjes en een mooie tuin.
 3. Vesten: Volg de oude stadsvesten van Brugge, die een groene gordel vormen rond het historische centrum. Je kunt genieten van schilderachtige uitzichten op de grachten en de stad terwijl je langs de vesten wandelt.
 4. Reien (grachten): Verken de prachtige grachten van Brugge, ook wel "reien" genoemd, tijdens een wandeling langs de waterwegen. Bewonder de pittoreske bruggen, de kleurrijke gevels en de betoverende sfeer van deze romantische stad.
 5. Kruisvest: Maak een wandeling langs de Kruisvest, de buitenste verdedigingsgracht van Brugge. Je kunt genieten van een rustige wandeling langs het water en genieten van het groene landschap en de mooie uitzichten op de stad.
Ongeacht welke wandeling je kiest, je zult versteld staan van de architectuur, geschiedenis en charme van Brugge. Vergeet niet om comfortabele wandelschoenen aan te trekken en te genieten van de unieke sfeer van deze prachtige stad.

Wandelroutes Brugge

© Jonas Vandecasteele

7 wandelingen in Brugge

 1. Drie Kastelenwandelroute
  13 km
 2. Ter Doestwandelroute
  6.3 km
 3. Meersenwandelroute
  6.8 km
 4. Erfgoedwandelroute Zeebrugge
  5.8 km
 5. Wandelen in Zeebrugge
  11.2 km
 6. Onthaasten tussen velden en meersen
  7.5 km
 7. Van Ronse naar het muziekbos wandelroute
  15.2 km

Sint-Michiels • 13 km

Drie Kastelenwandelroute

Lissewege • 6.3 km

Ter Doestwandelroute

Ver-Assebroek • 6.8 km

Meersenwandelroute

Zeebrugge • 5.8 km

Erfgoedwandelroute Zeebrugge

Zeebrugge • 11.2 km

Wandelen in Zeebrugge

Ver-Assebroek • 7.5 km

Onthaasten tussen velden en meersen

Bekijk meer routes in en rond Brugge

Bekijk ze hier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.