Wandelroutes in en rond Genk

Wandelroutes in Genk

Wandelen in Genk

Zin in een deugddoende wandelingen in of rond Genk of de omliggende regio in Limburg te ontdekken? Ontdek en verken de mooiste wandelroutes die deze regio te bieden heeft. Bekijk de details en de kaart van de route en ontdek zo het ideale volgende avontuur.

Genk, een prachtige stad in het hart van Belgisch Limburg, nodigt wandelliefhebbers uit om de natuurlijke schoonheid en de rijke geschiedenis van de regio te verkennen. De Thorpark blauwe route, met een afstand van 7,9 kilometer, voert je door weelderige bossen en langs serene vijvers. Deze route biedt een oase van rust en een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Voor wie op zoek is naar een kortere wandeling zonder in te leveren op schoonheid, is de Thorpark groene route van 4,3 kilometer een uitstekende keuze. Deze route biedt nog steeds een betoverende wandelervaring te midden van weelderige groene landschappen.

Voor degenen die graag meer kilometers afleggen en de omgeving willen verkennen, is er de uitgestrekte Knooppuntenroute van 15 kilometer, die je meeneemt door verschillende landschappen en pittoreske dorpjes rond Genk. Of je nu op zoek bent naar rustige natuurwandelingen, een uitdagende trektocht of een mix van geschiedenis en humor, Genk heeft voor ieder wat wils om van de prachtige omgeving te genieten.


Ontdek leuke zaken in de buurt van Genk.

Geniet van een wandel- of fietsvakantie in Limburg in één van deze B&B's, hotels of vakantiewoningen.

Bekijk alle logies
Bokrijklodge

Bokrijklodge

Vakantiewoning

Hasselt

StadOase-Hasselt

StadOase-Hasselt

Vakantieverblijf

Hasselt

Tram 17

Tram 17

Vakantiewoning

Houthalen-Helchteren

Vakantiewoning Waag

Vakantiewoning Waag

Vakantieverblijf

Rekem

Hof Ter Hern

Hof Ter Hern

Vakantieverblijf

Hoeselt

Hoeve Jadoul

Hoeve Jadoul

Vakantieverblijf

Gingelom

B&B Ramslo

B&B Ramslo

B&B

Herselt