Van Bos t Ename tot het Volkegembos wandelroute 19.2
© David Samyn

Van Bos t Ename tot het Volkegembos wandelroute

Wandelen vanuit Ename

Knooppunten Van Bos t Ename tot het Volkegembos wandelroute

19.2 km

19.2 km 4 uur Knooppunten Van Bos t Ename tot het Volkegembos wandelroute
Oudenaarde(Ename) Vlaamse Ardennen Oost-Vlaanderen

De wandelroute "Van Bos t'Ename tot het Volkegembos" strekt zich uit over 19 kilometer en voert je door het betoverende landschap van Oost-Vlaanderen. Beginnend op het historische dorpsplein van Ename, ontdek je de intrigerende geschiedenis van de regio. Trek verder door het idyllische Bos t'Ename, waar middeleeuwse monniken ooit ronddwaalden. Vervolg je tocht langs de schilderachtige Zwalmstreek en geniet van adembenemende panorama's. Rust uit in gezellige cafés zoals Den Groenen Boom en proef lokale lekkernijen. Sluit je avontuur af in het groene Volkegembos en verwen jezelf met een verfrissend drankje bij café Den Obus.

Te volgen knooppunten

De Van Bos t Ename tot het Volkegembos wandelroute maakt gebruik van het wandelnetwerk Zwalmvallei een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Zwalmvallei

De Van Bos t Ename tot het Volkegembos wandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk Zwalmvallei. Deze suggestie route is aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 200 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

24
0 km
33
1.2 km
31
2.4 km
30
2.6 km
34
3.1 km
35
4.5 km
39
6.2 km
40
6.9 km
29
7.7 km
28
9.1 km
54
9.4 km
58
11.5 km
57
12 km
56
13.2 km
55
15.7 km
27
16.2 km
26
16.9 km
32
17.3 km
25
18 km
24
19.2 km

19.2 km

4 uur

VERTREKPLAATS

Lijnwaadmarkt 20, 9700 Ename

GPS-COÖRDINATEN

N 50.854751° E 3.632523°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ONDERGROND

62% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs deze route

Bos t'Ename

  © David Samyn

Bos t'Ename

Verscholen in de heuvels van de Vlaamse Ardennen ligt het sprookjesachtige Bos t'Ename, doordrenkt van geschiedenis en natuurpracht. Ooit een essentieel onderdeel van de Benediktijnenabdij, dient dit bosje vandaag als een van West-Europa's best onderzochte en gedocumenteerde bossen. Wandel door dit betoverende landschap en ontmoet grazende paarden en koeien, die zorgvuldig het terrein onderhouden. Dankzij Natuurpunt en lokale inspanningen bloeit het bos uit tot een aaneengesloten natuurgebied, waar erfgoed en natuur hand in hand gaan.

Brouwerij Smisje

  © Toerisme Oost-Vlaanderen

Brouwerij Smisje

Ontdek de ambachtelijke brouwkunst van de Vlaamse Ardennen bij Brouwerij Smisje. Deze brouwerij is een pareltje in het uitgestrekte landschap van de regio en verwelkomt bezoekers in hun gezellige café, geopend op zondag. Proef de karaktervolle bieren die hier worden gebrouwen en geniet van een ontspannen middag vol smaak en gezelligheid. Een bezoek aan Brouwerij Smisje is een must voor bierliefhebbers die de lokale brouwcultuur willen ervaren.

Volkegembos

  © Toerisme Oost-Vlaanderen

Volkegembos

Ontdek de charme van het Volkegembos, een betoverend natuurgebied met zijn kronkelende paden, eeuwenoud bronbos, en kleurrijke bloemenweiden in het voorjaar. Dit kleine, maar prachtig aangelegde bos biedt een ideale omgeving voor ontspannende wandelingen en pittoreske picknicks op de grasvelden. Laat je betoveren door de rust en de schoonheid van dit stukje natuur en geniet van een verkwikkende ervaring te midden van het groen.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Van Bos t Ename tot het Volkegembos wandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Ename.

Bos 't Ename 4.5
4.5 km

Bos 't Ename

Geuzenhoek wandelroute 11.8
11.8 km

Geuzenhoek wandelroute

Van het centrum een rondje Donkmeer 5.7
5.7 km

Van het centrum een rondje Donkmeer

Historisch Oudenaarde 3.5
3.5 km

Historisch Oudenaarde

Langs berg en kapel wandelroute 13
13 km

Langs berg en kapel wandelroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Clayshoeve
Vakantieverblijf

Clayshoeve

Het Krullennest
Vakantieverblijf

Het Krullennest

La Porte Rouge
Vakantieverblijf

La Porte Rouge

Bosgat deel 1
Vakantieverblijf

Bosgat deel 1

Vakantiewoning La Quitapenas
Vakantieverblijf

Vakantiewoning La Quitapenas

KoppenHerberg
Vakantieverblijf

KoppenHerberg

Bosgat Deel 2
Vakantieverblijf

Bosgat Deel 2

In ’t Wiel
Vakantieverblijf

In ’t Wiel

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.