Wandelen Brugge

Wandelroutes in Brugge

Wandelen in Brugge

Zin in een deugddoende wandelingen in of rond Brugge of de omliggende regio in West-Vlaanderen te ontdekken? Ontdek en verken de mooiste wandelroutes die deze regio te bieden heeft. Bekijk de details en de kaart van de route en ontdek zo het ideale volgende avontuur.

© Jonas Vandecasteele

Brugge, de charmante historische stad in België, biedt verschillende prachtige wandelroutes die je kunt verkennen. Hier zijn enkele van de mooiste wandelingen in Brugge:

  1. Historisch Centrum: Verken de betoverende straten, pleinen en grachten van het historische centrum van Brugge, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de Grote Markt, het Belfort, de Burg en de vele prachtige middeleeuwse gebouwen die de stad te bieden heeft.
  2. Minnewater en Begijnhof: Maak een wandeling rond het schilderachtige Minnewater (het "Meer van de Liefde") en ontdek het nabijgelegen Begijnhof, een serene oase van rust met charmante witgekalkte huisjes en een mooie tuin.
  3. Vesten: Volg de oude stadsvesten van Brugge, die een groene gordel vormen rond het historische centrum. Je kunt genieten van schilderachtige uitzichten op de grachten en de stad terwijl je langs de vesten wandelt.
  4. Reien (grachten): Verken de prachtige grachten van Brugge, ook wel "reien" genoemd, tijdens een wandeling langs de waterwegen. Bewonder de pittoreske bruggen, de kleurrijke gevels en de betoverende sfeer van deze romantische stad.
  5. Kruisvest: Maak een wandeling langs de Kruisvest, de buitenste verdedigingsgracht van Brugge. Je kunt genieten van een rustige wandeling langs het water en genieten van het groene landschap en de mooie uitzichten op de stad.
Ongeacht welke wandeling je kiest, je zult versteld staan van de architectuur, geschiedenis en charme van Brugge. Vergeet niet om comfortabele wandelschoenen aan te trekken en te genieten van de unieke sfeer van deze prachtige stad.

Drie Kastelenwandelroute 13
13 km

Drie Kastelenwandelroute

Meersen wandelroute 6.8
6.8 km

Meersen wandelroute

Ter Doestwandelroute 6.3
6.3 km

Ter Doestwandelroute

Erfgoedwandelroute Zeebrugge 5.8
5.8 km

Erfgoedwandelroute Zeebrugge

Wandelen in Zeebrugge 11.2
11.2 km

Wandelen in Zeebrugge

Tillegembos natuurwandeling 2.9
2.9 km

Tillegembos natuurwandeling

Tillegem wandelroute 2
2 km

Tillegem wandelroute


Ontdek leuke zaken in de buurt van Brugge.

Geniet van een wandel- of fietsvakantie in West-Vlaanderen in één van deze B&B's, hotels of vakantiewoningen.

Bekijk alle logies
B&B Herenhuis

B&B Herenhuis

B&B

Izegem

Hotel domein Westhoek

Hotel domein Westhoek

Hotel

Oostduinkerke

WOWie & Germain

WOWie & Germain

Vakantiewoning

Oostduinkerke

B&B Birdy’s

B&B Birdy’s

B&B

Knokke-Heist

B&B Casa Neermani

B&B Casa Neermani

B&B

Knesselare

Vakantiewoning De Pastorhaan

Vakantiewoning De Pastorhaan

Vakantiewoning

Doomkerke

Vakantiewoning Hélence

Vakantiewoning Hélence

Vakantiewoning

Merendree

B&B Madelette

B&B Madelette

B&B

Moorslede