Hengelhoef - Ten Haagdoorn - Blauw 7
© Anne-Sophie Grauls

Hengelhoef - Ten Haagdoorn - Blauw

Wandelen vanuit Houthalen-Helchteren

Routebordje Hengelhoef - Ten Haagdoorn - Blauw

7 km

7 km 1 uur 40 min Routebordje Hengelhoef - Ten Haagdoorn - Blauw
Limburgse Kempen Limburg

De wandelroute Hengelhoef-Ten Haagdoorn is een prachtige tocht van 7 km door het hart van Limburg, gemarkeerd met blauwe tekens en duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Startend bij Hengelhoefdreef 1 in Houthalen-Helchteren, voert de route je langs de diverse natuur van Hengelhoef, inclusief boomgaarden, vijvers en moerasbossen, en biedt prachtige uitzichten op de Roosterbeekvallei.

Deze gemakkelijke, grotendeels onverharde wandeling is geschikt voor beginners en gezinnen met kinderwagens. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd. Bij het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap kun je terecht voor informatie, activiteiten en een verfrissend drankje. Met openbaar vervoer bereikbaar via buslijn 31. De combinatie van natuurlijke schoonheid en toegankelijkheid maakt deze route ideaal voor een ontspannen dag in de natuur.

7 km

1 uur 40 min

VERTREKPLAATS

Hengelhoefdreef 1, Houthalen-Helchteren

GPS-COÖRDINATEN

N 51.006162° E 5.461788°

BEWEGWIJZERING

Blauwe ruit

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Langs deze route

Ten Haagdoorn

  © Anne-Sophie Grauls

Ten Haagdoorn

Ten Haagdoorn is een uitgestrekt natuurgebied van 800 hectare in België, beroemd om zijn heide, landduinen, vijvers en vennen. Bezoekers kunnen het gebied verkennen via ingangen aan de Donderslagweg of Springstraat. In de periode van half augustus tot half september tooit het gebied zich in een schitterend purperen kleur. Meer dan 300 schapen helpen de heide gezond te houden door het gebied te begrazen. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd, om zowel de schapen als de wilde dieren en andere bezoekers niet te storen.

Bezoekerscentrum Hengelhoef

  © Anne-Sophie Grauls

Bezoekerscentrum Hengelhoef

Ontdek de betoverende natuur en rijke geschiedenis van Hengelhoef in ons bezoekerscentrum. Het centrum vormt de perfecte start voor een verkenningstocht door de prachtige bossen en heidegebieden. Duik in interactieve tentoonstellingen die het verhaal vertellen van dit unieke landschap en zijn bewoners. Geniet van een kopje koffie met uitzicht op de vijvers of kies uit diverse wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van het gebied leiden. Beleef Hengelhoef in elk seizoen!

De Wijers

  © Anne-Sophie Grauls

De Wijers

Verken De Wijers, het land van 1001 vijvers in het hart van Limburg, waar natuur, cultuur en toerisme samenkomen. Deze regio, met zijn uitgestrekte water- en rietlandschappen van ongeveer 750 hectare, is een toevluchtsoord voor zeldzame flora en fauna. Wandel of fiets langs adembenemende waterplassen, bewonder honderden watervogels, en duik in de levendige cultuurhistorische parken. De Wijers biedt een unieke mix van serene natuur en bruisende attracties, perfect voor elke bezoeker.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Hengelhoef - Ten Haagdoorn - Blauw? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Houthalen-Helchteren.

Hengelhoef 8
8 km

Hengelhoef

Natuurreservaat De Teut 5.8
5.8 km

Natuurreservaat De Teut

Thorpark blauwe route 7.9
7.9 km

Thorpark blauwe route

Thorpark groene route 4.3
4.3 km

Thorpark groene route

Leuke plaatsjes in de buurt

Bokrijklodge
Vakantieverblijf

Bokrijklodge

StadOase-Hasselt
Vakantieverblijf

StadOase-Hasselt

Tram 17
Vakantieverblijf

Tram 17

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.