×
Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 2: Pietersheim - Terhills select_check_box

© Routezoeker

directions_walk
Routebordje Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 2: Pietersheim - Terhills

Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 2: Pietersheim - Terhills

Wandelroute vanuit Lanaken

Op deze tweede etappe van de route, start je aan de toegangspoort Pietersheim waar je aan een tocht van 24km begint richting de toegangspoort van Terhills, Hier ligt de voormalige steenkoolmijn van Eisden. Geografisch gezien loop van zuid naar noord over de rand van het Kempens Plateau en maak je kennis met het heidelandschap van de Hoge Kempen. 

Onderweg kan je op enkele punten een mooi beeld krijgen over de Maasvallei. Maar kan je ook wilde runderen tegen komen, vooral in het stukje van de Ziepbeekvallei. Hier lopen een 50-tal runderen die rond grazen om de natuur in goed beheer te houden. 

Eenmaal doorgetrokken naar de Mechelse Heide (iets over halverwege), kom je in een apart stukje natuurlandschap dat zeldzaam is geworden in Europa. Hier heb je een fantastisch zicht over de natuur met enkele steen- en zandgroeves die zijn volgelopen met water. Tip: Kom eens hier tussen midden augustus en midden september dan wordt je extra beloond door de natuur want dan kleurt de heide prachtig paars. Je kan hier op camping Salamander ook eens stoppen voor een verfrissend drankje. 

Vanaf hier voel je dat je op de rand van het Kempens plateau bent, want hier begint het toch eventjes te klimmen en dalen richting de Maas en het Terhillspark in Maasmechelen. 

Bekijk meer wandelingen in Lanaken

Hoe werkt een gpx?
straighten

24 km

timer

6 uur 30 min

start
Startpunt: Ingangspoort Pietersheim, Lanaken
Eindpunt: Ingangspoort Maasmechelen
share_location
GPS: 50.904046 5.656912
directions
Aanduiding: Routebordje met poot
location_on
Provincie: Limburg
location_on
move_to_inbox
8% verhard
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Nationaal park Hoge Kempen - Etappe 2: Pietersheim - Terhills? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Lanaken.

Wandelingen Limburg

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.