Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 2: Pietersheim - Terhills 24
© Routezoeker

Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 2: Pietersheim - Terhills

Wandelen vanuit Lanaken

Routebordje Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 2: Pietersheim - Terhills

24 km

24 km 6 uur 30 min Routebordje Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 2: Pietersheim - Terhills
Lanaken Limburgse Kempen Limburg

Op deze tweede etappe van de route, start je aan de toegangspoort Pietersheim waar je aan een tocht van 24km begint richting de toegangspoort van Terhills, Hier ligt de voormalige steenkoolmijn van Eisden. Geografisch gezien loop van zuid naar noord over de rand van het Kempens Plateau en maak je kennis met het heidelandschap van de Hoge Kempen. 

Onderweg kan je op enkele punten een mooi beeld krijgen over de Maasvallei. Maar kan je ook wilde runderen tegen komen, vooral in het stukje van de Ziepbeekvallei. Hier lopen een 50-tal runderen die rond grazen om de natuur in goed beheer te houden. 

Eenmaal doorgetrokken naar de Mechelse Heide (iets over halverwege), kom je in een apart stukje natuurlandschap dat zeldzaam is geworden in Europa. Hier heb je een fantastisch zicht over de natuur met enkele steen- en zandgroeves die zijn volgelopen met water. Tip: Kom eens hier tussen midden augustus en midden september dan wordt je extra beloond door de natuur want dan kleurt de heide prachtig paars. Je kan hier op camping Salamander ook eens stoppen voor een verfrissend drankje. 

Vanaf hier voel je dat je op de rand van het Kempens plateau bent, want hier begint het toch eventjes te klimmen en dalen richting de Maas en het Terhillspark in Maasmechelen. 

24 km

6 uur 30 min

VERTREKPLAATS

Ingangspoort Pietersheim, Lanaken

Eindplaats: Ingangspoort Maasmechelen

GPS-COÖRDINATEN

N 50.904046° E 5.656912°

BEWEGWIJZERING

Routebordje met poot

ONDERGROND

8% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoning Waag
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Waag

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.