×

Wandelroutes in Genk

Genk, een prachtige stad in het hart van Belgisch Limburg, nodigt wandelliefhebbers uit om de natuurlijke schoonheid en de rijke geschiedenis van de regio te verkennen. De Thorpark blauwe route, met een afstand van 7,9 kilometer, voert je door weelderige bossen en langs serene vijvers. Deze route biedt een oase van rust en een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Voor wie op zoek is naar een kortere wandeling zonder in te leveren op schoonheid, is de Thorpark groene route van 4,3 kilometer een uitstekende keuze. Deze route biedt nog steeds een betoverende wandelervaring te midden van weelderige groene landschappen.

Voor degenen die graag meer kilometers afleggen en de omgeving willen verkennen, is er de uitgestrekte Knooppuntenroute van 15 kilometer, die je meeneemt door verschillende landschappen en pittoreske dorpjes rond Genk. Of je nu op zoek bent naar rustige natuurwandelingen, een uitdagende trektocht of een mix van geschiedenis en humor, Genk heeft voor ieder wat wils om van de prachtige omgeving te genieten.

Wandelroutes Genk

7 wandelingen in Genk

 1. Thorpark blauwe route
  7.9 km
 2. Thorpark groene route
  4.3 km
 3. Zonhoven Bokrijk
  10 km
 4. Knooppuntenroute
  15 km
 5. Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 5: Thorpark - Kattevennen
  11 km
 6. Nutteloze Borden wandelroute Genk
  4 km
 7. Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 1: Kattevennen - Pietersheim
  23.8 km

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.